تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹
گزارش رویداد۲۴ از چهره هفته؛

ارزشی‌ها در مقابل علی لاریجانی/ چرا رییس مجلس ایران به طلحه تشبیه شد؟

از شب گذشته با انتشار خبر علی لاریجانی به ویروس کرونا حمله بی سابقه کاربران ارزشی و امنیتی توییتر به او آغاز شده است. آنها حتی از بیماری او خوشحال هستند. به نظر می‌رسد حمله آنها به لاریجانی معطوف به انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد.

علی لاریجانی
رویداد۲۴ کسی که تحولات  سیاسی ایران را  دنبال کرده باشد، می‌داند اصولگرایان  سال‌هاست از علی لاریجانی عبور کرده‌اند. از همان روزی که مجلس کم کم از محمود احمدی نژاد فاصله گرفت و سوال از رئیس جمهور وقت در صحن مجلس مطرح شد، تاریخ انقضای علی لاریجانی برای اصولگرایان فرا رسیده بود، اما کمتر کسی باور می‌کرد که آنها اینچنین به تخریب لاریجانی بپردازند.

وداع با مردی که رکورددار ریاست مجلس در ایران است و ۱۲ سال با حمایت اصولگرایان رئیس مجلس ایران بوده، حالا با تندترین ادبیات مورد انتقاد ارزشی‌های فضای مجازی قرار می‌گیرد. با وجود اینکه در انتخابات نامزد نشد باز هم تندرو‌ها از علی لاریجانی عصبانی هستند.

حتی وقتی خبر ابتلای علی لاریجانی به ویروس کرونا مبتلا شده بود، از انتقادات آن‌ها به لاریجانی کاسته نشد. بهانه انتقادات مصاحبه ناصر ایمانی بود که گفته  بود «اگر به شکلی در ۱۴۰۰ افراد صاحب‌نام از جریان‌های سیاسی امکان رای‌آوری نداشته باشند، آقای لاریجانی می‌تواند رئیس جمهور هم شود. یعنی اگر هر دو جناح سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ کاندید مطرح نداشته باشند یا کاندید مطرح آنان امکان رای‌آوری نداشته باشند، فضا برای افرادی مثل آقای لاریجانی فراهم خواهد بود تا رئیس جمهور شوند.»


بیشتر بخوانید: کدامیک از سیاسیون ایران ویروس کرونا گرفتند؟


انتقادات به حدی شدید و بی سابقه بود که محمود رضوی که از نزدیکان سردار قالیباف محسوب می‌شود از عصبانیت ارزشی‌ها تعجب کرده بود و نوشته بود که به سوابق علی لاریجانی باید توجه کرد و اگر چند صباح رفتار او مورد پسند نبوده، نباید به آن توجه کرد. اما تندرو‌ها با همین متن کوتاه هم مخالفت کردند. آن‌ها علی لاریجانی را با شخصیت‌های صدر اسلام مثل شمر مقایسه کردند که سوابق درخشانی در خدمت به اسلام داشتند، اما بعدا باعث شهادت امام سوم شیعیان شدند.

علی لاریجانی

دفاع محمود رضوی از علی لاریجانی

علی لاریجانی

علی لاریجانی

علی لاریجانی

حمله نیروهای اصولگرا به علی لاریجانی

 

علی لاریجانی گذشته  یا لاریجانی آینده؟

 

گزارش رویداد۲۴ مشخص نیست عصبانیت اصولگرایان از لاریجانی معطوف به چیست؟ آیا به خاطر عملکرد ۱۲ سال اخیر او در ریاست مجلس از او دلگیرند یا اینکه از برنامه‌های او برای سال‌های پیش رو آگاه هستند و تلاش دارند با تخریب پیش از موعد، سیگنال‌های لازم را به اردوگاه لاریجانی‌ها بفرستند تا پیش از موعد، کار را تمام کنند؟

سایت نامه نیوز نیز در مطلبی اشاره‌ای به جدی شدن تحرکات لاریجانی برای ریاست جمهوری کرده است. این سایت در گزارش خود نوشته است «علی لاریجانی از آن سیاسیونی است که امسال نامش را زیاد خواهیم شنید. هرچه باشد فقط یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری باقی است. درست است که در ایران همه‌چیز دقیقه نودی و غیرقابل پیش‌بینی است، اما سیاسیون خیلی زودتر فعالیت‌های انتخاباتی خود را شروع می‌کنند. لاریجانی نیز یکی از کاندیدا‌های احتمالی در کارزار ۱۴۰۰ است.»


بیشتر بخوانید: زنگ خطر برای ۱۴۰۰/ نتایج غیر منتظره از آمار مشارکت در انتخابات


رئیس مجلس ایران در نبرد با ویروس کرونا است و فعلا در قرنطینه به سر می‌برد، اما ویروسی خطرناک‌تر از کرونا، سر سازگاری با رئیس مجلس ایران دارد!

علی لاریجانی چهره دیگری است که می‌تواند برای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری نامزد شود. پیش از او در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، همه رئیسان مجلس یک دوره سودای ریاست جمهوری داشتند و لاریجانی که از همه بیشتر در صندلی ریاست نشسته، شاید از همه بیشتر مدعی باشد.

سال ۶۸ مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی از مجلس به پاستور رفت تا جانشین آیت‌الله خامنه‌ای شود. هشت سال بعد ناطق نوری قصد داشت همین مسیر را طی کند، اما از سیدمحمد خاتمی شکست خورد. سال ۸۴ مهدی کروبی رئیس مجلس ششم قصد داشت وارد عرصه انتخابات شود، اما او نیز در رسیدن به این مسئولیت ناکام ماند. گرچه چهار سال بعد این تلاش را تکرار کرد.
 
غلامعلی حداد عادل سال ۹۲ برای رسیدن به کرسی ریاست مجلس برنامه ریزی کرد، اما او در میانه راه از کمی پیروان خسته شد و انصراف داد. حسن روحانی هم که امروز رئیس مجلس شده است، سال‌ها نایب رئیس مجلس هاشمی و ناطق نوری بود.

داستان علی لاریجانی اما برعکس است. او یک بار سال ۸۴ تمایل خود را برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری نشان داده است. لاریجانی که آن دوره مورد حمایت نیروهای سنتی اصولگرا بود، اقبالی در افکار عمومی نداشت. وی مدتی جانشین حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی شد و سپس به مجلس شورای اسلامی رفت و سه دوره در رقابتی سخت و نفسگیر با اصلاح‌طلبان و اصولگرایان، عارف و حداد عادل، صندلی ریاست خود را حفظ کرد و دوستی‌ها و ارتباطات خود را با صدها نماینده مجلس عموما با گرایش سیاسی مستقل نسبت به جناح‌های سیاسی تهران، مستحکم کرد.

علی لاریجانی حزب سیاسی ندارد اما بیش از هر دبیرکلی در ایران و در شهرهای دور و نزدیک، افراد موثر می‌شناسد که در بزنگاه می توانند نقش اعضای ستاد انتخاباتی او را ایفا کنند؛ ظرفیتی که ممکن است او را به ریاست جمهوری برساند و بار دیگر علی لاریجانی را جانشین حسن روحانی کند. اصولگرایان تندروتر اما این موضوع را تاب نیاورده‌اند و این روزها حتی با ابتلای او به ویروس کرونا هم خوشحال شده‌اند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما