تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۰

تایپه از حضور ناو هواپیمابر چینی در تنگه تایوان خبر داد

وزارت دفاع تایوان ساعاتی پیش از گفتگوی تلفنی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با شی جین پینگ، همتای چینی‌اش، از حضور یک ناو هواپیمابر چینی در نزدیکی آب‌های ساحلی در غرب این جزیره خبر داد. در بیانیه وزارت دفاع آمده است که یک ناو هواپیمابر چینی روز جمعه از تنگه تایوان که این جزیره را از سرزمین اصلی چین جدا می‌کند، عبور کرده است.

حمله چین به تایوانرویداد۲۴ وزارت دفاع تایوان ساعاتی پیش از گفتگوی تلفنی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با شی جین پینگ، همتای چینی‌اش، از حضور یک ناو هواپیمابر چینی در نزدیکی آب‌های ساحلی‌ در غرب این جزیره خبر داد.

در بیانیه وزارت دفاع آمده است که یک ناو هواپیمابر چینی روز جمعه از تنگه تایوان که این جزیره را از سرزمین اصلی چین جدا می‌کند، عبور کرده است.

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی در این خصوص یادآور شد که پیام کوتاهی را در تایید این موضوع از سوی وزارت دفاع تایوان دریافت کرده است.

دراین پیام ضمن تایید این نکته که ناو هواپیمابر شاندونگِ چین مسیر تنگه تایوان را طی کرده و از آن خارج شده، آمده است: «ما تاکید می‌کنیم که در وضعیت هشدار قرار گرفته‌ایم و لذا از این پس همه ناوهای هواپیمابر و کشتی‌های جنگی ارتش آزادیبخش خلق چین که در مجاورت تنگه تایوان تردد ‌کنند را رصد می‌کنیم.»

این خبر در حالی منتشر می‌شود که چندی است نگرانی‌ها نسبت به احتمال یک تهاجم نظامی از سوی چین علیه تایوان پس از حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین بالا گرفته و این موضوع بر حساسیت بالقوه تنگه تایوان و امنیت آن افزوده است.

پکن تایوان را که جزیره‌ای دموکراتیک و خودمختار است بخشی از قلمرو خود می داند و بارها اعلام کرده است که روزی در صورت لزوم آن را به زور پس خواهد گرفت.


ایالات متحده آمریکا که از متحدان اصلی تایوان محسوب می‌شود آب‌راه میان این جزیره و چین را یک منطقه دریایی بین‌المللی می‌داند و برای دفاع از آنچه «آزادی دریانوردی» خوانده شده کشتی‌های جنگی خود را به این منطقه اعزام کرده است.


بیانیه هشدار آمیز وزارت دفاع تایوان پیش از گفتگوی تلفنی روسای جمهوری ایالات متحده و چین منتشر شد که گفته می‌شود بیشتر بر تهاجم نظامی ارتش روسیه به خاک اوکراین و روابط نزدیک پکن و مسکو در این میان متمرکز بوده است.

فرانس‌پرس در ادامه این گزارش یادآوری کرده است که تردد کشتی‌های جنگی در تنگه تایوان، آب‌راهی که ۱۸۰ کیلومتر عرض دارد، غیرمعمول نیست.

ناو شاندونگ پیش از این در دسامبر ۲۰۲۰، یک روز پس از عبور یک کشتی جنگی ایالات متحده، از این تنگه عبور کرده بود. همین ناو هواپیمابر در دسامبر ۲۰۱۹ ، چند هفته پیش از برگزاری انتخابات در تایوان نیز از این تنگه عبور کرده بود.

دولت بایدن با تصویب دو دست کم قرارداد تسلیحاتی به منظور تقویت سامانه‌های دفاع هوایی و موشکی دربرابر تهدیدها و تهاجمات هواپیماهای جنگی از تایوان حمایت کرده است. این در حالیست که از دیدگاه پکن این حمایت‌های می‌تواند به طور جدی روابط بین ایالات متحده و چین را به خطر اندازد.

به گزارش فرانس‌پرس، چین طی سالهای اخیر به شدت نیروی ضربت و قوای نظامی خود را در منطقه تقویت کرده و در سال ۲۰۲۰ بیش از ۹۶۰ بار با جنگنده‌های خود به حریم دفاع هوایی تایوان تجاوز کرده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: چین ، تایوان
نظرات شما