بین حرف تا عمل رئیسی تناقض وجود دارد/ حرف اصلی اصلاح طلبان این است که فروپاشی به نفع هیچ کس نیست
رویداد۲۴ ناصر قوامی، نماینده ادوار مجلس، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان در ارزیابی اینکه آیا رئیسی صدای معترضان را شنیده است یا خیر؟ گفت: اینکه رئیسی بگوید صدای معترضان را شنیدم خیلی موثر نیست چرا که قدرت دست نهادهای دیگر است و آنها باید بگویند صدای اعتراضات مردم را شنیدیم و به رسمیت میشناسیم. البته گفتن رئیسی چندان بیتأثیر نیست، اما به شرط اینکه رئیس جمهور در عمل نشان بدهد صدای معترضان را شنیده و فقط زبانی نباشد.
او افزود: به عنوان مثال دولت اجازه بدهد و به معترضان اعلام کند هر روزی که تمایل دارند به صورت مسالمت آمیز از میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی بروند و هر شعاری که میخواهند بدهند. همچنین دولت بگوید که در این اعتراضات لباس شخصی نمیفرستد، هیچ کسی مزاحم نمیشود، تفنگ و اسلحه، نیروی انتظامی و نیروی سرکوب هم نمیفرستد بنابراین معترضان اعتراض کنند که بدانیم چه کسانی و چه تعدادی هستند.
قوامی با اشاره به راههای شنیده شدن اعتراضات توسط دولت تصریح کرد: دولت باید در عمل نشان بدهد که صدای معترضان را شنیده است. اگر رئیسی صدای اعتراضات مردم را شنیده است چرا این همه جوان، خبرنگار و هنرمند در زندان نگه داشتند؟ آنها را آزاد کنند. این افراد معترض بودند، مسلح نبودند و فقط اعتراض داشتند. نکته دیگر این است که رئیسی در شرایطی میگوید صدای اعتراضات را شنیده که مرتب مردم را در فشار قرار میدهند.
این چهره اصلاحطلب ادامه داد: در مجموع اگر معترضان آزاد شوند و همچنین مجوز برگزاری اعتراضات و تظاهرات مسالمتآمیز صادر شود مشخص میشود که صدای اعتراضات شنیده شده است.
بیشتر بخوانید: ایران در چه شرایطی پیشنهاد بازگشت به مذاکرات هستهای را مطرح کرده است؟
قوامی با تاکید بر تناقض میان حرف و عمل اظهار کرد: بین حرف تا عمل رئیسی تناقض وجود دارد. البته قوه قضائیه که این همه افراد را زندانی کرده باید بگوید که صدای اعتراضات را شنیده است؛ لذا تاکید بر شنیده شدن صدای اعتراضات آن هم از طرف رئیسی خیلی موثر نیست البته بیتاثیر هم نیست.
او در پاسخ به برخی انتقادها مبنی برانفعال اصلاحطلبان در جریان اتفاقات اخیر خاطرنشان کرد: با این وجود ما اصلاحطلبان چه بگوییم؟ حرف اصلی اصلاح طلبان این است که فروپاشی به نفع هیچ کس نیست.
قوامی در پایان یادآور شد: نکته حائز اهمیت این است که فروپاشی نظام جمهوری اسلامی به نفع کشور و منافع ملی نیست. از طرفی هم آقایان زیر بار اصلاحات بنیادین نمیروند. در این شرایط که به آقایان میگوییم اصلاحات بنیادین انجام دهند، اما زیر بار آن نمیروند و به آن طرفیها میگوییم شما کوتاه بیایید که آنها هم قبول نمیکنند بنابراین چه نقشی میتوانیم داشته باشیم؟