تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
عضو انجمن بهداشت محیط در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

سم‌پاشی درختان ویروس کرونا را نابود نمی‌کند/ مردم به پارک‌ها نروند

با وجود آن که موارد ابتلا به ویروس کرونا از طریق گیاهان و درختان مشاهده نشده است، اما با توجه به این نکته که گیاهان و درختان در پارک‌ها و بوستان‌ها در معرض مواجهه با شهروندانی قرار می‌گیرند که ممنوعیت و قرنطینه را در داخل این اماکن رعایت نکردند، امکان آلودگی گیاهان وجود دارد.

سم‌پاشی درختان ویروس کرونا را نابود نمی‌کند/ مردم به پارک‌ها نروند

رویداد۲۴ اکرم جدیدی‌ممتاز: کرونا ویروس به‌عنوان مهمان ناخوانده مردم جهان بر همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی تاثیر گذاشته است، بطوری‌که نه تنها حیوانات و گیاهان که همه آنچه که با آن در ارتباط قرار داریم را نیز می‌تواند آلوده و به منبعی از انتقال تبدیل کند.

اگرچه خوشبختانه تاکنون موردی از انتقال این ویروس توسط گیاهان در هیج‌جایی از دنیا گزارش نشده است، اما اخیراً کارشناسان، مردم را از بو کردن گل‌ها به‌دلیل احتمال انتقال کرونا بر حذر داشتند. با توجه به اینکه مدت ماندن این ویروس مشخص نیست و نمی‎توان به قاطعیت زمان محو آن را پیش‌بینی کرد لازم است با وارد شدن به شرایط آب و هوایی گرم‌تر و رسیدن میوه‌های بهاری، حداکثر احتیاط‌های لازم را در رفتار‌های فردی و اجتماعی به‌کار بگیریم.

دکتر محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس اپیدمیولوژی بیماری‌های واگیردار در مورد ابتلا به ویروس کرونا از طریق گیاهان به رویداد۲۴ می‌گوید: در شرایط فعلی مواردی از انتقال بیماری کرونا از طریق گیاهان و برگ و میوه آن‌ها گزارش نشده است، اما این بدین معنا نیست که شهروندان هنگام مواجهه با میوه درختان و برگ و گل گیاهان احتیاط را رعایت نکنند.

او افزود: با وجود اینکه وزارت بهداشت و درمان برای جلوگیری از ابتلا افراد به ویروس کرونا ورود به بوستان‌ها، پارک‌ها و مراکز مشابه را ممنوع کرده، اما متاسفانه این ممنوعیت با مقاومت برخی از مردم و شهروندان ناآگاه مواجه شده است. به همین علت، وزارت بهداشت به‌دلیل مراجعه افراد متعدد به داخل این اماکن و مواجهه احتمالی آن‌ها با بسیاری از گیاهان موجود در پارک‌ها و بوستان‌ها، پروتکل‌هایی را به اجرا در آورد که یکی از آن‌ها بر حذر داشتن مردم در خصوص بوییدن گل و گیاهان و دستکاری میوه درختان است.


بیشتر بخوانید: فاجعه در پایتخت/ تهران کانون اصلی شیوع ویروس کرونا می‌شود؟


محبوب‌فر یادآور شد: هرچند موارد ابتلا به ویروس کرونا از طریق گیاهان و درختان مشاهده نشده است، اما با توجه به این نکته که گیاهان و درختان در پارک‌ها و بوستان‌ها در معرض مواجهه با شهروندانی قرار می‌گیرند که ممنوعیت و قرنطینه را در داخل این اماکن رعایت نکردند، امکان آلودگی گیاهان وجود دارد و شهروندان باید از نزدیک شدن و بوییدن گل در این مراکز خودداری و دقت کنند که کمتر در معرض آن قرار بگیرند.

عضو انجمن علمی بهداشت محیط ایران با اشاره به اینکه درختان توت به‌عنوان اولین میوه بهاری به وفور در سطح شهر وجود دارد و غالباً مردم علاقه‌مندند این میوه را بچینند و بخورند بیان کرد: این درختان در معرض تماس افراد متعددی در شهر‌ها هستند به همین دلیل امکان آلودگی میوه این درختان بسیار بالاست و توصیه من این است که برای مصرف میوه توت یا از باغ‌هایی که در بیرون شهر‌ها هستند استفاده کنند یا به میوه فروشی‌های سطح شهر مراجعه کنند که تحت پروتکل‌های بهداشت و درمان، میوه‌ها را به شهروندان عرضه می‌کنند.

محبوب‌فر تصریح کرد: به‌دلیل ماندگاری بالای ویروس کرونا روی سطح میوه و سبزیجات باید برای خوردن توت از محل‌هایی که تراکم جمعیت وجود دارد اجتناب کرد و حتماً باید برای تهیه آن به مراکزی که گفته شد مراجعه شود. ضمناً ضرورت دارد افراد این میوه‌ها را قبل از مصرف، شست‌وشو و ضدعفونی کنند و به هیچ وجه بلافاصله بعد از چیدن از درخت آن را نخورند. پیشنهاد متخصصان عفونی برای شست‌وشوی میوه‌ها این است که آن‌ها را در درون آب سرد که حاوی نمک است به مدت حداقل ۱۵دقیقه قرار دهند و سپس، آب‌کشی را انجام دهند.

او با تاکید بر اینکه سم‌پاشی درختان نمی‌تواند ویروس کرونا را نابود کند، خاطرنشان کرد: سم‌پاشی درختان نمی‌تواند این ویروس را از بین ببرد، زیرا این سموم برای از بین بردن آفت‌ها به‌کار می‌روند، نه ویروس‌ها و باکتری‌ها. حتی توصیه می‌کنم به‌دلیل آلودگی ذرات آفت‌کش ناشی از سم‌پاشی در محیط‌هایی که سم‌پاشی به‌تازگی صورت گرفته است، کمتر تردد شود، زیرا این ذرات موجب حساسیت ریه شده و فرد را مستعد ابتلا به ویروس کرونا خواهد کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما