تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

سبقت بحران بی‌اعتمادی از ویروس کرونا/ ماجرای آتش زدن مرکز درمانی در بندرعباس چه بود؟

شب گذشته مرکز درمانی شهرک توحید بندرعباس شاهد اعتراض و برپایی آتش توسط مردم این محل بود. دلیل این اقدام هم انتشار شایعه‌ای مبنی بر بستری کردن بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این مرکز بود.
آتش زدن درمانگاه بتدرعباس
رویداد۲۴ شادی مکی: شب ۹ اسفند ماه برخی از اهالی شهرک توحید بندرعباس با شنیدن شایعه‌ای مبنی بر انتقال تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا از یکی دیگر از شهر‌های کشور به مرکز درمانی واقع شده در این شهرک خشمگین شده و در اعتراض به این موضوع اقدام به برپایی آتش در محوطه مرکز درمانی شهرک توحید کردند. آتشی که به سرعت اطفا شد، اما نشان‌دهنده میزان استرس و هراس مردم از شیوع این ویروس در کشور است.

این شایعه در حالی به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و قوت گرفت که به گفته فاطمه نوروزیان مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان تنها بافراد دارای علائم حاد تنفسی جهت ویزیت و تشخیص به موقع بیماری توسط پزشک به چنین مراکزی مراجعه کرده و سپس برای ادامه روند درمانی و بستری به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس ارجاع داده می‌شوند.
 
او همچنین گفته بود: در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بخش ویژه بستری افراد مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده است، و بخش ویژه بیماران تنفسی حاد همزمان با شیوع ویروس کرونا در برخی از استان‌های کشور و استان هرمزگان در ساختمان شفا (ساختمان سوختگی) مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس آغاز به کار کرده است.

 

شایعه‌ای که مردم را خشمگین کرد

 
 
دکتر محمود حسین‌پور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هزمرگان و رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان به رویداد۲۴ می‌گوید: این حادثه به دنبال سوءتفاهمی بود که برای مردم منطقه ایجاد شد. روز گذشته شایعه نادرستی بین مردم منتشر شد مبنی براینکه بیماران مبتلا به کرونای مثبت در این مرکز و در کنار مردم نگهداری می‌شوند.
 
او با اشاره به اینکه این مراکز تا پیش از شیوع کرونا تنها در یک شیفت صبح خدمات درمانی ارائه می‌دادند، ادامه می‌دهد: ما این مراکز را با توجه به شیوع بیماری کرونا ۲ شیفت کردیم به نحوی که اکنون این مراکز تا ساعت ۱۲ شب خدمات درمانی را به مردم همان محله و به ویژه بیماران تنفسی ارائه می‌کنند. علت این اقدام آن بود که مردم در شرایط شیوع کرونا لازم نباشد برای خدمات درمانی به سطح شهرو بیمارستان‌ها مراجعه کنند. ما قصد داشتیم که خدمات در دسترس مردم بوده و استرس آن‌ها کاهش یابد.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هزمرگان با بیان اینکه شایعه‌ای منتشر شد که در مرکز درمانی شهرک توحید ۱۰ بیمار مبتلا به کرونا را از منطقه‌ای دیگر به این مرکز آورده و بستری کرده‌اند، عنوان می‌کند: این درحالی است که این مرکز شرایط نگهداری و بستری چنین بیمارانی را ندارد و صرفا مرکز درمان سرپایی است.
 
او می‌افزاید: به ادنبال همین شایعه برخی افراد سودجو در محوطه این درمانگاه آتشی روشن کردند که منجر به حریق شد. اما خوشبختانه آتش در محوطه مرکز روشن شده و به لوازم و ساختمان مرکز خسارتی وارد نشد، آتش هم سریع خاموش شد و مردمی که جمع شده بودند متفرق شدند و از امروز صبح خدمات‌دهی این مرکز از سر گرفته شد.
 
حسین‌پور خاطرنشان می‌کند: خدمات ارائه شده در این مرکز خدمات بهداشتی درمانی مانند واکسیناسیون، خدمات مادران، خدمات بهداشت محیط، مشاوره بهداشت روان و خدمامت دندانپزشکی است و در کنار آن خدمت‌دهی به بیمارانی که ممکن است مشکلات تنفسی داشته باشند.
 
وی با تاکید براینکه تا کنون در سطح استان هرمزگان تنها ۲ مورد کرونای مثبت داشتیم که افراد محلی نبودند، می‌گوید: این افراد از جای دیگر آمده بودند که شناسایی و درمان شدند و در حال حاضر نیز ترخیص شده‌اند.
 
رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان تصریح کرد: بیماران ما از دل همین مردم هستند و همین مردم هم ممکن است روزی نیازمند خدمات ویژه و تخصصی‌تر شوند؛ لذا فکر می‌کنم این حرکت قسمتی ناشی از شیطنت‌هایی بود که انجام شد وقسمتی هم شاید ناشی از کم‌کاری ما در آگاه‌سازی جامعه بوده و شاید بخشی هم حاصل آگاهی کم مردم بوده است.
 
وی اضافه می‌کند: ما مکلف هستیم به هر بیماری که در شهر و خانه ما باشد با هر ملیت و قومیتی خدمات درمانی ارائه دهیم و برای ما در سیستم بهداشتی درمانی فرقی ندارد که بیمار کیست بیمار عفونی یا غیر عفونی یا بیمارمبتلا به ایدز و... ما موظف هستیم به تمامی افراد خدمات استاندرد با کمترین هزینه وبا همه امکاناتی که در اختیارمان است ارائه دهیم.
مسئولان راستگویی را پیشه کنند/ لج‌بازی اجتماعی در شرایط بحرانی 
 
 
کیانوش جهانبخش نماینده هرمزگان در شورای عالی استان‌ها نیز درباره این موضوع به رویداد۲۴ می‌گوید: به دلیل بی‌اعتمادی ناشی از عدم راستگویی مسئولان در حوزه‌های مختلف ایجاد شده است، مردم به گفته‌های مسئولان اعتماد نمی‌کنند و این بزرگترین خطری است که این شرایط و خود مردم را تهدید می‌کند.
 
او توضیح می‌دهد: در بندر عباس ۳ مرکز برای سنجش، تشخیص و معاینات اولیه و مشاوره درباره کرونا به عنوان مراکز معین در نظر گرفته شده که مرکز درمانی شهرک توحید هم یکی از این مراکز است. به دنبال معاینات مشخص شد فردی به این ویروس مبتلا شده که از این مراکز به مرکز اصلی که همان مرکز سوانح و سوختگی است و در حال حاضر به بیماران کرونا اختصاص یافته، راهنمایی و ارجاع می‌شود.
 
عضو شورای شهر بندرعباس می‌گوید: انتقال و نگهداری تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا از شهر قم به مرکز درمانی صحت ندارد زیرا اولا این مرکز اصلا قابلیت و امکانان بستری و نگهداری بیماران را ندارد. دوم اینکه هر کس در هر کجای ایران که مبتلا به این ویروس شود اجازه جابجایی و حرکت را نداشته و به مرکز درمانی در نظر گرفته شده در همان منطقه منتقل و در قرنطینه مورد مداوا قرار می‌گیرد تا خطر انتقال برای سایرین نداشته باشد. این یکی از موارد پروتکل‌های مربوطه است.
 
وی با تاکید براینکه با توجه به حالت بی‌اعتمادی عده‌ای از روی ناآگاهی اقدام به آتش‌زدن مرکز درمانی مذکور کردند، عنوان می‌کند: خسارت چندانی به این مرکز وارد نشده است. از مردم می‌خواهیم گرچه سخت است، اما به شایعات توجه نکنند و به نظر مسئولان احترام گذاشته و اعتماد کنند و از مسئولان هم انتظار داریم که در اطلاع‌رسانی‌ها راستگویی را پیشه کنند تا اعتماد خدشه‌دار شده به حالت طبیعی بازگشته و مردم بتوانند همراهی لازم را داشته باشند.
 
رئیس کمیسیون سلامت و بهداشت شورای عالی‌استان‌ها تصریح می‌کند: یک نوع لج‌بازی اجتماعی را در حال حاضر شاهد هستیم که باعث می‌شود گاهی رفتار‌های نسنجیده‌ای بروز دهند. برخی هم از روی بی‌اعتمادی موضوع را جدی نگرفته‌اند و برخلاف آنچه توصیه می‌شود عمل می‌کنند که بسیار آسیب‌رسان بوده و به نظر من از خود معضل ویروس خطرناک‌تر است و باید فکری به حال این معضل اجتماعی شود.
 
به گزارش رویداد۲۴ ماجرای که شب گذشته در شهرک توحید بندرعباس رخ داد اولین واکنش نسبت به بستری کردن بیماران مبتلا به کرونا از شهری دیگر در شهری دیگر نبود. ۴ اسفند ماه و در روز‌های آغاز اعلام شیوع کرونا در کشور نیز مردم هیجان‌زده و مضطرب از شیوع این ویروس در شهر تالش از توابع گیلان اقدامی مشابه داشتند. به این معنا که با شایعه‌ای مبنی بر انتقال بستری کردن بیماران کرونا از سایر شهر‌ها به تنها بیمارستان شهر مردم هراسان و خشمگین اقدام به برپایی آتش در مقابل این بیمارستان کردند. درحالیکه به گفته خودشان این تنها بیمارستان شهر است که اگر آسیب ببیند مردم جایی برای مراجعه ندارند.
 
دلیل معترضان تالشی برای چنین حرکتی آن بود که اگر این بیمارستان برای بیماران کرونایی قرنطینه شود مردم برای سایر نیاز‌های درمانی خود باید به کجا مراجعه کنند.
 
اگر چه ترس و وحشت مردم از شیوع کرونا در محله وشهرشان قابل درک است، اما شاید با کمی فکر به این نتیجه برسیم که بیمار مبتلا به کرونا از هر شهر و منطقه‌ای مانند هر بیمار دیگری استحقاق برخورداری از خدمات درمانی را دارد و همانگونه که در صورت ابتلای خود یا عزیزانمان به این بیماری نیاز و توقع برخورداری از حمایت‌های درمانی را داریم سایر افراد نیز باید از چنین موهبتی برخوردارباشند.
 
ایجاد استرس در میان کادر درمانی بیمارستان‌ها و بیماران بستری چه کرونایی چه غیر کرونایی نه تنها مشکلی از مشکلات فعلی جامعه‌ای درگیر یک ویروس همه‌گیر کم نمی‌کند که معضلی نیز بر معضلات قبلی اضافه می‌کند.
 
اینکه شرایطی را فراهم کنیم تا اشخاص مبتلا به کرونا به دلیل ترس از انگ خوردن یا مواجهه با برخورد‌های هیجانی مردم، جرات ابراز بیماری و طی کردن فرایند درمان را نداشته باشند از دیگر عواقب اینگونه برخورد‌ها با بستری کردن این بیماران است که در طولانی مدت می‌تواند دامن خود ما را نیز بگیرد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما