کشتار فلسطینیان در صبرا و شتیلا بـه دست فالانژهای لبنان
رویداد۲۴ عکس ثبت شده در ۱۸ سپتامبر سال ۱۹۸۲ لبنان که کشتار فلسطینیان در ادوگاه صبرا و شتیلا به دست فالانژهای مسیحی لبنان را نشان میدهد. آریل شارون نخست وزیر وقت اسرائیل در این اتفاق هولناک به صورت مستقیم نقش داشت.
لبنان را میتوان آوردگاه ادیان ابراهیمی دانست. جمعیت قابل توجهی از ادیان بزرگ ابراهیمی در این سرزمین سکونت دارند و انواع فرقهها و مذاهب برای هژمونی خود در سیاست و اجتماع میجنگند. نبرد قدرتهای مذهبی در لبنان در بسیاری از موارد با خشونت همراه بوده و مانند کشتار صبرا و شتیلا فجایع بزرگی آفریده است.
دوران جنگ داخلی لبنان که در سال ۱۹۷۵ آغاز شد و پانزده سال به طول انجامید یکی از تلخترین ایام برای مردم لبنان بود که در نتیجه آن یک میلیون انسان آواره شدند و بیش از ۱۲۰۰۰۰ نفر جان باختند. کشتار صبرا و شتیلا در جریان همین جنگ رخ داد.
حزب فالانژ لبنان که گروهی مسیحی بودند رهبری نژادپرست و بی رحم به نام بشیر جمیل داشت که در سال ۱۹۸۲ رئیس جمهور لبنان شد. اقلیتهای دیگر از بشیر جمیل دل خوشی نداشتند و به درستی وی را دیگر ستیز و عامل خشونتهای فرقهای میدانستند. پارلمان لبنان بی توجه به این واقعت جمیل را رئیس جمهور لبنان کرد و در مقابل مسلمانان ده روز پیش از آغاز ریاست جمهوری وی را با بمب ترور کردند.
بیشتر بخوانید: لگد زدن سرباز صرب به زن مرده بوسنایی
به گزارش رویداد۲۴ ارتش اسرائیل نیز بر خلاف عهدنامه صلح به خاک لبنان حمله کرد و هدف از حمله را بیرون راندن ارتش آزادی بخش فلسطین از لبنان اعلام کردند.
ارتش اسرائیل بر خلاف تعهدات بین المللی اجازه ورود فالانژیستها به اردوگاه فلسطینی ها، صبرا و شتیلا، را دادند و فالانژیستها به تلافی ترور بشیر حدود ۳۵۰۰ نفر از فلسطینیها را قتل عام کردند. نیروهای فالانژ لبنان از عصر روز پنجشنبه ۱۶ سپتامبر ۱۹۸۲ با محاصرهٔ کامل اردوگاه صبرا و شتیلا به آن یورش برده تا صبح روز شنبه ۱۸سپتامبر به فجیعترین شکل به جنایتهای خود در این اردوگاه ادامه دادند؛ کشتهشدگان این جنایت فلسطینی و لبنانی بودند.
ارتش اسرائیل محوطه اردوگاه را برای فالانژیستها با نورافکن روشن کردند و فالانژها به خانهها یورش بردند و مردم را که در خواب بودند به رگبار بستند. آریل شارون که در آن زمان وزیر دفاع اسرائیل بود به قصاب صبرا و شتیلا مشهور شد و با انتشار تصاویر و اخبار این نسلکشی کشورهای بسیاری از جمله فرانسه و ایتالیا خواستار قطع روابط دیپلماتیک با اسرائیل شدند.
رویداد حال که در عکس نوشت از جنایات فلانژها علیه مسلمانان مظلوم لبنان نوشتید، بد نیست تصاویری از جنایات چندین ساله ارامنه در آذربایجان را نیز انتشار دهید.
جنایاتی که ارامنه در مناطق خوجالی وقوبا انجام دادند.
یادآور می شود که اینک موزه ای نیز در خصوص این موضوع در قوبا بنا شده است.
از سوی دیگر پیشنهاد می شود، گزارشی نیز در خصوص کشتار جیلولوق در آذربایجان غربی تهیه کنید. کشتاری که حاصل توافق برخی مسیحیان و اکراد افراطی (سیمیتقو) علیه شیعیان آذربایجان غربی در ارومیه، سلماس و خوی اتفاق افتاد.
ستمدیدگان
بنی اسرائیل فلسطینی ها