انتقاد منتجبنیا به برخی گزینههای اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰
رویداد۲۴ حجت الاسلام والمسلمین رسول منتجب نیا با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰، گفت: سال آینده چند انتخابات مهم میاندوره ای مجلس و خبرگان و همچنین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری را خواهیم داشت که انتخابات ریاست جمهوری بسیار حساس و برای نظام تعیین کننده است؛ البته هر جناحی ممکن است این تعبیر را داشته باشد که انتخابات ۱۴۰۰ برای جناح آنها تعیین کننده و از حساسیت بیشتری برخوردار باشد درحالی که تعبیر من این است که انتخابات آینده برای کلیت نظام و برای کشور و ملت تعیین کننده خواهد بود. زیرا ما از نظر بینالمللی در شرایط خاصی قرار گرفتیم و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه ایران تحریک شدهاند.
سیاستهای آمریکا با رئیس جمهور جدید تغییر نخواهد کرد
او در ادامه افزود: در سیاست کلی آمریکا و برخورد دشمنانه آنها با جمهوری اسلامی ایران تفاوت چندانی رخ نخواهد داد. ممکن است لحن ها و تاکتیک ها متفاوت باشد ولی هرکدام از آنها روی کار بیایند، به دنبال منافع خودشان هستند و نمیتوانند کشور انقلابی و نظام جمهوری اسلامی ایران را به این شکل تحمل کنند.
چرا تیم اقتصادی دولت به کارشناسان میدان نمیدهد
منتجب نیا با اشاره به تحریمهای اقتصادی ایران، گفت: بخش زیادی از مشکلات و نابسامانی های اقتصادی و حتی اجتماعی و فرهنگی کشور به تحریم ها باز می گردد چون اگر دست نظام و دولت خالی باشد به دنبال آن بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی هم در جامعه پدید خواهد آمد. بخشی از مشکلات اقتصادی که در اثر تحریم ها به وجود آمده است به ضعف مدیریتی که در عرصه اقتصادی دولت روحانی وجود داشت باز میگردد که من بارها این را تذکر دادم که یک مجموعه ای، تیم اقتصادی دولت را در دست گرفتند و بنا ندارند که به صاحبنظرها میدان دهند و حتی به توصیهها و نظرات کارشناسان اقتصادی توجهی نمی کنند؛ لذا در حال حاضر که کمتر از یک سال به عمر دولت باقی مانده است، همان مجموعه کارها را در دست دارند که بخش زیادی از مشکلات کشور به همین امر باز می گردد.
انتخابات مجلس یازدهم به دلیل حذف بسیاری از نیروهای کارآمد کمرنگ بود
دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی، کرونا را از دیگر مشکلات کشور در آستانه انتخابات دانست و اظهار کرد: کرونا به مصیبت بزرگی برای دنیا و کشور ما تبدیل شده است و به این مجموعه مشکلات، باید به انتخابات مجلس یازدهم هم اشاره کرد که به دلیل حذف نیروهای کارآمد، یأس و ناامیدی در جامعه پدید آمد و انتخابات کمرنگ و ضعیفی برگزار شد که تاثیرش را روی نظام و کشور گذاشته و خواهد گذاشت. اگر همه این پازل ها را در کنار هم قرار دهیم، به این نتیجه می رسیم که انتخابات سال ۱۴۰۰، فوق العاده حساس و تعیین کننده ای است.
چه بخواهیم چه نخواهیم انتخابات آمریکا برای بسیاری از مردم و مسوولان مهم است
او در ادامه افزود: چه بخواهیم چه نخواهیم بسیاری از مسوولان و مردم چشمشان به این است که نتیجه انتخابات آمریکا به کجا می رسد و اینکه گفته می شود نتیجه انتخابات آمریکا تفاوتی برای ما ندارد درست نیست. همچنین همه توجهات دنیا به سمت انتخابات ۱۴۰۰ ایران است تا ببینند چه کسی روی کار میاید. اگررفتار دولت امریکا تغییر پیدا کند بازگشت به برجام و بازگشت به تعهدات هم مطرح است که نشان می دهد مساله انتخابات بسیار تعیین کننده است.
منافع ملی را بر وابستگی های گروهی و جناحی مقدم بداریم
منتجب نیا با تاکید بر ضرورت کناز گذاشتن نگاهها و تعصبات جناحی و سیاسی، گفت: پیامی به جناحهای مختلف اعم از اصولگرا و اصلاح طلب و همه احزاب و شخصیت های ملی و اثر گذار بر کشور دارم که باید منافع ملی و مصالح کشور را بر همه وابستگی های فردی، گروهی، جناحی ترجیح دهیم و کاری کنیم که کشور از این بحران نجات پیدا کند و دعوای جناح ها فقط مشکلات را افزایش میدهد. این حق هر جناح و حزبی است که بخواهد کاندیدای همفکر و هم جناح خودش به پیروزی برسد اما همه باید نگاه فراجناحی و فراحزبی نسبت به این مساله داشته باشند چراکه شرایط ویژه ای در صحنه بین الملل داریم.
نیاز به دولت کارآمد و متخصص داریم
مطرح کردن «دولت نظامی» آب به آسیاب دشمن ریختن است
این فعال سیاسی با بیان اینکه نیاز به دولت مقتدر، کارآمد و متخصصی داریم، بیان کرد: بحثی را عدهای مطرح می کنند که کشور به دولت نظامی نیاز دارد تا بتواند مسایل را حل کند درحالی که این نظر، کم لطفی و بهانه دادن به دشمنان خارجی و هم مخالفان داخلی است. مثلا منتقدین داخلی میگویند همه اختیارات به نیروهای نظامی داده شده و یا در رسانه های بیگانه می گویند کشور به سمت نظامی و حکومت نظامی شدن پیش می رود و شبیه به کره شمالی خواهد شد. لذا این کار آب به آسیاب دشمن ریختن است؛ بنابراین باید ملاک و معیار ریس جمهور اصلح را مشخص کنیم مثلا با مشخص کردن ملاک هایی مانند تجربه کافی، مقبولیت و سعه صدر از میان اصولگرایان و اصلاح طلبان و حتی نظامی و غیر نظامی شخصی را که واجد این ویژگی ها است مشخص کنیم البته منظور من این نیست که رییس جمهور آینده نباید نظامی باشد چون نظامی بودن ضد ارزش نیست ولی نمیتوان صرف اینکه فردی در نهاد نظامی حضور داشته او را تنها ملاک قرار داده و بهانه دست دشمنان دهیم.
کاری نکنیم که پایههای نظام سست شود
دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی تصریح کرد: این انقلاب و نظام ارزان به دست نیامده و ملت ایران بهای سنگینی پرداخت کرده است بنابراین کاری نکنیم که پایه های نظام سست شود. باید دست به دست هم دهیم و بهترین فرد را از هر جناحی و حتی خارج از جناح ها باشد انتخاب کنیم. من در سال ۹۱ مصاحبه ای داشتم که شرایط آن روز را دیدم و در خصوص ریاست جمهوری گفتم که الان کشور ما بحران زده است و فردی باید روی کار بیاید که بتواند بحران را مدیریت کند که یکی از افرادی که اسم بردم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود که می توانست کشور را به ثبات برساند اما رد صلاحیت ایشان مانع از این امر شد و الان هم از میان افراد حاضر باید ممتاز ترین را انتخاب کرد.
تعدادی از کاندیدای احتمالی اصلاحطلبان نه تایید صلاحیت میشوند و نه تجربه موفقی دارند
منتجب نیا با انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان در معرفی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰، گفت: اصلاحطلبان بعضا اسامی را مطرح می کنند که یقینا، نه تایید صلاحیت می شوند و نه در حدی هستند که بتوانند کشور را اداره کنند. سابقه و تجربه مدیریت موفق را هم ندارند و اگر سابقه مدیریت هم داشتند موفق نبوده است؛ بنابراین به جای این کار باید ضرورت های کشور و ملاک های لازم برای ریاست جمهوری را مشخص و بعد مصداق آن را پیدا کنیم.
برای یکبار هم که شده شایسته سالاری را جایگزین حزب گرایی و جناح گرایی کنید
او ادامه داد: الان هیچ مصداقی را نمی توانم ارائه کنم اما تاکیدم این است که همه باید با همفکری با هم، شخص مناسبی را انتخاب کنیم هر چند قطعا به گزینه ایده آل نمی رسیم اما می توانیم با رایزنی با هم بهترین فرد که حداقل ۸۰ درصد ملاک ها را داشته باشد را انتخاب کنیم. پیمان ببندیم برای یکبار هم که شده حزب گرایی و جناح گرایی را کنار گذاشته و شایسته سالاری را سرلوحه کارمان قرار دهیم. اگر چنین چیزی رخ دهد مطمئنا انتخابات بسیار پرشوری در کشور شکل خواهد گرفت. در اینصورت مردم می فهمند که نظام درصدد حل مشکلات است لذا با عشق و علاقه وارد صحنه میشوند زیرا یکی از کلیدهای موفقیت در انتخابات و رمز حضور پرشور مردم پای صندوق رأی، همین است که مردم بدانند نظام در پی شایسته سالاری است.
اگر روی شایسته ترین کاندیدا توافق نکنیم باید منتظر روی کار آمدن فردی با شعارهای پوپولیستی باشیم
منتجب نیا در پایان خاطرنشان کرد: این هشدار را می دهم که اگر توافقی روی شایسته ترین فرد صورت نگیرد و هر جناحی بخواهد فقط مصالح حزب خودش را در اولویت قرار دهد، فردی با روش پوپولیستی و فریب کارانه روی کار میآید و ضمام امور را به دست میگیرد که هیچکدام از جناحها قبولش ندارند و بلای جان همه خواهد شد.
منبع: شفقنا