خوراکیهایی که کمک میکنند کوچکتر از سنتان نشان دهید
رویداد۲۴ در این مطلب همراه هم راهکارهایی را یاد میگیریم که در دهه چهل سالگی زندگیمان هم جوان، زیبا و خوش استایل باشیم.
اتفاقاتی که بعد از چهل سالگی رخ میدهد
با بالارفتنِ عدد سن، هم ظاهر و هم عملکرد اعضای بدن تغییر میکند؛ مثلا ممکن است که هضم وعدههای غذایی بیشتر از قبل طول بکشد.یا اینکه دیگر به اندازه کافی آب ننوشید؛ چون مثل قبل احساس تشنگی ندارید؛ و یا حتی اشتها و ذائقهتان تغییر کند و بیشتر یا کمتر از قبل به غذا میل و علاقه داشته باشید.همانطورکه گفته شد بالارفتنِ سن، تغییرات مختلفی با خودش به همراه دارد؛ مثلا هورمونهای بدن دستخوشِ تغییر میشود، که روی همه اعضای بدن تأثیرگذار است.
پس در نتیجه انتخاب عاقلانهای نیست که در چهل سالگی هم بخواهید مثل دهه ۲۰ غذا بخورید و برنامه غذایی یکسانی داشته باشید.
لیست مواد غذایی ضروری که شما را ۱۰ سال جوانتر میکند
همه ما اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم را میدانیم: میوه و سبزیجات فراوان، دریافت پروتئینهای سالم، مصرف غلات کامل، لبنیات کمچرب، چربیهای سالم و نکته آخر به حداقل رساندن مصرف نمک.در ادامه این مطلب از سایت فیتامین، لیستی از ده مواد غذایی مفید و ضروری برای سلامتی، جوانی، کاهش وزن و تناسب اندام برای آغاز چهل سالگی و بعد ازآن معرفی شده است.هرکدام از این مواد غذایی باید در سبد خرید هر خانم و آقایی که وارد دهه چهل سالگی زندگیاش شده، وجود داشته باشد. البته همراه با ورزش اصولی و منظم.
آب
آب؟ آب که غذا نیست! ولی به اندازه همه غذاهای مفید دنیا مهم است. ممکن است با بالارفتنِ سن مثلا بعد از چهل سالگی، شما کمتر احساس تشنگی کنید و کمتر هم هم آب بنوشید.اما آب بهشدت برای شادابی و بهکار انداختنِ اعضای بدنتان ضروری و مهم است. همچنین برای کاهش وزن و تناسب اندام.دکتر رابین، متخصص تغذیه در نیویورک، از اهمیت نوشیدنِ آب به میزان کافی، اینطور میگوید: «ما معمولا ضرورت و تأثیر نوشیدنِ آب برای سلامتی و جوانی را نادیده میگیریم.اما وقتی بیشتر بدن از آب تشکیلشده، میدانید با کمآبی چه بلایی سر بدنتان میآید؟
کمترین اتفاقات این است که، تمرکزتان کم میشود؛ احساس خستگی مزمن، رهایتان نمیکند؛ یبوست و سردرهای همیشگی هم یکی دیگر از شکایتهای افرادی است که بدنشان از بیآبی رنج میبرد».
روغن زیتون
روغن زیتون، سالمترین روغنِ روی زمین و جایگزین خوبی برای کره و سایر روغنهاست.تحقیقات پژوهشگران نشان داده است که روغن زیتون به پیشگیری از بسیاری بیماریهای شایعِ مرتبط با پیری و چهل سالگی (فشار خون، بیماری قلبی، سرطان) کمک میکند.روغن زیتون همچنین باعث جوانتر شدنِ پوست شما میشود. این روغن به دلیل دارا بودنِ چربیهای غیراشباع، سلامت شریانها را تأمین خواهد کرد.البته فواید روغن زیتون هنوز تمام نشده. این روغن مفید، آنتیاکسیدانهای قوی فراوانی دارد که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند و احتمال ابتلا به سرطان سینه ، روده و پوست را کاهش میدهد.
فیبر
فیبر موجود در غذاهایی مانند سبزیجات، غلات گندم، میوه و حبوبات نقش اساسی در سلامت دستگاه گوارش شما دارد.این ماده میتواند به جلوگیری یا روانشدنِ یبوست، و همچنین کاهش کلسترول، فشارخون و التهاب روده کمک کند.صبر کنید داستان فیبر هنوز تمام نشده، این ماده میتواند باعث بهبود عملکرد و سلامت قلب شود؛ علاوهبر این قندخون را هم کنترل کند. اینها مواردی است که در چهل سالگی بسیار حائز اهمیت است.
ماهی
ماهی و گوشت سفید از هر نوعی، سالمون، ساردین یا بقیه ماهیها، از اسیدهای چرب امگا۳ غنی هستند و میتوانند بیشترین بخش یک رژیم غذایی سالم را تشکیل دهند.ماهی، حاوی اسیدهای چرب ضروری برای سلامت مغز و اعصاب است و تأثیر امگا۳ برای درمان افسردگی به اثبات رسیده است.پس لازم است که در رژیم غذاییتان (حداقل دوبار در هفته) ماهی میل کنید تا بسیاری از مواد معدنی و مواد مغذی لازم برای بدنتان در دهه چهل سالگی تأمین شود.البته نباید از تأثیر فوقالعاده ماهی در کاهش وزن و تناسب اندام غافل شد. اما تغذیه بهتنهایی کافی نیست؛ بلکه باید ورزش را با تغذیه همراه کنید. پیشنهاد تیم ورزشی فیتامین، انجام ورزش بدنسازی برای ساخت یک بدن فوقالعاده است.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی و سایر موادغذاییِ سرشار از لیپوکن، یک ماده شیمیایی طبیعی است که در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات و ریه بسیار مؤثر است.بتاکاروتنِ موجود در گوجهفرنگی خواص ضدسرطانی دارد. همچنین اسیدفولیک به وفور در گوجهفرنگی یافت میشود که یکی از عوامل درمان افسردگی و اضطراب است.اما میرسیم به خاصیت جوانسازیِ آن، گوجهفرنگی به کمک حفظ طراوت پوست هم میآید چون ویتامین C موجود در گوجه برای کلاژنسازی ضروری است.خب، چه انتخابی بهتر از گوجهفرنگی میتواند در فهرست غذاییِ فردی که وارد چهل سالگی شده باشد؟!
بلوبری
دکتر پلانلز، متخصص تغذیه در ایالت سیاتل آمریکا، میگوید: «بلوبریِ خوشمزه سرشار از چندین نوع آنتیاکسیدان مختلف و ضروری برای جوان و سالم نگهداشتنِ سلولها بهخصوص در افراد میانسال است.همچنین ویتامینهایی مانند ویتامین C و E مواد مغذی مفیدی برای بدن دارند که در ذغال اخته آبی یا همان بلوبری پیدا میشود.
سبزیجات
سبزیجات بسیارمغذی و در عین حال بسیارکم کالری هستند. فکر میکنید چرا خانمهای ژاپنی با وجود سن بالا پوست صاف و اندام متناسبی دارند؟ راز جوانی آنها حتی در چهل سالگی مصرف فراوان سبزیجات زرد و سبز است.سبزیجات خوبی مثل هویج، کدو، نخودفرنگی و اسفناج که حتما باید هر شخصی در سن چهل سالگی حداقل یک موردش را هر روز مصرف کند.
سبزیجات به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، آب مروارید و سرطان کمک میکند؛ چراکه سرشار از پلی فنول است و باعث میشود جوانتر از چهل سالگی به نظر برسید!بسیاری از انواع سبزیجات، از نظر کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن بسیار غنی هستند و میتوانند در برابر اشعه آفتاب و رادیکالهای آزاد از پوست شما محافظت کنند، چون هر دو منجربه پیریِ پوست میشوند.شما میتوانید از سبزیجات بهعنوان میانوعده یا یک وعده اصلی استفاده کنید؛ مثلا درستکردنِ سالاد اسفناج با انار یا پیتزا رژیمی حتما به امتحانش میارزد!
کلم بروکلی
حالا میرسیم به کلم بروکلی، که با ویتامینها و آنتیاکسیدانهای فراوانش برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست بسیار مفید است.کلم بروکلی ویتامین K دارد که برای سلامت مغز و پیشگیری از آلزایمر توصیه همیشگی پزشکان، در هر سن و سالی است.پتاسیم این سبزی، برای کنترل فشارخون و پیشگیری از بیماریهای قلبی ناشی از میانسالی و چهل سالگی بسیار مفید است. پیش از مصرفِ کلم بروکلی آن را در آب بجوشانید و سپس در کنار غذا میل کنید.
ماست
با بالارفتنِ سن و وارد شدن به سن چهل سالگی روند پوکیِ استخوان بدتر میشود. اما جای نگرانی نیست، چون کلسیم به حفظ تراکم استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان کمک زیادی میکند.ماست یک منبع مهم ویتامین D و پروتئین است که جزء مواد معدنیِ مهم و ضروری برای سلامت استخوانها، پوست و مو و روحیه فرد بهشمار میرود.همچنین به دستگاه گوارش شما در هضم مواد غذایی کمک میکند. ماست با میوه ترکیب جالبی میسازد و میتوانید در میانوعدههاتان از آن استفاده کنید.
آجیل و خشکبار
آجیل و خشکبار با امگا۳ فراوان، چربیهای اشباعنشده (چربی خوب)، فیبر و پروتئین برای سلامت قلب و حفظ پوست صاف و شفاف در سن چهل سالگی به کمکتان میآیند.
پس لازم است که در هفته از آجیلهای زیر بهعنوان میانوعده استفاده کنید:
بادام
فندق
مغزگردو
بادام زمینی
چای سبز
چای سبز یک نوشیدنیِ ضدپیری است! این چای مخصوصِ دهه چهل سالگی، سرشار از آنتیاکسیدان است که از پوست شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند. اما منظور از رادیکالهای آزاد چیست که باید در برابرش از خودمان محافظت کنیم؟رادیکالهای آزاد به مولکولهای ناپایداری گفته میشود که با تجزیه و تخریب سلولها در طول زمان باعث پیری خواهد شد.
با ورود به سن چهل سالگی و بالارفتن سن، توانایی مبارزه با آثار رادیکالهای آزاد کمتر میشود. این موضوع به این معناست که پیری و تخریبِ بدن سرعت سرعت پیدا میکند.اما خبر خوب این است که چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند.این نوشیدنی با دیابت، مقاومت به انسولین، التهاب و بیماریهای قلبی مقابله میکند و در محافظت از کلاژن مؤثر است. چای سبز علائم پیری را کاهش میدهد و حتی تا حدودی معکوس عمل میکند.