تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۰

بهترین خوراکی‌ها برای مبتلایان به کرونا

بهترین رژیم غذایی، رژیم غذایی نرم، پرپروتئین و پرکالری است. در صورت استفاده از رژیم‌های مایعات صاف و کامل پیشنهاد می‌شود پس از حداکثر دو روز رژیم غذایی بیمار به رژیم نرم تغییر یابد و قوام غذای دریافتی بر حسب تحمل بیمار به تدریج سفت‌تر شود.

بهترین خوراکی ها برای مبتلایان به کرونا

رویداد۲۴ افرادی که مبتلا به این بیماری می‌شوند به علت کاهش قدرت سیستم ایمنی و کاهش شدید اشتها نیاز به حمایت‌های تغذیه‌ای مناسب دارند که باید ضمن رعایت بهداشت، برای جلوگیری از آسیب بیشتر و تسریع روند بهبودی این افراد مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد.
 
   کلیات برنامه غذایی
1- بهترین رژیم غذایی، رژیم غذایی نرم، پرپروتئین و پرکالری است. در صورت استفاده از رژیم‌های مایعات صاف و کامل پیشنهاد می‌شود پس از حداکثر دو روز رژیم غذایی بیمار به رژیم نرم تغییر یابد و قوام غذای دریافتی بر حسب تحمل بیمار به تدریج سفت‌تر شود.

2- از مواد غذایی بسته بندی شده مثل نان صنعتی ،قند و شکر بسته بندی شده استفاده شود.

3- بهتر است کشمش یا عسل جایگزین قند و شکر شود.

4- مواد غذایی مانند پنیر، مربا، عسل، حلوا شکری و... به صورت بسته بندی تک نفره باشد.

5- استفاده از پنیر‌های پرچرب یا با عنوان خامه‌ای به دلیل وجود اسید چرب اشباع بالا توصیه نمی‌شود.
6- تخم مرغ آب پز خوب پخته شده باشد.
7- لبنیات پروبیوتیک و کم چرب تهیه شود.
8- استفاده از غذا‌های گرم حداقل دو تا  سه بار در هفته در وعده صبحانه توصیه می‌شود.
9- وجود یک نوع منبع پروتئینی در وعده صبحانه ضروری است.
10- روزانه ۳۰۰ سی سی شیر بادام در میان وعده یا بعد از وعده اصلی غذا به تشخیص کارشناس مشاور تغذیه به بیمار داده شود.
   روش تهیه شیربادام 
 هفت عدد بادام درختی پوست گرفته شده همراه با یک قاشق غذاخوری عسل و با افزایش آب تا ۳۰۰ سی سی در مخلوط‌کن میکس شود.
۱۱- روزانه ۶۰۰ میلی لیتر فرنی مقوی در میان وعده یا بعد از وعده اصلی غذا به تشخیص کارشناس مشاور تغذیه به بیمار داده شود.
   روش تهیه فرنی 
یک زرده و دو عدد سفیده تخم مرغ   و شیر کامل. از انواع مغز‌ها  هم می‎توان استفاده کرد.
   غذاهای مفید
1- نان معمولی یا سبوس دار، پنیر، شیربرنج، حلیم، سیب زمینی و تخم مرغ آب پز، حلوا شکری، فرنی، سبزیجات، شله زرد، ژله، شیر، چای و عسل، عدسی، انواع سوپ‌ا و...

2- کته نرم، پوره مرغ یا بوقلمون یا گوشت، سیب زمینی آب پز یا پوره سیب زمینی، آب گوشت یا آب مرغ کم چربی، هویج پخته یا کدو حلوایی پخته، ماست پروبیوتیک، سوپ پر پروتئین، پوره سبزیجات، پوره مرغ یا گوشت، نان تست دورگیری شده، خوراک لوبیا چیتی با گوشت یا مرغ چرخ شده، خوراک عدسی با گوشت یا مرغ چرخ شده و...

3- حذف دورچین‌های خام

4- استفاده از نارنج، لیمو، زیتون و گوجه فرنگی کنار غذا . گوجه فرنگی بهتر است به صورت پخته یا کبابی همراه غذا سرو شود.
5- حذف کوبیده گوشت و شنیسل و غذا‌هایی که ممکن است مرکز آن‌ها خوب پخته نشود.

6-  سبزیجات پخته در انواع خورشت‌ها و دورچین‌ها مانند خورشت لوبیا سبز، خورشت کدو، خورشت به، خورشت بامیه، خورشت آلو اسفناج و خورشت کرفس به صورت پخته و بدون سرخ کردن توصیه می‌شود.

7- استفاده از روغن زیتون در وعده‌های غذایی روزانه در صورت امکان توصیه می‌شود.

8- حذف روش سرخ کردن و استفاده از روش‌های بخارپز، آب پز یا تفت دادن (ترجیحاً غذا‌ها به صورت بخارپز، آب پز یا کبابی باشد).

۹- استفاده از جوانه گیاهان (جوانه ماش، گندم و ...)

10- استفاده از نعناع و ریحان در دورچین‌های غذایی

11- استفاده نکردن از ادویه‌های محرک  

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما