وزیر ورزش از تمام جزییات قرارداد ویلموتس اطلاع داشت/ پول ویلموتس در ستاد تحریم از محل تامین کالای اساسی پرداخت شد!
رویداد۲۴ محمد آیتی: قرارداد ویلموتس که از آن به عنوان ترکمانچای فوتبال یاد میشود، رقمی در حدود ۶.۶ میلیون یورو معادل ۱۶۵ میلیارد روی دست ملت ایران گذاشت. وزارت ورزش اعلام کرده از جزییات قرارداد بیاطلاع بوده است. مهدی تاج که تا کنون از قرارداد دفاع میکرد، ناگهان در چرخشی عجیب گفت که ویلموتس سر ما را کلاه گذاشت. البته منظور از «ما» خودش نیست و مردم ایران هستند که در نهایت این پول از کیسه آنها خرج میشود.
در جریان قرارداد ویلموتس از افراد و چهرههای مختلفی نام برده شد؛ از نقش دلالان فرش و مرکز ایران و هلند در قرارداد ویلموتس گفته شد و آنگونه که امروز خبر رسیده سازمان بازرسی کل کشور به موضوع قرارداد ورود کرده و در حال بررسی جزییات ماجراست.
این قرارداد که مثل تمام قراردادهای سرمربی تیم ملی مخفیانه و محرمانه بوده، در پشت درهای بسته و بدون شفافیت بسته شده و حالا کسی مسئولیت آن را قبول نمیکند.
بیشتر بخوانید: قرارداد ویلموتس توسط چه کسانی نوشته شد؟ (فیلم)
احسان قاضیزاده هاشمی نماینده مجلس یازدهم به رویداد۲۴ میگوید: قرار نیست مبلغ سنگین قرارداد ویلموتس از جیب مردمی که در حال سپریکردن زندگی در سختترین شرایط اقتصادی هستند، پرداخت شود. بارها گفتم و باز هم تکرار میکنم چه در دادگاه CAS موفق شویم و چه نشویم، مبلغ قرارداد سرمربی سابق تیمملی باید توسط مسببین این قرارداد پرداخت شود.
وی افزود: بنده و برخی همکاران در مجلس از مدتها پیش موضوع را پیگیری و به جمعبندی رسیدیم و اکنون از قوه قضاییه انتظار داریم که قاطعانه وارد میدان شود تا روند قضایی و دادگاهی این قرارداد ننگین دنبال شود.
نماینده مردم فریمان در خصوص اینکه آیا امکان استیضاح وزیر ورزش و جوانان وجود دارد؟ گفت: روز گذشته در مجلس ۱۱ نفر از نمایندگان تذکراتی را در خصوص این محکومیت دادند و نگرانی خود را اعلام کردند و نایبرییس مجلس هم که ادارهکننده جلسه بودند به این موضوع اشاره کردند که همه این تحرکات نشان از جدیت مجلس در برخورد با مسببین این قرارداد دارد. از طرفی، برخی همکاران هم در حال جمعآوری امضا برای استیضاح وزیر ورزش و جوانان هستند، ولی از آنجایی که اگر بیش از یک وزیر استیضاح شوند و رای اعتماد نیاورند دولت باید برای کل کابینه دوباره رای اعتماد بگیرد و اینکه در حال حاضر درخواست استیضاح چهار، پنج وزیر مطرح است باید این موضوع را با تامل بیشتر بررسی کرد، اما شک نکنید اگر هم استیضاحی نباشد حتماً در قالب ماده ۲۳۴، سوال از وزیر و مطالبه از دستگاه قضایی برای برخورد با عوامل این قرارداد، جدی هستیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: اگر فدراسیون فوتبال نتواند در دادگاه CAS رای را به نفع خود بگیرد، ما در مجموع به مبلغی در حدود ۱۰ میلیون یورو محکوم خواهیم شد. با متن قراردادی که من دیدم که متنش دارای غلط دیکتهای انگلیسی است و ضعف عمده در تهیه آن دیده میشود، خیلی امیدی به موفقیت در رای این دادگاه ندارم و شانس فدراسیون برای پیروزی زیر ۱۰ درصد است. جالب است وقتی من از روز اول عدمشفافیت در قرارداد ویلموتس را گوشزد میکردم، آقایان مرتب علیه من بیانیه صادر میکردند، اما امروز همگان دیدند که نگرانیهای ما بیدلیل نبود. آقایان میگفتند قرارداد هشت صفحه است در حالی که ۱۰ صفحه بود، یعنی این افراد زحمت شمردن صفحات را هم به خودشان نداده بودند.
قاضیزادههاشمی اظهار داشت: مسببین و مباشرین این قرارداد باید همه هزینههای قرارداد ویلموتس را از جیب خود بدهند و با تحقیقاتی که داشتیم و اطلاعاتی که کسب کردیم متوجه شدیم این افراد داراییهایی را در ایران و خارج از مرزها دارند که با فروش آن میتوانند از عهده جبران این خسارات بربیایند. از اینرو از قوه قضاییه میخواهیم این افراد را ممنوعالخروج کنند و اگر اموال خود را بهنام دیگری کردهاند، آن معامله یا معاملات را باطل کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: اکنون دو پرونده باز است: ۱- چک برگشتی شستا (قرض به فدراسیون فوتبال برای پرداخت پول ویلموتس) ۲- اصل انتخاب و قرارداد سرمربی. خوشبختانه سازمان بازرسی کل کشور به این دو موضوع ورود پیدا کرده و در نهایت منتظر حکم دستگاه قضایی خواهیم بود.
نماینده فریمان یادآور شد: متاسفم که بگویم این اتفاق یک واترگیت ایرانی است. معاون وزیر ورزش و جوانان میگوید آقای وزیر اطلاعی از این قرارداد نداشته است در حالی که این حرف اساساً باطل و دروغ است. براساس مستنداتی که داریم مشخص است که آقای سلطانیفر دهها مکاتبه با وزارتخانههای صمت، کار، اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی و آقای جهانگیری داشته است که به هر ترتیبی بتوانند مبلغ قرارداد ویلموتس را تامین کنند. جای تاسف دارد که در ستاد تحریم که باید برای تامین کالاهای اساسی برنامهریزی شود از ارز حاصل از صادرات، پول ویلموتس را تامین کردند که باید پرسید آقای ویلموتس کالای اساسی بود؟ در ادامه باید سوال کرد آیا آقایان حق قانونی داشتند که در این جلسه براساس منابع حاصل از صادرات، تخصیص مبلغ به ویلموتس را مصوب کنند؟
قاضیزادههاشمی گفت: پول ویلموتس را از جایی تامین کردند که سهامدار آن واحد، کارگران هستند نه دولت و این یعنی تخلف اندر تخلف.
وی در پاسخ به این پرسش که طرح این مسائل میتواند مصداق دخالت دولت در تصمیمات فدراسیون فوتبال باشد و حاشیههای را برای فوتبال ایران بهبار بیاورد؟ گفت: آن چیزی که فیفا نسبت به آن حساس است و آن را دخالت دولت در امور فوتبال یک کشور میداند، این است که دولت یا وزیر ورزش بگوید فلانی، رییس فدراسیون شود. همه میدانیم که فدراسیون فوتبال درآمد آنچنانی ندارد و همیشه دولت دست آن را گرفته و اینکه امروز ما درخواست پیگیری این فساد و سوءمدیریت را داریم ربطی به دخالت دولت و عوامل بیرونی در استقلال فدراسیون فوتبال ندارد.
یره.