تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
رویداد۲۴ بررسی می‌کند؛

شکاف طبقاتی در دانشگاه/ خون فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها رنگی‌تر است!

سال ۸۸ دستورالعملی اجرایی با عنوان ایجاد تسهیلات برای فرزندان اعضای هیات علمی ابلاغ می‌شود دستورالعملی که براساس آن این افراد می‌توانستند براساس تراز و نمره خود از رشته محل قبول شده به دانشگاهی که پدر یا مادر تدریس می‌کنند منتقل شوند، مسیری که طی آن برای سایر دانشجویان با سختی بیشتری همراه است و در واقع نشان از مزیت داشتن عده‌ای بر سایر افراد تنها به دلیل شغل والدین دارد، اما این موضوع تبعاتی دیگرنیز به دنبال داشت و برخی تسهیلات را تا آنجا پیش بردند که این دانشجویان می‌توانستند در رشته‌ای به جز رشته پذیرش شده تحصیل کنند و در واقع تغییر رشته دهند.
فرزندان هیات علمی دانشگاه
رویداد۲۴ با وجود شعار‌های زیبایی که درباره برابری داده می‌شود، اما هر روز شاهد رنگ باختن بیشتر این شعار در ابعاد مختلف هستیم، روزی بحث استخدام فرزندان کارمندان بازنشسته دولتی مطرح می‌شود و روزی تاسیس مدرسه برای طبقه ثروتمند.
 
پیش از این هم موضوع سهمیه فرزندان ایثارگران برای قبولی در دانشگاه و حتی برای استخدام در سازمان‌های دولتی مطرح بود. مساله‌ای که باعث می‌شد این افراد بیش از سایرین شانس قبولی در دانشگاه یا استخدام را داشته باشند. حالا، اما نابرابری بیشتر رخ می‌نماید آنهم در موضوعی که شاید بیشتر مردم از آن بی‌خبر باشند در حالیکه سال‌هاست اجرا می‌شود. ماجرا از این قرار است که گویی  مسئولان به این مهم دست یافته‌اند که باید فرزندان اعضای هیات علمی که تدریس در دانشگاه را به عنوان حرفه خود برگزیده‌اند بیش از دیگر فرزندان این سرزمین مورد توجه و عنایت آموزش عالی قرار گرفته و سهل‌تر از سایر دانشجویان دوران دانشجویی خود را پشت سر بگذارند.
 
به گزارش رویداد۲۴ طرح بومی‌گزینی هم یکی از مزایایی است که برای فرزندان اعضای هیات علمی دانشگا‌ه‌ها در نظر گرفته شده است امتیازی که بر اساس آن اگر فرزندان این افراد پس از شرکت در کنکور در شهری به جز شهری که والدین‌شان در آنجا هستند، قبول شدند می‎توانند به محل خدمت پدر و مادرشان بروند و در همان رشته ادامه تحصیل دهند.
 
در این رابطه کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت از وجود دستورالعمل اجرایی بخشنامه «ابجاد تسهیلات برای فرزندان اعضای هیات علمی» برای انتقال و تغییر رشته دانشجویان فرزند اعضای هیات علمی رسمی دانشگاه‌ها خبر داد بود که از سال ۸۸ ابلاغ شده و آن هم حد نصاب نمره علمی لازم برای انتقال را ۹۰ درصد و تغییر رشته در همان مقطع را ۵/۹۲ درصد نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه مربوط برای رشته-محل مورد تقاضا در نظر گرفته است.
 
حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش گفته بود که این قانون انتقال را برای تمام دانشجویان داریم، اما بعد از دو ترم، اما فرزندان اعضای هیأت علمی از همان ابتدا انتقالی می‌گیرند!
 
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز گفته بود آنچه برای فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها وجود دارد سهمیه نیست و تنها تسهیلات است که حدود ۱۵۰۰ نفر از آن استفاده کرده‌اند و تنها مختص کنکورسراسری است.
 
خدایی در حالی امتیاز در نظر گرفته شده برای اعضای هیات علمی را نه سهمیه که نوعی تسهیلات برای فرزندان این افراد می‌داند که به گفته بشیر خالقی عضو کمیسیون بهداشت و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی امسال حدود ۷۰ درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه در دانشگاه پذیرفته شدند. همچنین
 
احمد توکلی رییس هیات‌مدیره دید‌ه‌بان شفافیت و عدالت در نامه‌ای به علی اکبر ولایتی رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، از تحصیل ۱۳۴ نفر از فرزندان اعضا و برخی مدیران دانشگاه آزاد در رشته‌هایی غیر از رشته قبولی خود خبر داد و خواستار جلوگیری از «رانت تحصیلی» آن‌ها شده بود.
بیشتر بخوانید: سهمیه کنکور آقازاده‌ها/ ماجرای امتیاز پنهان فرزندان هیات علمی دانشگاه‌ها چیست؟ +فیلم

به گزارش رویداد۲۴ مهدی گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی که تصویب کننده این موضوع است به رسانه‌ها گفته بود: این حق‌کشی نیست که اگر شخصی در شهرستان قبول شده بخواهد برای ادامه تحصیل در همان رشته به یک دانشگاه دیگر برود. اما من با امتیازات بیش از این موافق نیستم.
 
او که خود عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف است براین نکته تاکید کرده بود که این امتیاز برای فرزندان اعضای هیات علمی است، زیرا امتیازات زیادی برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است!
 
جواد محمدی دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در واکنش به پذیرش سهمیه‌ای فرزندان اعضای هیات علمی در دانشگاه‌های برتر کشور تصویب این طرح را برای حضور دانشجویان در کنار خانواده عنوان کرده و گفته بود: اگر اساتید ما به کشور‌های دیگر بروند، معادل چند هزار دلار حقوق دریافت خواهند کرد، در حالی که در ایران ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار دریافت می‌کنند. من برداشتم این است که این امتیاز در واقع تسهیلاتی برای ایشان است تا کمک کند، اعضای هیات علمی شریف کشور ایران اسلامی در کشور ماندگار شوند و فرزندانشان نیز به فکر خارج رفتن نباشند.
 
به گزارش رویداد۲۴ به نظر می‌رسد جامعه ما به سوی نوعی طبقه‌بندی اجتماعی پیش می‌رود که طی آن طبقه و جایگاه هر فرد بر اساس جایگاه اجتماعی، میزان ثروت، تحصیلات و حتی حرفه والدین مشخص می‌شود و در واقع به ارث می‌رسد. یکی، چون والدین صاحب منصبی دارد برایش مدرسه ساخته می‌شود، دیگری به این دلیل که والدینش در سازمانی مشغول به کار بوده‌اند می‌تواند در فردای بزرگسالی بی‌هراس از دغدغه شغل و نان جایگزین پدر یا مادر در سازمان مربوطه شود یا اینکه، چون والدینش به عضویت هیات علمی درآمده‌اند می‌تواند دوران دانشجویی بی‌دغدغه‌ای بگذراند.
 
مگر فرق میان فرزند یک استاد دانشگاه با فرزند یک کارگر یا کشاورز چیست چرا یکی باید به دلیل تراز و نمره رنج دوری از خانواده را تحمل کند و دیگری تنها به دلیل شغل والدین اندکی رنج را متحمل نشود، حال بگذریم که همین دانشجو وقتی در دانشگاه متبوع پدر یا مادر درس می‌خواند احتمالا با دوستان و همکاران آنان مواجه شده و چه بسا که نمره‌های خوبی را بر سر همین رفاقت‌ها دریافت کند و ورودش به مقاطع بعدی با تسهیل بیشتری صورت گیرد و پیشرفت آینده‌اش تضمین شود.
 
آیا تنها افرادی که شغل تدریس در دانشگاه را برگزیده‌اند سرمایه اجتماعی کشور هستند و آنگونه که محمدی گفته است در ازای حقوق که در کشور دریافت می‌کنند و در مقایسه با حقوق دریافتی در کشور‌های خارجی آنهم به دلار پایین‌تر است باید فرزندان آن‌ها امتیازاتی بیشتر از سایر دانشجویان داشته باشند؟ اصولا مگر حقوق کدام ایرانی را به دلار محاسبه می‌کنند، چند درصد ایرانیان حقوقی مناسب شغل‌شان دریافت می‌کنند و در این شرایط چرا خون برخی از برخی دیگر رنگین‌تر و منت‌شان بر سر مردم سایه‌افکن شده است.‌
 
ای کاش مسئولان و تصمیم‌سازان کشور به یاد داشته باشند شغل و تحصیل دو موضوعی هستند که آینده تمام جوانان به آن گره خورده است و دقیقا به همین علت نباید در این خصوص تسهیلاتی بیشتر برای یک گروه ایجاد شده و راه پیشرفت برای عده‌ای هموار و وراثتی باشد و برای گروهی سنگلاخی.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
1
3
عالم آدم سهمیه دارن چرا یه مدتیه پیله کردن به فرزندان هیات علمی چزا فرزندان فرهنگیان و خیلی از وزراتخانه ها مثل نفت تو استخدامشون سهمیه دارند چرا از ایثارگران گرفته تا اعضای بسیج و کارمندان برخی نهادها و وزارتخانه ها سهمیه کنکور دارند
دکتری بیکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
2
نخیر خون آقازاده هایی که تو انگلیس و امریکا تحصیل میفرمایند رنگین تر است
یک مادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
1
تبعیض همه جا هست چرا رسما بانک مملکت تو تبلیغاتش میگه وام چند صد میلیونی به پزشک و دندانپزشک و وکیل میدن چرا آموزش پرورش بچه های معلما رو تو اولویت استخدام میذاره چرا بسیج باید سهیمیه داشته باشه حالا ایثارگرا قبول اما عصو فعال بسیج چرا چرا بعضیا با پارتی بازی تو مصاحبه استخدام میشن تو بانک و ادارات دولتی
چرا یه عده که درامدای نجومی دارند میتونن آینده بچه هاشونو تصمین کنند مدرسه های آنجنانی ثبت نام کنند معلم خصوصی و کلاس کنکور ببرن حتی توی زندگی روزمره و تحصیل عمومی تو مدرسه هم تبعیض هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
2
بومی گزینی که قبلا هم بود از زمان احمدی نژاد برای دخترا بشدت انجام میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
2
سهمیه های جنسیتی رو بگید میان سهمیه میذارن که فقط ۵۰ درصد دانشجوهای برق یا پزشکی میتونن دختر باشن بیشتر نباید بشن اونوقت دختری که تراز و نمره ی بهتر داره حذف میشه بجاش یه شازده پسر رو برمیدارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
2
کلا مگه چند نفر هیات علمی رسمی داریم و هر سال چند درصد اینها بچه ی در سن کنکور و ورود به دانشگاه دارند؟
اینا رو ول کنید تازه دانشگاه رفتن مگه سودی بحال کسی داره میبینید که با لیسانس و ارشد و دکترا و فوق دکترا همه بیکارن
اگه واقعا شرایط اشتغال در رشته های مختلف و متنوع مهیا باشه و درامد ها کفاف زندگی نرمال رو بده مردم اینهمه برای دانشگاه رفتن خودکشی نمیکنن و تو سر هم نمیزنن
امیدوارم چاپ کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
واقعا ایکاش شرایط طوری بود که هرکس بسته به هنر یا حرفه یا تحصیلاتش میتونست یک سطح آبرومند و معقولی از زندگی داشته باشه نه اینکه فقط دو سه تا رشته دانشگاهی بشن پولساز یا دلالی و شعبده بازی توی خرید و فروش و احتکار بشه درامد نجومی اونوقت کارگر و کارمند و معلم و کشاورز درامدشون کفاف زندگیشونو نده تحصیل کرده همون بیکار و وبال پدر و مادر بشن
پیمان
| United States of America |
۰۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
فکر می کنید چندتا هییت علمی داریم ؟؟ این همه دانشگاه ، پژوهشگاه، موسسه های مطالعاتی و ... که هر کدوم چند صد نفر هییت علمی دارن که از مزایا و سهمیه های مختلف استفاده می کنند.و جای کار کردن برای پژوهشگاه فقط دنبال مقاله هستن که امتیاز هییت علمی رو کسب کنن، نکته جالب تو پرداخت مالیات از درآمد حقوق هم داستان خودشون رو دارن ۱۰ درصد ، چرا چون نمایندگان محترم مجلس هر کدوم هییت علمی یک دانشگاهی هستن برای خودشون قوانین دلخواه تصویب می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
2
هیات علمی ها چیشون از دکتر و دندانپزشک کمتره چرا اونا میتونن با پول بچه شونو بفرستن خارج با دانشگاههای پولی پردیس هر رشته ای که میخوان بخونن اما هیات علمی که اینهنه دود چراغ میخورن و تحقیقات و مقالاتشون باعث افتخار مملکت شده و رتبه ی علمی کشورو بالا برده نباید بتونه حتی بچه شو بیاره تو شهر خودش که مجبور نباشه کلی هزینه ی رفت و امد و مسکنشو بده واقعا هیات علمیها نسبت به سالهایی که درسخوندن و وقت و زحمتی که اختصاص میدن حقوق ناجی ی میگیرن الکی فقط اسمشون دکتر و پرفسوره اما نسبت به همکاراشون تو کشورای دیگه عین یه کارگر ساده هستن نسبت به پزشکا و وکیلا که درامدسون از نصف هم کمتره
دوست من دنداپزشکه ماهی ۳۰ میلیون درامدشه تازه متخصص هم نیست منکه ۱۲ سال تحصیلات دانشگاهی دارم بیکارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
3
برقراری سهمیه وامتیاز تحت هر عنوانی وبه هر دلیلی عین بی عدالتی وحق کشی است , آقایان صاحب منصب در این رویه غیر عادلانه تجدید نظر جدی نمایید .
نظرات شما