تاریخ انتشار: ۰۰:۱۳ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

سیل و کرونا مهمان ناخوانده لرستان/ شرایط مردم سیل زده چگونه است؟

مردم لرستان سال ۹۸ را با هجمه سیلی خانمان برانداز آغاز کردند که زندگی و مامن‌شان را از بین برد حالا، اما در آخرین ماه سال بار دیگر وحشت تجربه چنین سیلی را لمس کردند.
سیل لرستان
رویداد۲۴ در روز‌های آغازین سال ۹۸ مردم استان‌های گلستان، فارس، کرمانشاه، خوزستان و لرستان با بارش بی‌سابقه‌ای مواجه شدند که منجر به وقوع سیل در این استان‌ها شد. مردم لرستان، اما بار دیگر در روز‌های پایانی سال با طغیان رودخانه‌های واقع در استان از جمله رود خشمگین کشکان مواجه شدند که در ابتدای سال مناطق معمولان، پلدختر، کوهدشت و ... را دچار بحران و سیل کرد.
 
مردم هنوز رد گل و لای حجیم و ضخیم به جا مانده از سیل در منازل و خیابان‌ها را فراموش نکرده‌اند که بار دیگر در انتظار تجربه‌ای چنین وحشتناک نشستند. البته این بار ترس از شیوع ویروس کرونا نیز در کنار دیگر آلام این مردم قرار دارد.
 
به گزارش رویداد۲۴ کاربران فضای مجازی نیز با انتشار عکس و فیلم از وقوع سیل در این استان لرستان و درماندگی مردم خبر داده‌اند چنانکه یکی از کاربران توئیتر می‌نویسد: «د لم می‌سوزد برای پلدختر، خرم‌آباد و برای لرستان مظلوم. لطفا دعا کنید برای این سرزمین که امسال رو با سیل شروع کرد و با سیل هم دارد تموم می‌کند. مردم لر امسال هزار بار مردن و زنده شدن.»
بیشتر بخوانید: قطع راه ارتباطی بیش از ۱۰۰ روستا در لرستان/ آغاز موج دوم بارش‌ها
 
رضا ساکی روزنامه‌نگار می‌نویسد: «۱۱ ماه فرصت بود برای رسیدگی به وضع مردم. اما حالا در سرسیاه زمستان لوله گاز شهر معمولان قطع شده است و دست کم تا ۲ روز آینده قابل ترمیم نیست آن هم در شبی که کشکان طغیان کرده است و باران به شدت می‌بارد.»
 
کاربر دیگری هم با انتشار فیلمی که نشان از پناه بردن مردم چم‌مهر پلدختر دارد به بالای پشت‌بام خانه‌های مانده در سیل نوشت: «بحران در روستا‌های سیل‌زده چم مهر در پلدختر لرستان بغرنج است مردم به سقف خانه‌ها پناه آوردند»
 
دیگری هم می‌نویسد: «۳۰ روستا دچار رانش شده است. ۲۴۳ راه روستایی قطع شده است. برق ۳۷ روستا و آب ۲۳ روستا قطع شده است. گاز ۲۱۰۰ مشترک قطع است و ۱۱۰۰ میلیارد تومان خسارت توس استانداری برآورد شده است.»
 
سید حبیب الله موسوی بخشدار معمولان از قطع راه ارتباطی ۲۵ روستای این بخش بر اثر طغیان رودخانه کشکان خبر داده است. فرماندار الیگودرز نیز گفته است: در پی بارش‌های سیل آسا، ۳۳واحد مسکونی در الیگودرز تخریب یا خسارت دیدند.
 
همچنین مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت از قطع برق ۳۷روستا و آب ۲۳ روستا بر اثر بارش شدید باران و وقوع سیل در لرستان، خبر داده است.
 
با وجود این اخبار نگران‌کننده، غلامرضا نصیری رئیس شورای شهر پلدختر و عضو شورای استان لرستان به رویداد۲۴ می‌گوید: در شهرستان دلفان منطقه لرآباد دچار آب گرفتگی شده است و بنابر آماری که داریم چندین منزل مسکونی خسارت دیده است. با وجود اینکه عمدتا سیلاب‌های به سوی جنوب استان و شهر پلدختر حرکت می‌کنند، اما فعلا این شهر دچار آب گرفتگی نشده است و آب در بستر رودخانه در جریان بوده و طغیان نکرده است.
 

سیل لرستان

گاز در معمولان قطع شده است

 
 
او با بیان اینکه چند نقطه از جاده خرم‌آباد به پلدختر دچار آب گرفتگی شده است، ادامه می‌دهد: در روستای معمولان گاز قطع شده است و جاده ارتباطی بین پلدختر و معمولان که در سیل ابتدای سال آسیب دیده بود نیز در چند نقطه قطع شده است.
 
رئیس شورای شهر پلدختر با تاکید بر اینکه در حال حاضر در پلدختر مشکل خاصی نداریم، می‌افزاید: چند واحد مسکونی تخریب شده‌اند، اما خسارت جانی نداشتیم و فعلا از خسارات مالی احتمالی خبر نداریم و برآوردی صورت نگرفته است.
 
او اظهار می‌کند: از عصر روز سه‌شنبه به بعد مناطق آسیب‌پذیر لرستان به تدریج دچار آب گرفتگی شده است و این شرایط همچنان ادامه دارد، اما خوشبختانه بر اساس اعلام سازمان هواشنناسی بارندگی از عصر روز چهارشنبه قطع می‌شود. اگر باران قطع شود، به نظر می‌رسد بیش از این در سطح استان خسارتی نداشته باشیم.
 
نصیری با تاکید براینکه شرایط اینگونه نیست که رودخانه کشکان طغیان کرده و داخل شهر شده باشد، عنوان می‌کند: در طول مسیر رودخانه ممکن است آب وارد روستا‌هایی که در حاشیه رودخانه قرار دارند شده باشد همچنین نقاطی از جاده پلدختر خرم‌آباد نیز دچار آب‌گرفتگی شده است، ولی در حال حاضر برآورد دقیقی از خسارات وجود ندارد
 
وی خاطرنشان می‌کند: برای انجام اقدامات پیشگیرانه شهرداری، هلال احمر و سایر دستگاه‌ها برابر مصوبه ستاد مدیریت بحران استان اطلاع‌رسانی کردند و تعداد زیادی از مردم با توجه به تجربه‌ای که از سیل ابتدای سال داشتند خانه‌های خود در حاشیه رودخانه‌ها را ترک کرده و وسایل‌شان را به نقاط امن منتقل کردند. اکثرا قسمت‌هایی که احتمال آب گرفتگی و سیل زیاد بوده را تخلیه کرده‌اند کمپ‌هایی نیز برای اسکان موقت در مدارس و مساجد پیش‌بینی شده است و این آمادگی وجود دارد که اگر نیاز باشد شهروندان در این کمپ‌ها اسکان یابند.
 
رئیس شورای شهر پلدختر تصریح می‌کند: در حال حاضر جاده مسدود بوده و امکان پرواز بالگرد هم به دلیل بارندگی وجود ندارد به همین دلیل هم برآوردی صورت نگرفته است و باید با پایان بارش‌ها برآورد‌های دقیق‌تری صورت بگیرد.
 
 

اسکان اضطراری با در نظر گرفتن تمهیدات مقابله با کرونا

 
 
حامد سجادی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر به رویداد ۲۴ می‌گوید: سازمان هواشناسی از ابتدای هفته اعلام کرد که از روز دوشنبه در استان‌های غرب کشور کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام و خوزستان بارندگی داریم. اگر چه که در حال حاضر در کرمانشاه، غرب اصفهان، قم و گلستان هم شاهد بارندگی هستیم؛ لذا برای استان لرستان و ۴ استان دیگر تمهیدات خوبی دیده شد.
 
او توضیح می‌دهد: ما از ابتدای هفته شارژ انبار‌های امدادی و اقلام زیستی را در دستور کار قرار دادیم. همچنین نیرو‌های عملیاتی در آماده باش صد در صد بودند. برنامه عملیاتی استان تدوین و شهرستان‌هایی که بر اساس گزارش هواشناسی در آن‌ها احتمال طغیان رودخانه وجود دارد نیز مشخص شد. همچنین مناطقی که بارندگی بیشتر بود بررسی و توانمندی استان و نیازمندی‌های آن مورد سنجش قرار گرفت و ما بر همین اساس پیش‌بینی‌های لازم را انجام دادیم.
 
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به خلیه اضطراری مناطق در خطر توسط وزارت کشور و نیرو‌های مدیریت بحران عنوان می‌کند: به مناطق واقع در حاشیه رودخانه‌ها اعلام شده بود که منطقه را ترک کرده و به اماکن امن بروند. بسیاری از مردم به منازل اقوام خود رفتند و آن‌هایی که جایی نداشتند را در مراکز و سایت‌های اسکان اضطراری پیش‌بینی شده با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به کرونا اسکان دادیم و به کمک دانشگاه علوم پزشکی لرستان اقلام بهداشتی ضروری در نظر گرفته شده است.
 
او با اشاره به طغیان رودخانه خرم آباد به دنبال بارش باران می‌گوید: با وجود اینکه طغیان رودخانه می‌توانست در پایین دست برای بسیاری از شهرستان‌ها ایجاد مشکل کند، اما چنین اتفاقی رخ نداد و تنها در نورآباد کمی داخل شهر آب گرفتگی ایجاد شد. در شهرستان‌های الیگودرز، ازنا پلدختر و معمولان که بارندگی رخ داد، اما مشکل خاصی ایجاد نشد.
 
سجادی می‌افزاید: جاده مواصلاتی تعدادی از روستا‌ها قطع شده و سیل جاده را از بین برده است که نیرو‌های راهداری مسئولیت ترمیم جاده را برعهده دارند. از صبح روز چهارشنبه این دستور صادر شده است که اگر شرایط آب و هوایی اجازه دهد بالگرد یک ارزیابی هوایی داشته باشد تا مناطق روستایی که احتمال سیل و آبگرفتگی در آن‌ها می‌رود بررسی شوند و اگر نیاز باشد بین آن‌ها اقلام مورد نیاز را توزیع کنیم.
 
وی خاطرنشان می‌کند: در سطح استان صرفا بحث آمادگی بود و شرایطی پیش نیامد که بخواهیم اقلام امدادی را توزیع کنیم. به جز موضوع اسکان اضطراری که آنهم به منظور پیشگیرانه انجام شد و نه به عنوان اسکان بعد از حادثه، زیرا خوشبختانه تا الان مشکل خاصی نداشتیم.
 
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر تصریح می‌کند: اقدامات مرتبط با مقابله و پیشگیری از کرونا و اقلام بهداشتی مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری و اقدامات خاص مرتبط با این ویروس توسط دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است.

به گزارش رویداد۲۴ درحالیکه شرایط در لرستان بحرانی است، اما برخی از مسئولان همچنان سعی می‌کنند با آرام جلوه دادن شرایط در استان لرستان حقایقی را پنهان کنند که نه تنها کمکی به شهروندان لرستانی نمی‌کند بلکه باعث ایجاد بدبینی میان مردم شده و اعتماد آن‌ها را از بین می‌برد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سیل
نظرات شما