تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۹

آنچه لازم است بیماران آسمی درباره ویروس کرونا بدانند؟

افراد مبتلا به آسم به عنوان یکی از گروه‌های با ریسک بالا نسبت به خطرات ویروس کرونا شناخته شده‌اند. این موضوع باعث شده است بیماران آسمی سوالاتی را درباره چگونگی مراقبت از خود در روزهای کرونایی داشته باشند.
آنچه لازم است بیماران آسمی درباره کروناویروس بدانند؟
رویداد۲۴ ‌دکتر بابک قلعه‌باغی فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی به پرسش‌های متداول بیماران مبتلا به آسم درباره چگونگی پیشگیری از ویروس کرونا پاسخ می‌دهد. 
 
آیا بیماران آسمی در معرض خطر بیشتر ابتلا به کووید ۱۹ هستند؟

تا امروزشواهد کافی مبنی بر احتمال خطر بیشتر بیماران آسمی وجود ندارد.

آیا در صورت ابتلای بیماران آسمی بیماری در آن‌ها شدیدتر خواهد بود؟

یادآوری این نکته مهم است که بسیاری از دیگر انواع کروناویروس‌ها بطور شایع در جامعه هستند و علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا را ایجاد می‌کنند و این ویروس‌ها می‌توانند سبب بروز حملات آسم شوند. کووید ۱۹ هم ممکن است حملات آسم را ایجاد یا تشدید کند.

چرا سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌ها فقط توصیه می‌کنند که بیماران کووید ۱۹ یا مراقبین آن‌ها از ماسک استفاده کنند؟

پوشیدن ماسک درافراد معمولی با محافظت اندکی در برابر ویروس همراه است. مهمتر از پوشیدن مساک این است که دستهایتان را مرتب با آب و صابون و حداقل ۲۰ تا ۳۰ ثانیه بشویید. اگر آب و صابون موجود نبود می‌توانید از ضد عفونی کننده‌ها استفاده کنید. سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌ها با توصیه به استفاده ماسک توسط افراد بیمار یا کسانی که در ارتباط نزدیک با آن‌ها بوده اند می‌خواهند که از احتمال انتشار بیماری‌های ویروسی کاسته شود.

پوشیدن ماسک توسط همه افراد جامعه سبب به اتمام رسیدن منابع و سرمایه‌های بهداشتی می‌شود و در نتیجه افراد واقعاً نیازمند در مضیقه قرار می‌گیرند. در مراکز بهداشتی درمانی نه تنها برای کووید ۱۹ بلکه برای بسیار عفونت‌های تنفسی دیگر هم نیاز به مصرف روزانه ماسک است.

آیا بیماران آسمی در هنگام حضور در اجتماع باید ماسک‌های یک بار مصرف استفاده کنند؟

لزوما نه. موارد مهمتر عبارتند از:

- شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون

- دوری از افرادی که سرفه / عطسه می‌کنند و علائم سرماخوردگی دارند

- مصرف درست و منظم دارو‌های آسم و کنترل مناسب بیماری

- تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا (در ابتدای فصل پاییز)

در صورت تب و سرفه، بیماران آسمی باید چه کار کنند؟

بر اساس دستورالعملی که پزشک معالج تان به شما گفته است شروع به کنترل علائم آسم خود کنید و در صورت نیاز با پزشک تان تماس بگیرید. به احتمال خیلی زیاد علائم شما به نفع کووید ۱۹ نیست، ولی در صورت تشدید علائم لازم است که در تماس مناسب با مراکز پزشکی باشید. در صورت نیاز پزشک معالج شما با پرسیدن چند پرسش کلیدی می‌تواند شما را راهنمایی کند که به مطب وی یا اورژانس بیمارستان مراجعه کنید یا برای ادامه درمان در خانه بمانید. پیشنهاد می‌کنیم که در صورت داشتن تب و علائم سرماخوردگی به محل کار یا مراکز آموزشی یا هر اجتماع دیگری نروید تا سبب انتشار بیماری نشوید.

اگر امکان مراجعه به مطب‌ها یا درمانگاه‌ها فراهم نبود چطور باید بدانید که علائم شما آنفلوانزا، کرونا یا دیگر بیماری‌های تنفسی است؟ در این موارد باید چه کار کرد؟

بطور کلی بیشتر پزشکان و درمانگاه‌ها مراقبت خطرات احتمالی کرونا ویروس هستند و تصمیم می‌گیرند که آیا شما مراجعه حضوری داشته باشید یا نه. اگر شما علائم بیماری دارید و در مشورت پیش از مراجعه مشکوک به کووید ۱۹ هستید ممکن است که به شما پیشنهاد شود به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. در مسیر رفتن به اورژانس از تماس نزدیک با دیگران بپرهیزید، ماسک بپوشید و فاصله گذاری اجتماعی یا فیزیکی را رعایت کنید.

بعضی از بیماران نگران هستند که کورتون‌های استنشاقی موجود در اسپری‌های تنفسی ممکن است سیستم ایمنی آن‌ها را ضعیف کند. بیماران آسمی در مورد کورتون‌های استنشاقی و خوراکی همچون پردنیزولون چ چیزی را باید بدانند؟

مهم‌ترین نکته کنترل آسم شماست. بدین منظور ضروری است که اسپری‌های تجویز شده را طبق نظر پزشکتان روزانه و مرتب مصرف کنید و ممکن است در صورت تشدید علائم نیازمند کورتون‌های خوراکی مانند پردنیزولون بشوید. دارو‌های استروئیدی برای بیماران آسمی در این شرایط عامل خطر محسوب نمی‌شوند بنابراین طبق تجویز پزشک دارو‌های تان را مصرف کنید.

آیا نیاز است که مصرف اسپری‌های استروئیدی بینی را متوقف کنیم؟

شما می‌توانید همچنان به مصرف اسپری‌های استروئیدی بینی ادامه دهید. به این ترتیب با کاهش عطسه احتمال گسترش بیماری بسیار کمتر خواهد شد.

اگر در حال استفاده از نبولایزر خانگی برای درمان آسم هستم آیا ممکن است این وسیله سبب انتشار کروناویروس در هوا بشود؟ (حتی اگر نمیدانم که مبتلا هستم یا نه؟)

اگر شما بیمار هستید و نیازمند دارو‌های تسکین دهنده فوری مانند سالبوتامول هستید بهتر است از «آسان نفس» استفاده کنید، زیرا استفاده از نبولایزر ممکن است سبب انتشار بیشتر ویروس بشود.

ولی اگر شما آسان نفس ندارید می‌توانید در صورت تشدید علائم آسم از نبولایزر و محلول‌های آن استفاده کنید. در صورت استفاده از نبولایزر سعی کنید که افراد کمی در اطراف شما باشند یا خودتان در اتاق تنها باشید.

بزرگترین خطر برای بیماران آسمی این است که در صورت بروز حمله آسم درمان مناسبی را در خانه انجام ندهند. در نتیجه ممکن است به علت تشدید علائم آسم مجبور شوند به اورژانس‌های بسیار شلوغ مراجعه کنند و تخت خالی هم برای بستری نباشد. بدانید که عدم کنترل مناسب در بیماران آسمی خطری به مراتب بزرگتر از کووید ۱۹ برای سلامتی شماست.

آیا آنتی هیستامین‌ها سیستم ایمنی شما را سرکوب می‌کنند و احتمال گرفتن عفونت‌های ویروسی و باکتریایی را افزایش می‌دهند؟

آنتی هیستامین‌ها سیستم ایمنی را سرکوب نمی‌کنند. نگرانی خاصی وجود ندارد که مصرف کوتاه مدت این دارو‌ها سبب افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌های ویروسی و باکتریایی بشود.

اگر بیماران آسمی از قبل واکسن پنوموکوک تزریق کرده باشند. آیا در برابر عفونت ریه ناشی از کروناویروس ایمن هستند؟

نه، واکسن پنوموکوک در برابر عفونت باکتریایی استرپتوکوک پنومونیه شما را محافظت می‌کند و تاثیر در برابر عفونت ریه ناشی از کووید ۱۹ ندارد.

مرکز کنترل بیماری‌ها و سازمان بهداشت جهانی گفته اند که افراد بالای ۶۰ سال در معرض خطر بالا هستند. آیا توصیه خاصی وجود دارد که افراد آسمی بالای ۶۰ سال چگونه از کروناویروس یا دیگر بیماری‌های تنفسی دوری کنند؟ در مورد پیشگیری و درمان در این گروه سنی باید چه بدانیم؟

در این گروه سنی هم توصیه‌ها مشابه همگان است. اگر در گروه در معرض خطر هستید باید تا حداکثر ممکن فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید. این روش هم در پیشگیری از انتشار کووید ۱۹ و هم دیگر ویروس‌های تنفسی کاربرد دارد. نکته مهم دیگر اینکه از دست دادن و روبوسی با دیگران بپرهیزید. در صورت حضور در جمع و به ویژه مشاهده فردی که علائم سرماخوردگی دارد حدود ۱٫۵ متر از دیگران فاصله بگیرد.

بیماران آسمی باید چه نکاتی را در رابطه با فاصبه گذاری اجتماعی بدانند؟

فاصله گذاری اجتماعی در فصول سرماخوردگی و آنفلوانزا همیشه پیشنهاد خوبی است (یک روش بهداشت عمومی برای کاهش انتشار ویروس). در این رابطه ضروری است همه بیماران آسمی توصیه‌های بهداشتی را به دقت رعایت کنند. از حضور در اجتماعات بزرگ به شدت بپرهیزید. در صورت حضور در اجتماع فاصله مناسب را با دیگران رعایت کنید. با کسی دست ندهید. در صورت مشاهده فردی با علائم عفونت تفنسی ۱٫۵ متر از او فاصله بگیرید.

آیا در شرایط کنونی بیماران آسمی مجاز به مسافرت هستند؟

در این مقطع زمانی توصیه بر این است که در چند هفته آینده از هرگونه سفری بپرهیزید.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ویروس کرونا
نظرات شما