تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
محمود صادقی:

مناظره‌های این دوره ضعف ساختاری دارند/ اجازه نمی‌دهند کاندیدا‌ها وارد حوزه بحران‌های اقتصادی فعلی و تحریم‌ها شوند

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: نه در سوالات و نه در اظهارات اجازه نمی‌دهند که کاندیدا‌های انتخابات ۱۴۰۰ به حوزه بحران‌های اقتصادی فعلی و تحریم‌ها ورود کنند و قصد دارند، آن‌ها را به ناکارآمدی دولت فعلی نسبت دهند.

مناظره‌های این دوره ضعف ساختاری دارند/ اجازه نمی‌دهند کاندیدا‌ها وارد حوزه بحران‌های اقتصادی فعلی و تحریم‌ها شوند

رویداد۲۴ محمود صادقی، در خصوص ارزیابی مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: اگرچه مناظره‌ها شوق زیادی را برنیانگیخت، اما نمی‌توان آن‌ها را بی‌تاثیر دانست. نظرسنجی دو روز گذشته نشان می‌دهد که مناظره تاثیراتی روی دیدگاه مردم نسبت به کاندیدا‌ها داشته است.

وی با بیان اینکه این مناظره‌ها ضعف ساختاری دارد، افزود: شیوه مدیریتی که صدا و سیما اعمال می‌کند، فرصت مناسبی را در اختیار مناظره‌کنندگان برای طرح دیدگاه‌هایشان قرار نمی‌دهد. چون هدف اصلی از مناظره این است که چالش ایجاد شود و دیالوگی شکل بگیرد، اما این شکل چیدن موازی صندلی‌ها و طراحی ۴ دقیقه‌ای اظهارات کاندیدا‌ها نشان‌دهنده ترس طراحان این برنامه است که نمی‌خواهند درگیری فکری و سیاسی شکل بگیرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: چینش کاندیدا‌ها دو در برابر پنج است و این پنج نفر از یک طیف هستند و حرف‌های مشابه می‌زنند و هدف اصلی آن‌ها انتقاد از دولت روحانی است، یعنی به نظر می‌رسد که به جز حذف چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان شاهد یک رقابت جدی نیستیم. این رفتار‌ها فرصتی برای تجلی و ابراز این تمایز‌ها ایجاد نمی‌کند و کاندیدا‌ها مجبور می‌شوند که در فرصت‌های کوتاه نوعی تمایزی نسبت به یکدیگر نشان دهند.


بیشتر بخوانید: همتی و مهرعلیزاده در مناظره دوم چگونه با رقبای اصولگرا مقابله کنند؟


وی با اشاره به عملکرد صدا و سیما، گفت: انجام این مناظره‌ها در صدا و سیما را باید قدر دانست. همین که فرصت‌هایی فراهم می‌شود که با همه محدودیت‌هایی که هست، این حرف‌ها در رسانه ملی زده شود، مغتنم است. اما این مناظره‌ها کمی سرد و محافظه‌کارانه برگزار می‌شود و گویا از قبل مفروضشان این است که نباید چالشی ایجاد شود.

صادقی تأکید کرد: این در حالی است که اساساً مناظره برای چالش است، البته منظور از چالش تهمت و هتاکی نیست، بلکه مردم باید رویکرد‌ها و گفتمان‌ها را ببینند تا بتوانند از بین آن‌ها کاندیدای نهایی را انتخاب کنند. در مجموع صدا و سیما سعی کرده است یک شور و نشاطی ایجاد کند و من این عملکرد صدا و سیما را مثبت ارزیابی می‌کنم، اما نقد‌هایی هم مطرح است که مستند اول آقای همتی و مهرعلیزاده سانسور شد. به نظر می‌رسد که محدودیت‌هایی که صدا و سیما اعمال می‌کند، بیشتر متوجه این دو کاندیداست.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها اضافه کرد: نه در سوالات و نه در اظهارات اجازه نمی‌دهند که کاندیدا‌ها به حوزه بحران‌های اقتصادی فعلی و تحریم‌ها ورود کنند و قصد دارند آن‌ها را به ناکارآمدی دولت فعلی نسبت دهند.

وی در خصوص سفر‌های استانی برخی از کاندیدا‌ها اظهار کرد: در درجه اول نقض قوانین و مقررات و پروتکل‌هاست که جای سوال دارد که هزینه‌های تدارک سفر‌ها از جیب چه کسی پرداخت می‌شود؟ چون طبق گفته خود کاندیداها، آن‌ها توان مالی ندارند و بعید است که هزینه این سفر‌های استانی با این توان مالی محدود تامین شود؛ بنابراین عدم رعایت پروتکل‌ها و منابع مالی که این‌ها را پشتیبانی می‌کنند، جای سوال دارد.

صادقی خاطرنشان کرد: بحث این است که چه کسی باید این موضوعات را پیگیری کند. آقای رئیسی که رئیس قوه قضاییه هستند و شاهد یک تعارض منافع هستیم که اگر تخلفی هم صورت بگیرد، قوه قضاییه رئیس خود را مورد مواخذه قرار خواهد داد؟!

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما