تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

کشورهای جهان برای مقابله با کرونا چه می‌کنند؟/ چرا احتمال مرگ در ایران به خاطر ویروس کرونا بالاتر از همه جای دنیاست؟

خبرهای ضد و نقیض مربوط به تعداد کشته‌ها و مبتلایان به ویروس کرونا خشم مردم را از نحوه مدیریت این بحران در کشور به همراه داشته است. در این بین نگاهی به عملکرد کشورهایی با مشکل مشابه می‌تواند نحوه مدیریت بحران در این کشورها را با ایران مقایسه کرد.
مقابله با کرونا
رویداد۲۴  ایتالیا در بین کشور‌های اروپایی بدترین آمار ابتلا به ویروس کرونا را داشته است. در تاریخ ۲۳ فوریه (۴ بهمن) تعداد مبتلایان به این ویروس ناگهان به ۱۵۲ نفر رسید که در یک روز ۱۰۰ نفر افزایش داشته و روز گذشته منابع خبری اعلام کردند که یازده شهر در ایتالیا به دلیل شیوع ویروس کرونا، قرنطینه شدند.
 
سه تن از مبتلایان که بیش از ۶۰ سال سن داشتند کشته شدند. ایتالیا سومین کشوری است که بیشترین تعداد مبتلایان در جهان را داشته است. چین بیش از ۷۷ هزار مورد و کره جنوبی بیش از ۷۰۰ مورد مبتلا داشته است.
 
دو دسته از مبتلایان در شمال ایتالیا ساکن بوده‌اند. یک دسته در جنوب شرق میلان و نزدیک شهر کودونو، دسته دیگر در جنوب غرب ونیز و در نزدیکی پادوا. هر دو منطقه در حال حاضر قرنطینه شده است. عبور مرور بیش از ۵۰ هزار ساکن این مناطق محدود شده و بیش از ۵۰۰ پلیس برای کشت زنی و بستن جاده‌های منتهی به این مناطق اعزام شده‌اند.
 
چهار مسابقه سری آ ایتالیا که همگی در شهر‌های شمالی قرار بود در روز یکشنبه برگزار شوند لغو شده‌اند. دولت در رم همه مدارس را تعطیل اعلام کرده است.
 
لوکا زایا شهردار ونتو، منطقه‌ای اطراف ونیز اعلام کرده که جشنواره‌ای که هرساله در تاریخ ۲۳ فوریه برگزار می‌شد را شبانه لغو کرده است.
 
زایا همچنین از تعطیلی موزه‌ها و لغو همه مراسمی که جمعیت در آن زیاد است خبر داده است. او اعلام کرده این اقدامات به تصویب رسیده و به شدت اجرا خواهد شد، چون باید از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد و نه درمان.
 
لامباردی منطقه‌ای در نزدیکی میلان نیز برای مدت یک هفته همه مدارس و دانشگاه‌ها راتعطیل کرده است. موزه‌ها و سالن‌های اپرا در میلان نیز بسته اند.
 
برخی برند‌های فشن نیز شوی زمستان و پاییزشان را کنسل کرده‌اند. مردم از ترس بسته شدن همه سوپرمارکت‌ها برای خرید مایحتاجشان هجوم برده‌اند.
 
کره جنوبی که دومین کشور با بیشترین مبتلایان است، هشدار قرمز را به صدا در آورده و همه مدارس را تعطیل کرد. پوستر‌های چگونگی مقابله با ویروس کرونا از قبیل شستن دست، ماسک زدن و پوشاندن صورت در همه جای کره جنوبی دیده می‌شود. ضد عفونی کننده دست در مکان‌های عمومی شهر از جمله ایستگاه مترو و اتوبوس به صورت رایگان قرار داده شده است.
 
برخی رسانه‌ها از قبیل کره تک دسک از خطر رکود در اقتصاد کره جنوبی به دلیل ویروس کرونا خبر داده‌اند. خودرو سازی هیوندا محموله‌های قطعاتش از چین را متوقف کرده و با کمبود اقلام لازم برای خودرو سازی مواجه شده است.
 
در ایران برای مقابله با ویروس  کرونا چه می‌گذرد؟
 
ایران در وبسایت ورلد میترز که به صورت لحظه‌ای اخبار کرونا در جهان را رسد می‌کند در رتبه هشتم قرار گرفته است. روز پنجشنبه برای اولین بار ورود ویروس کرونا به کشور توسط مقامات تایید شده و تا این لحظه تعداد کشته شدگان به تایید وزارت بهداشت ۱۲ تن و تعداد مبتلایان ۴۷ تن اعلام شده است.
 
این در حالی است که امیرآبادی نماینده مردم قم از کشته شدن ۵۰ تن در شهر قم به عنوان اولین شهری که موارد مبتلا به کرونا در آن شناسایی شده بود خبر داده است.
بیشتر بخوانید: آمارهای نگران کننده/ احتمال مرگ در اثر کرونا در ایران چقدر است؟ +جدول
درحالی که عصر چهارشنبه گذشته وزیر بهداشت از تصمیم دولت برای توقف موقتی پرواز‌های رفت و برگشت ایران - چین به دلیل نگرانی از ورود ویروس کرونا به کشور خبر داده است صبح امروز هواپیمایی ماهان در پیامی در اینستاگرام خود از ادامه این پرواز‌ها خبر داده است.
 
هواپیمایی ماهان ضمن تایید انجام ۴ پرواز باری به مقصد دو شهر «شانگهای» و «پکن» و همچنین پنج پرواز مسافری بعد از دستور توقف پرواز‌ها به چین، اطلاع داد که اکنون این شرکت پرواز برنامه‌ای مسافربری به مقصد چین ندارد و برقراری احتمالی پرواز‌ها به چین مبتنی بر مجوز سازمان هواپیمایی کشوری است.
 
شهر قم به عنوان مبدا انتشار ویروس در کشور همچنان بیشترین تلفات را داشته، اما وزیر بهداشت روز گذشته (یکشنبه) در جمع خبرنگاران گفته به ما گفته‌اند قم را قرنطینه کنید، اما مردم آنقدر فهیم هستند که خودشان قرنطینه خانگی را اعمال می‌کنند!
 
در چنین شرایطی کشور‌های بحرین، کویت و قطر اعلام کرده‌اند منشا ورود کرونا به این کشور‌ها ایران بوده است. تست کرونای دو مسافر ایرانی به کانادا و امارات نیز مثبت اعلام شده است.
 
در این وضعیت برخی کشور‌های همسایه پرواز‌ها و مرز‌های خود با ایران را لغو کرده‌اند. مقصود اسدی سامانی رییس اتحادیه شرکت‌های هواپیمایی در گفت‌وگو با رویداد۲۴ از عدم پذیرش مسافران ایرانی در کشور‌های گرجستان، ترکیه، افغانستان، عراق و کویت خبر داده است.
 
او گفته تاکنون از این کشور‌ها گزارش‌هایی دریافت کرده این که هواپیما‌های ایرانی را نپذیرفته و پرواز‌های خودشان را به حالت تعلیق در آورده‌اند.
 
وزیر بهداشت ترکیه در مصاحبه با حریت اعلام کرده اگر ایران، قم را قرنطینه می‌کرد نیازی به بستن مرز‌ها نبود. او گفته: درباره علت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و بستن گذرگاه‌های مرزی با ایران گفت از تهران درخواست کردیم قم را قرنطینه کند، اگر ایران این شهر را قرنطینه می‌کرد، دیگر نیازی به بستن مرز‌ها نبود.
 
او در رابطه با نبستن مرز‌ها با سایر کشور‌هایی که در آن‌ها ویروس مشاهده شده، گفت: ایتالیا منطقه‌ای که در آن ویروس مشاهده شده را قرنطینه کرد و کار صحیحی بود. چین نیز ووهان را قرنطینه کرد. اگر ایران نیز شهر قم را قرنطینه می‌کرد، این پیشگیری‌ها و تدابیر ضروری نبود.
 
زهرا کشوری خبرنگار روزنامه ایران از مثبت اعلام شدن تست کرونای چهار دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس خبر داده و گفته «این دانشجویان در گروهی ۱۰۰ نفره هفته گذشته به قم سفر کرده بودند. حالا مسئولان دانشگاه هم تصمیم گرفته اند تا خوابگاه دانشجویان را تخلیه کنند.»
 
اگرچه حریرچی معاون وزیر بهداشت آمار اعلام شده از سوی نماینده قم مبنی بر فوت ۵۰ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در قم را تکذیب کرده و گفته «اگر تعداد فوت شده‌ها در قم نصف و یک چهارم این تعداد باشد من استعفا می‌کنم. به آمارمان بسیار اطمینان داریم»، اما بسیاری از کابران شبکه‌های اجتماعی معتقدند مقامات کشور برای جلوگیری از بروز تنش قبل از انتخابات مجلس دست کم سه هفته از اعلام خبر ورود کرونا به کشور خودداری کرده‌اند.
 
در سایر کشورها از همه امکانات عمومی برای مقابله استفاده می‌شود و بیمارستان‌ها برای رسیدگی به وضعیت افراد مشکوک و مبتلایان مدام فعالیت می‌کنند. این در حالی است که مشاهدات میدانی خبرنگار رویداد۲۴ که برای تست کرونا به چند بیمارستان مخصوص کرونا در تهران مراجعه کرده بود، چندان خوشایند نبود. در بیمارستان‌های تهران گفته می‌شود وسایل برای آزمایش وجود ندارد و عجیب‌تر آنکه در یک مورد در بیمارستان امام خمینی تهران به بیماران گفته می‌شد اگر مطمئن نیستید کرونا دارید یا نه، اینجا نمانید چون ممکن است کرونا بگیرید.
 
برخورد کادر پزشکی در بیمارستان محب یاس با بیماران بدتر آن چیزی بود که تصور می‌شد. در این بیمارستان‌ها به افراد گفته می‌شد «به درمانگاه بروید اگر گفتند آنفلوانزا نیست، بعد به اینجا بیایید.» این مکان‌ها همگی بیمارستان‌های معین کرونا در تهران بودند که به نظر می‌رسید هیچکدام آمادگی اولیه را هم نداشتند.
 
در حالی که در کشورهای دیگر موضوع قرنطینه جدی اعمال می‌شود یا موارد پیشگیرانه به سرعت انجام می‌شود، در ایران دولت حتی از تامین ماسک و ژل ضد عفونی به عنوان ابتدایی‌‌ترین وسایل عاجز است. از آن سو کشور چین در عرض ده روز یک بیمارستان می‌سازد.
 
مجموعه همین عوامل است که بر اساس آمار‌های سازمان بهداشت جهانی احتمال مرگ در صورت ابتلا به ویروس کرونا در ایران ۲۵ درصد است و این احتمال در چین تنها ۲ درصد است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ویروس کرونا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
داوود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
0
0
من اصلاً منکر مدیریت درب و داغون مسئولان ایرانی نیستم؛ اما منبع این جمله «بر اساس آمار‌های سازمان بهداشت جهانی احتمال مرگ در صورت ابتلا به ویروس کرونا در ایران ۲۵ درصد است» کجاست؟ من هر روز چند بار کل سایت سازمان بهداشت جهانی رو به دنبال آخرین اخبار کرونا زیرورو کردم. چنین چیزی در وبسایت رسمی سازمان بهداشت جهانی ندیده بودم. اگر ممکنه لطفاً منبع دقیق با درج لینک رو ارائه بفرمایید. سپاس و تشکر
نظرات شما