تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۰۵ آبان ۱۳۹۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
انصاری‌راد در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴:

نظارت مستمر بر نمایندگان به معنای سلب حاکمیت ملی است

نماینده مردم در مجلس ششم درباره استمرار نظارت شورای نگهبان بر رفتار نمایندگان در مجلس ابراز کرد: یکی از حقوق نمایندگان نظارت بر رفتار خودشان است اما دیگر نهاد‌ها هیچ وظیفه و حقی برای انجام این کار ندارند زیرا اگر دیگر نهاد‌ها ورود پیدا کنند و در این باره تصمیم گیری صورت گیرد به معنای سلب حاکمیت ملی و مردم است.
رویداد۲۴-نماینده مردم در مجلس ششم درباره استمرار نظارت شورای نگهبان بر رفتار نمایندگان در مجلس  ابراز کرد: یکی از حقوق نمایندگان نظارت بر رفتار خودشان است اما دیگر نهاد‌ها هیچ وظیفه و حقی برای انجام این کار ندارند زیرا اگر دیگر نهاد‌ها ورود پیدا کنند و در این باره تصمیم گیری صورت گیرد به معنای سلب حاکمیت ملی و مردم است. 

اوایل هفته جاری عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان دربرنامه «نگاه یک» تلویزیون از نظارت مستمر این نهاد بر اعضای خانه ملت سخن گفت اما اعتراض نمایندگان مجلس در این باره وقتی شنیده شد که آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان در تائید این اظهار نظر به ایراد سخنانی پرداخت. 

کدخدایی در برنامه «نگاه یک» مطرح کرد که «طبق سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی، نظارت این شورا به پس از تصویب اعتبارنامه نمایندگان نیز تسری یافته و در تمام طول دوران نمایندگی، استمرار خواهد داشت.» 

آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز روز سه شنبه در همایشی با تاکید بر سیاست‌های کلی انتخابات، نظارت مستمر بر رفتار نمایندگان مجلس را مورد اشاره قرار داد و در این باره ابراز امیدواری کرد که شاهد نظارت بهتری بررفتار نمایندگان باشیم و سازوکارهای آن مهیا شود. 

نمایندگان مجلس اما روز چهارشنبه که جلسه علنی برگزار شد به این دو اظهار نظر واکنش نشان دادند. 

علی مطهری در این رابطه بیان کرده است که «نظارت بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی حریت و آزادگی آن‌ها را از بین می‌برد و در سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام رهبری این امر بر عهده قانون نه شورای نگهبان گذارده شده است.» علی لاریجانی نیز در پاسخ به محمود صادقی که در صحن علنی این موضوع را عدول از قانون دانسته بود، بیان کرد: «عدول نکنید و مقاومت کنید.» 

البته گرچه عباسعلی کدخدایی، گفته خود با رسانه ملی را تکذیب کرد اما به نظر می‌رسد که این مسئله در همین جا خاتمه پیدا نخواهد کرد. 

حسین انصاری راد، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس ششم در این رابطه به رویداد۲۴ گفت: موضوع مطرح شده برخلاف تمام مذاکراتی است که درباره شورای نگهبان در قانون اساسی تا به امروز مورد تاکید قرار گرفته بود. 

وی در رابطه با این تاکیدات قانون اساسی چنین توضیح داد: قانون اساسی فقط نظارت شورای نگهبان را در انتخابات بر اجرای قانون انتخابات بیان می‌کند، بیش از این نظارت چیز دیگری در این رابطه وجود ندارد. 

انصاری راد در این خصوص ابراز کرد: مرحوم آیت الله بهشتی که رئیس وقت مجلس خبرگان بود در این باره به صراحت گفته است که شورای نگهبان فقط نظارت می‌کند و حق دستور دادن به قوه مجریه را ندارد و اجرا قانون به وسیله قوه مجریه انجام می‌گیرد. 

نماینده مردم در مجلس ششم در ادامه تصریح کرد: مذاکراتی که درباره نظارت شورای نگهبان انجام گرفته تصریح می‌کند که دولت باید قانون را اجرا کند و این قانون به گونه‌ای است کس یا کسانی نتوانند آن را به نفع خود توجیه کنند یا بعضی از نهاد‌ها براساس صلاحدید خود انتخابات را نقض کنند اگر نیاز به قضاوتی بود باید یک نهاد یا قوه بی‌طرف این کار را انجام دهد. 

وی در خصوص معنای بی‌طرف بودن، بیان کرد: بی‌طرف یعنی اینکه بغض به مسئله انتخابات وجود نداشته باشد. این تنها به این دلیل است که نظارت بر اجرا قانون انتخابات به درستی صورت گیرد تا کسی نتواند قانون را به نفع خود تفسیر کند. 

انصاری راد در این رابطه که ناظران واقعی بر رفتار نمایندگان چه نهادی باید باشد، بیان کرد: مردم بر رفتار نمایندگان نظارت خواهند داشت. نمایندگان، موکلان مردم در خانه ملت هستند بنابراین آنان می‌توانند درست یا نادرست بودن رفتار یک نماینده را تشخیص دهند زیرا با اراده و عزم، برخی را به قوه مقننه راهی کرده‌اند و در اعتراض به رفتار نادرست می‌توانند او را برای دور بعدی انتخاب نکنند.
 
وی در این باره افزود: یکی از نهادهایی که می‌تواند بر رفتار نمایندگان نظارت داشته باشد و آن را به گوش مردم برساند، مطبوعات است. مردم از این طریق می‌توانند به اتفاقاتی که در مجلس روی می‌دهد، آگاه شوند و برای آینده تصمیم گیرند. 

نماینده مردم در مجلس ششم درباره هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس نیز ابراز کرد: یکی از حقوق نمایندگان نظارت بر رفتار خودشان است اما دیگر نهاد‌ها هیچ وظیفه و حقی برای انجام این کار ندارند زیرا اگر دیگر نهاد‌ها ورود پیدا کنند و در این باره تصمیم گیری صورت گیرد به معنای سلب حاکمیت ملی و مردم است. 

وی درباره محافظه کارشدن اعضای پارلمان در صورت چنین نظارتی، بیان کرد: شکی در محافظه کار شدن نمایندگان در چنین وضعیتی وجودندارد. 

انصاری راد افزود: قانون انتخابات صراحتا می‌گوید رسیدگی به کار نمایندگان باید در چهارچوب مدارک و دلایلی باشد از چهار مرجع قانونی اداره ثبت، دادگستری، وزارت اطلاعات و تشخیص هویت که در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد، صورت گیرد و اگرصلاحیت فردی مورد تائید قرار نگرفت باید دلایل آن به شخص مورد نظر با مدرک اعلام شود. 

نماینده مردم در مجلس ششم به وضعیت «مینو خالقی» نماینده مردم اصفهان نیز اشاره کردو گفت: عدم صدور مجوز برای خانم «مینوخالقی» نیز برخلاف قانون صورت گرفت.
برچسب ها: رویداد 24 ، نمایندگان
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
0
0
اگر بنده خدا هستيد چرا از نظارت مي ترسيد. اگر كسي وارد بهشت شد مي تواند هر اقدامي بكند. چرا خدا اشرف مخلوقات عالم را از بهشت بيرون كرد. فرق شما با آمريكايي ها كه در دنيا براي خود مصونيت سياسي (كاپيتالاسيون) اعلام مي كنند چيست. اين نظام اگر دنبال روي درستي از دين اسلام داشته باشد يعني حكومت دار حضرت علي عليه السلام كه خيلي ها از آن بوي نبرده اند.
نظرات شما