مجلس انقلابی و استیضاح سردار قالیباف/ جرات داری اسمت را بگو!
رویداد۲۴ هیات رئیسه مجلس یازدهم استیضاح میشود. این خبر عجیبی بود که یک ماه بعد از آغاز به کار مجلس در رسانهها منتشر شد. ظاهرا تعدادی از نمایندگان از چینشهای خاص هیات رئیسه در مجلس رضایت ندارند و قصد دارند اعتراض خود را با استیضاح به هیات رئیسه مطرح کنند!
یکی از نمایندگان استیضاح کننده به اعتمادآنلاین گفته تعداد امضاءکنندگان استیضاح هیاترییسه مجلس به یکصد نفر رسید و پیشبینی میشود از این تعداد نیز بگذرد. یکی از نمایندگان گفته هیات رییسه مجلس در کمتر از یکماه پس از استقرار عملکرد خوبی از خود به جای نگذاشت. قرار بود رییس مجلس هر کاری میکند با نمایندگان مشورت کند و نظر استمزاجی آنها را بگیرد؛ اما این کار نشد.
مهندسی مهندسان!
در فضای مجازی نیز انتقاداتی نسبت به چینش کمیسیونها مطرح شده بود. مثلا دو اقتصاددان مطرح کاندیدای ریاست در یکی از کمیسیونهای اقتصادی بودند اما آنها کنار گذاشته شدند و ریاست به کسی رسید که حوزه تحصیلیاش اقتصادی نبوده است؛ آن هم در مجلسی که به شدت مدعی سامان دادن به وضعیت معیشت مردم است!
در یک کمیسیون تخصصی دیگر نیز یک پزشک به ریاست یک حوزه فنی و مهندسی رسید. همچنین رای نخستین بار در تاریخ ۱۱ دوره مجلس شورای اسلامی ۶ روحانی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شدند که این مسئله هم انتقاداتی را در پی داشته است!
یکی از نمایندگان استیضاح کننده هیات رئیسه درباره این در هیچ دورهای به این شکل برای انتخاب هیات رییسه کمیسیونها به صورت رسمی و سازمان یافته مهندسی صورت نگرفته بود.
مهندسی انتخابات کمیسیونها در حالی صورت میگیرد که پیش از این اصلاح طلبان از مهندسی انتخابات گلایه میکردند. حالا به نظر میرسد این مهندسی ادامهدار بوده است!
به گزارش رویداد۲۴ برخی فعالان سیاسی اینگونه تحلیل کردند که انتخاب نمایندگان برای حضور در کمیسیونها و در پی آن انتخاب روسای کمیسیونها بر اساس قولهایی بوده که برای انتخاب رییس مجلس صورت گرفته است؛ مثلا نام رضایی کوچی نخستین بار در ماجرای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در دوره قالیباف بسیار خبرساز شد؛ آنجا که مصطفی میرسلیم گفته روسای یکی از کمیسیونها برای عدم اجرای تفحص از شهرداری چندین میلیارد پول گرفته است.
بیشتر بخوانید:
انتخابات روسای ۱۱ کمیسیون مجلس و توافق پشت پرده ۲ وزیر احمدینژاد و دست خالی میرسلیم و زاکانی
از میان ۱۱ کمیسیون تخصصی مجلس، رییس ۵ کمیسیون در مجلس قبلی حضور داشتند؛ محمدرضا پور ابراهیمی، حمیدرضا حاجی بابایی، محمدرضا رضایی کوچی، حسینعلی شهریاری و مجتبی ذوالنوری در مجلس دهم نیز در همین جایگاه حضور داشتند بنابراین ریاست پنج کمیسیون تخصصی مجلس در سال اول مجلس یازدهم تغییر نکرده است. این موضوع چندان برای جوانان انقلابی تازه راهیافته به مجلس خوشایند نیست و آنها هماکنون به دنبال استیضاح هیات رییسه هستند؛ با این حال مشکل اینجاست که تازهواردها چندان به آییننامههای مجلس وارد نیستند و مسیری انتخاب کردند که بعید است به نتیجهای برسد.
استیضاح امکان پذیر نیست!
امیرآبادی فراهانی یکی از نمایندگانی بود که به این اعتراضات واکنش نشان داد و گفت «استیضاح امکانپذیر نیست. او گفته برخی همکاران نسبت به چینش کمیسیونها گلایهمندند در حالیکه این امر بر اساس آییننامه داخلی مجلس صورت گرفته است. به عنوان مثال برخی همکاران در دورههای قبل در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی بودند و حالا میخواهند به کمیسیون عمران یا برنامه و بودجه بروند که طبیعتاً آییننامه اجازه این کار را نمیدهد.»
او گفته «برخی نمایندگان معترض به روند انتخاب اعضای کمیسیونها در پی جمعآوری امضا هستند تا هیات رئیسه مجلس را استیضاح کنند در حالیکه این مسئله باید پس از بررسی در کمیسیون آییننامه داخلی در صحن علنی و توسط نمایندگان رأی بیاورد. استیضاح همه اعضای هیات رئیسه مجلس عملاً امکانپذیر نیست و نمایندگان تنها میتوانند از یک فرد شکایت کرده و در ضمن باید دلیل موجهی برای آن بیاورند.»
نامت را به من بگو!
به گزارش رویداد۲۴ امیرآبادی فراهانی البته به مهندسان بیرون مجلس اشاره نکرده، اما توییتنویسان اصولگرا نمایندگان استیضاحکننده را تلویحا ارشاد میکنند که از گلیم خود فراتر نروند! شاید همین است که نمایندگان استیضاح کننده به هیچ وجه راضی نیستند اسامی آنها در رسانهها منتشر شود.
نکته جالب در این ماجرا نحوه تهدید کردن است. در سایت خانه ملت نوشنه شده «محمدسعید احدیان که به سمت دستیار سیاسی و رسانهای رئیس مجلس انتخاب شده در در حساب توئیتر خود در خصوص خبری مبنی بر استیضاح هیات رئیسه مجلس یازدهم واکنش نشان داد و تاکید کرد نام نماینده درخواست کننده استیضاح اعلام شود.»
تا کنون سابقه نداشته سایت خانه ملت از توییتر افرادی جز نمایندگان مجلس خبری منتشر کند و حتی توییتهای ظریف یا سایر مقامات عالی نظام در این سایت بازنشر نمیشد و انتشار این توییت، پیام آشکاری برای استیضاح کنندگان است. مجلس اصولگرایان با توصیههایی سعی دارد اختلافات را به حوزه عمومی نکشد. کسی نفهمید چه شد که شب آخر جبهه پایداری و قالیبافیها به لیست مشترک رسیدند و همه احزاب اصولگرا به ریاست قالیباف برای ریاست مجلس رای دادند. اما همان اراده اجازه این استیضاح را نخواهد داد.
قالیباف باید با اقتدار این یک سال در مجلس بدرخشد، چون گفته میشود او برنامه دیگری در سر دارد. از سوی دیگر شبکه رسانهای قالیباف از هماکنون آماده شده و قرار است کمپین بزرگی برای او اجرا کند.
در این میان اما برخی نمایندگان هنوز احساس میکنند میتوانند اثرگذار باشند. سه شنبه هفته پیش نیز بهواسطه دخالت دو عضو هیات رییسه در انتخابات کمیسیون برنامه مجلس، برای ساعاتی هیات رییسه مجلس شاهد تنش و درگیری بود؛ و سرانجام با پذیرش اشتباه از سوی اعضای دیگر هیات رییسه، مشاجره و تنش خاتمه یافت. باید دید این مجلس با این حجم از تنش، به ساحل امن خواهد رسید؟