چرا حسن یزدانی قید مبارزه با تیلور را زد؟
رویداد۲۴ روزنامه شرق نوشت: رقابتهای جام جهانی کشتی آزاد قرار است ماه دیگر در آمریکا برگزار شود و در همین راستا تیم ملی کشتی آزاد ایران هم برنامهریزی کرده تا در مسابقات پیشرو شرکت کند. این مسابقات برخلاف مسابقهای که قرار بود بهمن ماه گذشته در آمریکا برگزار شود، کاملا رسمی است و نمیتوان به چشم دیداری تدارکاتی به آن نگاه کرد. این بدان معنی است که ظاهرا مقداری از سختگیریهای قبلی برای صدور ویزا برای کشتیگیران ایرانی کاسته شده و میتوان امید داشت که این بار آمریکا برای تعداد بیشتری از کاروان ایران ویزا صادر کند.
به هر روی بر کسی پوشیده نیست که تیم ملی کشتی آزاد ایران دیگر قدرت مطلق دنیا نیست و رقبایی همچون آمریکا و روسیه که البته این دومی از بازیهای بینالمللی محروم بوده، گوی سبقت را از ایران ربودهاند. از این رو است که فرصت بازیکردن و مسابقهدادن با رقیب سختتر میتواند به آمادگی بیشتر کشتیگیران ایرانی کمک بیشتری کند. فدراسیون کشتی حالا در نظر دارد برای گرفتن ویزای آمریکا جهت حضور در جام جهانی اقدام کند. این بار، ولی برای اینکه از حساسیت کار کاسته شود و فرصت به کشتیگیران ایرانی برسد، خبر رسیده که علیرضا دبیر ظاهرا قید سفر به آمریکا را زده تا شرایط به قدری راحتتر شود. با وجود این، ولی جدیدا خبری منتشر شده مبنی بر اینکه فدراسیون کشتی ایران قصد ندارد چند ستاره نامیاش از جمله حسن یزدانی را به رقابتهای جام جهانی کشتی آمریکا بفرستد. این یکی اگر تبدیل به واقعیت شود، تصمیم بسیار خوبی است.
درست است که بسیاری از علاقهمندان به کشتی در دنیا منتظر تقابل دوباره حسن یزدانی و دیوید تیلور آمریکایی روی تشک هستند، ولی واقعیت این است که این تقابل در بازه زمانی فعلی، بیش از آنکه ایرانیها را خوشحال کند به سود آمریکاییهاست. حسن یزدانی و اعضای کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی اخیر که در بلگراد صربستان برگزار شد نشان دادند هیچ طرح و برنامهای برای مقابله با دیوید تیلور، کشتیگیر سرشناس آمریکایی ندارند. درست به همین دلیل بود که حسن یزدانی، یکی از آمادهترین کشتیگیران ایرانی در فینال هیچ حرفی برای گفتن نداشت و به طور سنگین و عجیبی و با نتیجه ۷ بر یک مقابل دیوید تیلور شکست خورد. تیلور که نشان داده هرگز هیچ ثانیهای را برای آنالیز کشتی حسن یزدانی از دست نداده آنقدر در فینال بلگراد آماده و با فکر نشان داد که بعید بود اگر کشتی تا چندین دقیقه دیگر هم ادامه پیدا میکرد، حسن میتوانست از او امتیازی بگیرد. اینکه تصمیم گرفته شده حسن یزدانی به آمریکا فرستاده نشود، شاید سطح کیفی این مسابقات جهانی را پایین بیاورد، ولی فرصتی برای تجدید قوا از لحاظ ذهنی و بدنی به حسن یزدانی میدهد تا شاید از سنگینی آن شکست برایش کاسته شود.
درست است که حسن یزدانی به عنوان یک کشتیگیر جنگنده، هراسی از تقابل با تیلور آمریکایی ندارد، ولی کشتیگیران آمریکایی نشان دادهاند علاوه بر جنگندگی از آنالیز فنی هم بهره لازم را بردهاند. موردی که در تیم و کادر فنی ایران دیده نشده است. البته که میزان آمادگی بدنی بالای دیوید تیلور هم دیگر زنگ خطری بود که برای حسن یزدانی به صدا درآمد. به این معنی که اگر حسن بخواهد شانسی برای برتری مقابل رقیب آمریکایی داشته باشد چارهای به غیر از آمادگی صدچندان بدنش ندارد. این مورد با توجه به زمان اندک باقیمانده تا شروع رقابتهای جام جهانی آمریکا تقریبا غیرممکن است. حسن بعد از بازیهای بلگراد در مسابقهای جدی محک نخورده و با وجود بستن قرارداد با تیمی داخلی برای حضور در لیگ کشتی ایران، به گونهای برنامهریزی کرده که فقط در سه مسابقه کشتی حضور داشته باشد. از طرفی از آنجا که سطح رقبای داخلی حسن یزدانی با دیوید تیلور، فاصله فاحشی دارد، بعید است این تعداد مسابقه و این میزان از آمادگی، راهحلی برای بردن دیوید تیلور پیش پای حسن یزدانی بگذارد. به این ترتیب و با تأکید بر این موضوع که نمیشود درباره نتیجه بازی آینده این دو کشتیگیر نتیجهگیری قطعی کرد، بدیهی است که روی کاغذ همچنان شانس بردن با دیوید تیلور آمریکایی باشد.
یزدانی و دیوید تیلور تا به حال پنج بار برابر هم قرار گرفتهاند که رقیب آمریکایی چهار بار برنده از تشک خارج شده که آخرین آنها با نتیجهای غیرقابل باور رقم خورد و ۷ بر یک پشت کشتیگیر مطرح ایران را به خاک رسانده است. به غیر از اصرار روی این مورد که پرهیز از رویارویی دوباره جهت تخریب بیشتر روحیه حسن یزدانی از لحاظ استراتژیک تصمیم خوبی است، غیبت حسن فرصت را در اختیار یک کشتیگیر دیگر از ایران قرار میدهد تا شانس مسابقهدادن با دیوید تیلور را به دست بیاورد. اینجا مشخصا صحبت از تقابل کامران قاسمپور با دیوید تیلور است. روی کاغذ همچنان شانس برتری با دیوید تیلور آمریکایی است، ولی اگر کامران بتواند کشتیای متفاوتتر از آنچه حسن با تیلور رو کرده به نمایش بگذارد، شاید بتوان در آینده معادلات وزن ۸۶ کیلو را تا حدودی تغییر داد. البته همانطورکه عنوان شد، کامران هم با وجود رشادتهای خاصی که نشان داده از لحاظ آماری شانس کمتری برای بردن دیوید تیلور دارد.
اینها همه البته یک روی سکه است، چون ممکن است در صورت غیبت حسن یزدانی در جام جهانی پیشرو، آمریکاییها هم تصمیم بگیرند در وزن ۸۶ کیلوگرم کشتیگیر دیگری رو کنند. امری که با توجه به میزبانی این کشور چندان شدنی به نظر نمیرسد. به هر روی، این موارد بخشی از گمانهزنیهای موجود است، چون پیش از محققشدن هر امر فنی، ابتدا باید مشکل صدور روادید آمریکا برای کشتیگیران ایران و اعضای کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد حلوفصل شود.