تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
جوادی حصار در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

رفتار مجلس یازدهم در برابر دولت ایذایی خواهد بود/ مجلس باید بر دولت سخت بگیرد

جوادی حصار کارشناس مسائل سیاسی بر این عقیده است که مجلس، کار دولت را زودتر از موعد قانونی تمام نمی‌کند و اقداماتشایذایی خواهد بود؛ در حالیکه به جای اقدامات ایذایی باید سختگیری کند و بر رفتار دولت نظارت شدید داشته باشد.

روابط قالیباف و روحانی

رویداد۲۴ قالیباف در اولین روز کاری خود به عنوان رئیس مجلس یازدهم، نطق خود را با لحنی کنایه‌آمیز نسبت به دولت یازدهم مطرح کرد. در حالی که رسانه‌های اصلاح طلب و حامی دولت روی این بخش سخنان قالیباف مانور داده بودند که «بنای مجلس مچ‌گیری و تقابل با دولت نیست» اما حقیقت آن است که همان نطق روز نخست نشان می‌داد که دیدگاه رییس قوه مجریه و رییس قوه مقننه در نحوه مدیریت کشور، چندان خوشایند قالیباف نیست.

اکبر ترکان در تشریح سخنان قالیباف گفته بود: «رئیس مجلس جدید به جای آنکه سعی کند در همین ابتدای کار با دولت صلح کند و اولویت‌های کشور را در نظر بگیرد شروع به تیکه‌پرانی به رئیس‌جمهور و هیات دولت کرد و به دولت الفاظ خسته و فرسوده را نسبت داد و فهرستی از بدو بیراه را به دولت نسبت داد، من این رفتار را نپسندیدم. پاسخ دعوتی که دولت از مجلس یازدهم داشت این رفتار نبود و نباید با دولت با این لحن سخن می‌گفتند.»

با این وجود باید منتظر ماند و عملکرد مجلس در روزها و ماه‌های آتی را ارزیابی کرد. اینکه کشور خود را برای تنش‌های جدیدی مانند دوران محمود احمدی نژاد آماده می‌کند یا اینکه ارتباط مجلس و دولت ختم به خیر می‌شود.


بیشتربخوانید: حاشیه‌های مجلس در اولین جلسه به ریاست قالیباف چه بود؟


محمد صادق جوادی حصار فعال و کارشناس مسائل سیاسی به رویداد۲۴ می‌گوید: برخورد نمایندگان مجلس یازدهم پیش از ورود به مجلس نیز به نوعی تند بود و حتی عدم کفایت آقای روحانی و برگزاری انتخابات زودهنگام را هم در بخشی از شعارهایشان مطرح می‌کردند. اما ویروس کرونا تا حدی امور را تحت الشعاع قرار داد و مدیریت بحرانی را ایجاد کرد که این مدیریت به همراه هماهنگی تمام اجزای حاکمیت بود و باعث شد تا حدی رویکردهای تند نسبت به دولت تغییر پیدا کند.

حاکمیت اجازه تمام شدن عمر دولت زودتر از مهلت قانونی را به مجلس نمی‌دهد

جوادی حصار ادامه داد: طبیعی است که قالیباف و سایر نمایندگان از همین ابتدا علیه دولت موضع گرفته و شعارهایشان را سر دهند، اما شرایط به گونه‌ای نیست که بخواهند عمر دولت را کوتاه کنند، زیرا حاکمیت اجازه نخواهد داد که مدیریت و مدیریت بحران دولت تحت الشعاع رقابت‌های انتخاباتی قرار بگیرد.

او می‌گوید: فکر می‌کنم دولت تا پایان مهلت قانونی که دارد، به کار خود ادامه خواهد داد اما نمایندگان نیز برای اینکه بتوانند پاسخگوی رای مردم باشند ناچار هستند یک‌سری اقدامات ویژه‌ای را انجام دهند که احتمالا ایذایی است نه ایجابی.

این فعال سیاسی با بیان اینکه سفت و سخت گرفتن مجلس برای دولت تا حدی خوب است، تصریح کرد: با این شرایط دولت مجبور است که بیش از پیش حواس خود را جمع کند و بیشتر از قبل اقدامات خود را با مجلس هماهنگ کند و تصمیم‌هایی مانند گران کردن قیمت بنزین که بدون هماهنگی با مجلس صورت گرفته بود و تنش‌های خیابانی را در پی داشت، دیگر انجام ندهد. 

عطش قدرت و ریاست قالیباف فروکش کرد

او با اشاره به رفتارهای قالیباف در مجلس گفت: آن چیزی که قالیباف و یارانش می‌خواستند به آن برسند را رسیدند و فکر نمی‌کنم که دیگر به دنبال انتقام از روحانی باشند. آن‌ها می‌خواستند یک قوه را در اختیار بگیرند و قالیباف با ورود به مجلس و تکیه به صندلی ریاست، آن عطش رسیدن به قدرت و ریاستی که داشت فروکش کرد. از همین رو فکر نمی‌کنم دیگر به پاستور و ریاست جمهوری فکر کند و تا همین مقدار هم برایش قانع‌کننده است. 

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما