عوامل اجرایی انتخابات ۱۴۰۰ از تعداد رای دهندگان بیشتر خواهد شد/ محسن رضایی عیار گزینه نظامی در انتخابات است
رویداد۲۴ اگرچه هنوز آرایش سیاسی اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ مشخص نشده است اما از هماکنون جریان اصلاح طلب معتقد است رد صلاحیتها همچنان از آنها تلفات خواهد گرفت و نخواهند توانست با سقف مطالبات و توان خود قدم در مهمترین اتفاق سیاسی کشور بگذارند. علی صوفی وضعیت کنونی و احتمالات موجود برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بررسی کرده است. او از جمله نیروهایی است که حامی محمدرضا عارف به شمار میآید و معتقد است اصلاح طلبان اگر تصمیم به حضور در انتخابات دارند باید با یک چهره شاخص تماما اصلاحطب وارد میدان شوند و دندان طمع کاندیدای اجارهای را دور بیندازند.
علی صوفی به رویداد۲۴ میگوید: عوامل متعددی دست به دست هم داده که مهمترین آن، عدم وفاداری به میثاق ملی توسط حاکمیت است. مجموعه حاکمیت حتی نهادهای انتخابی، هیچ کدام از آنها دغدغه میثاق ملی را ندارند که مهمترین رکن آن مردم هستند و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان از طریق انتخابات.
او معتقد است بدعهدیها بیوفاییها، بیاعتناییها به مردم، عدم صداقت و ... نشان دهنده عمق باور بخش حاکمیت نسبت به حاکمیت مردم است و این مسائل باعث شده مردم با همه حمایتی که به خرج دادند، با همه فیلترهایی که بر سر راه انتخاب مردم گذاشته شد، باز هم بخواهند از طریق انتخابات بر سرنوشت خود حاکم شوند.
وزیر تعاون دولت خاتمی میگوید: دیدگاهی در بخشی از حاکمیت وجود دارد که به انتخاب مردم به عنوان یک تهدید نگاه میکنند و برای جلوگیری از آن هر روز فیلتر و محدودیت بیشتری میگذارند. با این وجود مردم در سال ۷۶ اولین پیام خود را نشان دادند. در شرایطی که اتفاقا عدهای خودشان رئیس جمهوری را هم برای مردم انتخاب کرده بودند و برای برگزاری ظاهری انتخابات برنامهریزی میکردند، به یکباره دیدیم که موجی از رای اولیها به صحنه آمدند و حماسه بزرگ دوم خرداد را رقم زدند و نشان دادند تمامیتخواهی معنا ندارد.
روحانی نسبت به هواداران و حامیان خود بی اعتنا بود
صوفی ادامه میدهد: این مسیر به صورت کجدار و مریز ادامه پیدا کرد؛ تا همین سال ۹۲ که اصلاح طلبان با حمایت کامل از روحانی او را وارد صحنه کردند و دولت روحانی در ۴ سال اول با وجود همهکارشکنیهای طرف مقابل، توانست موفقیتهای بسیاری را به دست بیاورد. در ۴ سال دوم اما متاسفانه اینگونه نبود و آقای روحانی به هواداران خود نه گفت و تسلیم جریانی شد که بیاعتنا به مردم هستند و امور را به آنها واگذار کرد.
حزب اعتدال و توسعه ناتوان و متوهم است
این فعال سیاسی اصلاح طلب میگوید: روحانی امور را به اعضای حزب اعتدال و توسعه سپرد؛ در حالی که این حزب ناتوان و متوهم بود و میگفتند رای روحانی را خود روحانی به دست آورده و اصلاح طلبان در آن نقشی نداشتند. آنها به طرف مقابل مدام چراغ سبز نشان میدادند که بعد از ریاست جمهوری بتوانند به مجمع تشخیص مصلحت نظام بروند و خلاصه یک پستی داشته باشند و زندگی خودشان را داشته باشند، آنها همه چیز را برای این حزب فروختند و نسبت به بقیه بیاعتنا بودند. حداقل شخصیتی مانند مرحوم رفسنجانی هم در این شرایط نبود که از او ابا داشته باشند. وضعیت کشور بسیار وخیم است و با یک سرفه ترامپ دلار در ایران بالا و پایین میشود، این ننگ بزرگی برای کشور است و طبیعتا برای چنین وضعیتی انقلاب نکردیم.
بیشتربخوانید: آخرین فعالیتهای انتخاباتی برای ۱۴۰۰؛ غافلگیرمان میکنند؟
بزرگان اصلاحات در سال ۹۲ حتی یک شرط برای روحانی نگذاشتند
صوفی با بیان اینکه انتخابات ۱۴۰۰ هم به مردم و هم به نخبگان سیاسی مربوط میشود، تصریح کرد: از نظر نخبگان سیاسی هر معاملهای ممکن است صورت بگیرد، یعنی برای اینکه چند پست در اختیار بگیرند دست به معامله میزنند و اگر اختیار کامل را داشتند مشابه به حمایت از روحانی بار دیگر دست به معامله خواهند زد. اما زمانی که بُعد مردم در میان باشد، نمیتوانند آنطور که میخواهند رفتار کنند و دست به معامله بزنند.
او با بیان اینکه در سال ۹۲ اصلاح طلبان از روحانی حمایت بیچون چرا و بیقید و شرط داشتند، گفت: حمایت بی قید و شرط معنایی ندارد و نباید تکرار شود. همان سه نفری که آن زمان نزد روحانی رفتند و از او خواستند که وارد انتخابات شود، بارها اعلام کردند که در آن جلسه حتی یک شرط هم برای روحانی نگذاشتند.
دندان طمع کاندیدای اجارهای را باید دور انداخت
وزیر تعاون دولت خاتمی میگوید: بیش از ۶۰ درصد مردم در انتخابات ۹۸ با صندوق رای قهر کردند. اصلاح طلبان باید با یک کاندیدای قاطع اصلاحطلب وارد میدان شوند و دندان طمع کاندیدای اجارهای را بکنند و دور بیاندازند. اگر یک چهره شاخص اصلاح طلب مانند خاتمی، مهندس موسوی یا افراد دیگری در همین طراز وارد شوند که به تدبیر و حسن عمل آنها اطمینان داشته باشند، مردم نیز پای صندوق رای خواهند آمد، در غیر اینصورت خیر.
کسی در انتخابات تمایلی به کاندیدای نظامی ندارد
صوفی با اشاره به احتمال حضور برخی از چهرههای نظامی در انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: در سالهای گذشته محسن رضایی به عنوان یک چهره نظامی، فرمانده سپاه دوران جنگ، صاحب نظر اقتصادی، وارد میدان شد و نتیجه اقبال به او را دیدیم. قالیباف و لاریجانی هم به همین شکل. اینگونه نیست که ریزش رای اصلاح طلبان به سمت طرف مقابل چه نظامی و چه غیرنظامی شیفت کرده باشد. مردم به طور کلی نسبت به صندوقهای رای بیاعتماد و بیاعتنا شدهاند.
وی ادامه داد: اصولگرایان اکنون قدرت برتر جامعه را ندارند و مشروعیت آنها هم کاملا زیر سوال رفته است. اینگونه نیست که اگر اصولگرایان پیروز شوند یک پیروزی همگانی باشد. آنها در انتخابات مجلس وزنه و عیارشان مشخص شد که چه میزان اقبالی از سوی مردم دارند. اگر شرایط فعلی در همه ابعاد ادامه داشته باشد، در انتخابات ۱۴۰۰ میزان رای دهندگان از عوامل برگزاری انتخابات کمتر خواهد بود.
برای خواندن مهمترین اخبار انتخابات ۱۴۰۰ روی این لینک کلیک کنید