تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۰
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

اخبار روز دوازدهم حمله روسیه به اوکراین / احتمال آتش‌بس کمرنگ شد

جنگ نظامی روسیه علیه اوکراین در دوازدهمین روز خود ادامه دارد. ارتش روسیه از سه جهت شمالی، شرقی و جنوبی به اوکراین حمله کرده و به نزدیکی پایتخت (کی یف) رسیده است و درگیری‌های شدید در نزدیکی این شهر همچنان ادامه دارد. در عملیات روانی نیز از روز گذشته برخی رسانه‌های روس خبر فرار زلنسکی را منتشر کردند که مشخص شد، صحت ندارد.

حمله روسیه به اوکراین

رویداد۲۴ جنگ روسیه و اوکراین به طور ناباورانه‌ای به روز دوازدهم رسیده است و تا کنون جز ویرانی و آوارگی مردم چیزی بر جای نگذاشته است. مقام‌های نظامی اوکراین گفته‌اند ارتش روسیه در حال پیشروی از سه طرف برای محاصره کی‌یف، پایتخت این کشور است. آنها هم‌چنین از تلاش روسیه برای محاصره شهرهای شرق اوکراین از جمله سومی، خارکیف، چرنیهیف و میکولائیف خبر داده‌اند.

عملیات روانی در جنگ

طرفین جنگ از روز آغاز درگیری علاوه بر آرایش نظامی و جنگی، عملیات روانی علیه یکدیگر را هم انجام داده‌اند. از جمله اوکراین با آنکه می‌دانست دیدار زلسنکی با پوتین انجام نخواهد شد، اما به صورت گسترده روی آن مانور داد تا پوتین را زیر سوال ببرد. اردشیر سنایی درباره درخواست‌های مداوم زلسنکی از پوتین چنین تحلیل کرده است: «سخنان رئیس جمهور اوکراین برای دعوت کردن پوتین به مذاکره بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و برای تحت تاثیر قرار دادن طرف مقابل صورت می‌گیرد و به تشدید انزجاری که از حمله نظامی روسیه به اوکراین صورت گرفت، کمک می‌کند. او می‌داند که این درخواست مورد موافقت قرار نخواهد گرفت و پوتین هم بعید است چنین درخواستی را بپذیرد، زیرا اگر حداقل در این برهه زمانی بخواهد وارد گفت‌وگوی مستقیم شود، پذیرش ناتوانی نظامی روسیه را نشان می‌دهد.»

از دیگر اخباری که به عملیات روانی علیه طرف مقابل دامن می‌زد، انتشار فیلمی با عنوان «زیر گرفتن خودروی اوکراینی توسط تانک روسی» بود که در افکار عمومی بسیار باعث انزجار از روسیه شد که چند روز بعد مشخص شد واقعی نبوده است. پایگاه فرانس‌۲۴ در گزارشی نوشته آن تانک متعلق به ارتش اوکراین بوده و اتفاقی که رخ داده، حادثه‌ای قدیمی بوده است. فرانس‌۲۴ نوشته ویدئوی مذکور مربوط به حادثه‌ای است که در این موقعیت جغرافیایی در منطقه «اوبولون» در کی‌یف به وقوع پیوسته است و خودروی زرهی حاضر در آن صحنه «استرلا-۱۰» است؛ مدلی از موشک‌انداز‌های ضدهوایی که در ارتش اوکراین از آن استفاده می‌شود.

همچنین توضیح داده شد علامت Z در کنار این تانک درج نشده، در حالی که می‌دانیم ارتش روسیه از زمان آغاز درگیری‌ها از این علامت برای متمایز کردن تجهیزات نظامی خود از نمونه‌های اوکراینی استفاده کرده است.

تجاوز به زنان اوکراینی توسط سربازان روس هم از دیگر اخباری بود که در همین روزها منتشر شد. در جریان جنگ روسیه و افغانستان هم چنین اخباری منتشر شده بود که مدتی بعد مشخص شد واقعیت نداشته است.

از آن سو نیز روسیه هم بیکار ننشسته و اخباری برای تحت الشعاع قرار دادن جبهه اوکراین منتشر کرده‌اند که که مهمترین آن «فرار زلنسکی از اوکراین» بود. این خبر تاثیر زیادی در اوکراین گذاشت و حتی بحث‌هایی مطرح شد که آمریکا به دنبال جایگزینی زلنسکی است. البته ساعاتی بعد رئیس جمهور اوکراین فیلمی از خود منتشر کرد که نشان می‌داد در اوکراین است و از آنجا خارج نشده است.

احتمال آتش بس از بین رفت

در این میان، اخبار بدتری هم وجود دارد، از جمله اینکه فرانسه هم میانجی‌گری دلسرد شده است. امانول ماکرون رئیس جمهوری فرانسه پس از مکالمه تلفنی با  همتای روس خود گفته «ولادیمیر پوتین برای دستیابی به اهداف تعیین شده در اوکراین مصمم است.» به این ترتیب امیدواری به برقراری آتش‌بس کمرنگ‌تر شد.

برای آرام کردن فضا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی.بی.اس گفته «واشنگتن و ناتو با هدف تغییر رژیم روسیه علیه مسکو تحریم وضع نمی‌کنند و پیشنهاد حمایت نظامی به اوکراین را نمی‌دهند.»

البته پوتین اعتماد چندانی به قول ناتو و آمریکا ندارد. روسیه معتقد است ناتو همواره به گسترش خود ادامه داده و به سوی مرز‌های روسیه آمده است. در سال ۱۹۹۰ و در جریان مذاکرات اتحاد آلمان، و اعضای ناتو به گورباچف اطمینان داده بودند که ناتو هرگز به سوی شرق گسترش نخواهد یافت اما بلافاصله پس از فروپاشی شوروی، ایالات متحده برای جذب کشور‌های مرکز و شرق اروپا دست به کار شد و به این صورت به قول شفاهی ناتو به گورباچف نیز عمل نشد.


بیشتر بخوانید: از تاریخ شکل‌گیری پیمان ناتو چه می‌دانید؟


افزایش شمار پناهجویان اوکراینی 

شمار پناهجویانی که اوکراین را به مقصد کشورهای همسایه ترک کرده اند، در این روز از مرز یک میلیون و پانصد هزار نفر فراتر رفت. ایسنا به نقل از صلیب سرخ نوشته «مردم ماریوپل در وحشت زندگی می‌کنند و نیاز مبرمی به جای امن دارند. تلاش امروز برای تخلیه حدود ۲۰۰ هزار نفر از این شهر...به دلیل نبود توافقی مشخص و عملی بین طرفین درگیری ناکام ماند.»

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز اعلام کرده تا کنون بیش از ۳۶۰ غیرنظامی در حملات ارتش روسیه کشته و ۱۱۲۳ نفر هم زخمی شده‌اند. این نهاد سازمان ملل گفت ارقام واقعی احتمالا بسیار بیشتر است. البته با احتساب آمار نظامیان، این رقم از دو هزار نفر هم بیشتر شده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: روسیه ، اوکراین
نظرات شما