تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹
محمد مهاجری، تحلیلگر مسائل سیاسی:

پایداری اگر پیشنهاد دندان‌گیری در کار نباشد، می‌ماند تا نظم بازی را به هم بزند

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اگر نامزدی سهمی از کابینه را به آن‌ها بدهد، حتما نامزد جبهه پایداری به نفع او کنار می‌رود، چون پایداری‌ها اساسا کاسب هستند، اما اگر پیشنهاد دندان گیری به دست نیاورند، می‌مانند تا نظم بازی را به هم بزنند. اتفاقی که در سال ۹۲ افتاد.
انتخابات 1400
رویداد۲۴ یک تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه جنس انتخابات مجلس و ریاست جمهوری با هم فرق می‌کند، اظهار کرد: شاید پایداری در انتخابات مجلس بتواند در بعضی شهر‌ها مستقل بیاید و نامزدهایش نیز رأی بیاورند، اما در ریاست جمهوری قطعا آن‌ها چنین رأیی ندارند که نامزد مستقل معرفی کنند، بلکه فقط عرضه اندام می‌کنند تا معادلات بازی را در جریان اصولگرا به نفع خودشان تغییر دهند.

جبهه پایداری از زمان تأسیس تا به امروز هرچند نتوانسته کرسی قدرت را در دست بگیرد و گزینه مطلوب خود را در نهاد‌های حاکمیتی برسر قدرت آورد، اما الحق و الانصاف بازی خراب کن خوبی زمان انتخابات محسوب می‌شود.

محمد مهاجری درباره تأثیرگذاری نامزد مورد حمایت جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: ادعای همیشگی جبهه پایداری همواره این بوده که زمان انتخابات ایدئولوژیک رأی می‌دهد، اما واقعیت چیز دیگری است. آن‌ها همیشه دنبال سهم خودشان از قدرت هستند.

وی با اشاره به انتخابات مجلس یازدهم در اسفند سال ۹۸ افزود: اگر پایداری‌ها بتوانند سهم خودشان را از قدرت بگیرند لباس ایدئولوژیک را از تن در می‌آورند و می‌شوند معامله‌گر سیاسی. در آن انتخابات نیز آن‌ها فشار آوردند و از لیست آقای قالیباف سهم گرفتند. در واقع آقای قالیباف ترسید که مبادا پایداری لیست موازی دهد و این مسئله به ضررش تمام شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه جنس انتخابات مجلس و ریاست جمهوری با هم فرق می‌کند، اظهار کرد: شاید پایداری در انتخابات مجلس بتواند در بعضی شهر‌ها مستقل بیاید و نامزدهایش نیز رأی بیاورند، اما در ریاست جمهوری قطعا آن‌ها چنین رأیی ندارند که نامزد مستقل معرفی کنند، بلکه فقط عرضه اندام می‌کنند تا معادلات بازی را در جریان اصولگرا به نفع خودشان تغییر دهند.

وی افزود: اگر نامزدی سهمی از کابینه را به آن‌ها بدهد، حتما نامزد جبهه پایداری به نفع او کنار می‌رود، چون پایداری‌ها اساسا کاسب هستند، اما اگر پیشنهاد دندان گیری به دست نیاورند، می‌مانند تا نظم بازی را به هم بزنند. اتفاقی که در سال ۹۲ افتاد. کسی حاضر نبود به آن‌ها سهم دهد و به بیان بهتر هیچ نامزدی پایداری را جدی نمی‌گرفت بنابراین نامزدشان یعنی آقای جلیلی را تا آخر در صحنه رقابت ماند، هرچند شخصا معتقدم اگر جلیلی در آن سال کنار هم می‌رفت در نتیجه انتخابات تأثیری نداشت.

بیشتر بخوانید: رایزنی اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان؟ / صوفی: می‌توان در انتخابات ۱۴۰۰ سونامی رأی ایجاد کرد
این فعال مطبوعاتی با بیان اینکه پایداری در انتخابات ۱۴۰۰ معامله گرایانه وارد می‌شود، درباره نامزد جبهه پایداری تأکید کرد: هرچند که برخی سعی دارند آقای رئیسی را به جبهه پایداری منتسب کنند، اما به هیچ وجه آقای رئیسی حتی نزدیک به جبهه پایداری نیست بنابراین وقتی پایداری اسم آقای رئیسی را می‌آورد معنای درستش این است که «می خواهد با سایر گروه‌های سیاسی معامله کند». البته معتقدم آقای رئیسی اصلا به پایداری وقعی نم نهد ضمن آنکه به احتمال قریب به یقین نامزد انتخابات ۱۴۰۰ هم نمی‌شود. پس پایداری ژست ایدئولوژیک می‌گیرد و سراغ جلیلی می‌رود.

وی درباره میزان تأثیرگذاری منفی نامزد جبهه پایداری بر بازی محمدباقر قالیباف در شرایط مشارکت حداقلی یا حداکثری گفت: آقای قالیباف یک بار از پایداری زمان انتخابات مجلس یازدهم بازی خورد و دیگر وارد بازی آن‌ها نمی‌شود. از آنجا که اصولگرایان اطمینان قلبی دارند که رئیس جمهور بعدی از جناح آنهاست، خیلی جبهه پایداری را بازی نخواهند داد بنابراین این گروه سیاسی هیچ نقش تعیین کننده‌ای در نتیجه انتخابات نخواهد داشت.

مهاجری تأکید کرد: پایداری یک سبد رأی کوچکی دارد، این سبد رأی زمانی مهم می‌شود که انتخابات حداکثری و با مشارکت بالای مردم باشد. در چنین شرایطی سبد رأی پایداری شاید به درد یک نامزد بخورد، اما ارزیابی‌ها می‌گوید انتخابات ۱۴۰۰ چندان پرشور نخواهد بود، پس سبد رأی پایداری خریداری ندارد، چون هر گروه سیاسی با هدف وزن کشی وارد صحنه می‌شود. ضمن آنکه می‌دانند نامزد جبهه پایداری هرگز نفر اول نخواهد شد.

وی درباره وزن‌کشی بین محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی مورد حمایت جبهه پایداری ادامه داد: حضور یا عدم حضور آقای جلیلی تأثیر خیلی تعیین‌کننده‌ای روی رقیب درون اردوگاهی آن‌ها نخواهد داشت.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما