پاساژهای حادثه ساز/ وضعیت بحرانی پاساژهای تهران
رویداد۲۴ ایلنا نوشت: مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: از ۷۱۵ پاساژ موجود در پایتخت، ۱۵ پاساژ وضعیت بحرانی داشتند که ۳ پاساژ بازسازی شد، اما ۱۲ پاساژ هنوز این وضعیت را دارند.
قدرتالله محمدی در یکصد و هفتاد و یکمین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارش به اعضای شورا در خصوص آتشسوزیهای اخیر بازار گفت: ما درگیریهای عجیبی در بازار داریم و ماموران ما بعضا با مالکان درگیر میشوند تا به آنها بگویند که میخواهند جان و مالشان را نجات دهند.
وی با بیان این که در بازار تهران دسترسی به زیرزمینها بسیار سخت و پیچیده است، اظهار داشت: اتفاقی در ساعت ۳ بامداد پنجشنبه در پاساژ قیصر با کاربری وسایل آرایشی و بهداشتی و خرازی رخ داد و این در شرایطی بود که میزان دپوی پاساژ پنج برابر حد استاندارد آن گزارش داده شده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان این که نیروهای ما ظرف پنج دقیقه به محل حادثه رسیدند، تاکید کرد: متصدیان واحدهای صنفی، چون درگیر بودند که خودشان آتش را خاموش کنند، ۲۰ دقیقه دیر گزارش را اعلام کردند، اما با این وجود ما ۱۵۰ نیرو را با ۴۰ دستگاه از ۱۳ ایستگاه به محل حادثه اعزام کردیم تا از سرایت آتش به سایر واحدها جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: تصاویر انفجار فروریختن ساختمان در جوانمرد قصاب
محمدی ادامه داد: علت آتشسوزی اتصال در سیمکشی برق بود و پس از آتشسوزی در سقف، این آتش به سمت زیر زمین سرایت کرد؛ با وجود این که بارها توصیه کردهایم که شهروندان پیش از انجام هر کاری در حوادث، ابتدا به آتشنشانی اعلام کنند، متاسفانه ۲۰ دقیقه دیرتر گزارش دادند و از ۱۱۰ مغازه ۳۰ تا ۴۰ مغازه آسیب ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی دیدند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان این که پاساژ قیصر سابقه خوبی ندارد و در سال ۹۳ اولین اخطار را دریافت کرده است، گفت: همکاران ما در معاونت پیشگیری سازمان بیش از ۹ بار به این پاساژ اخطار دادهاند، اما مالکان و کسبه توجهی نکردند و دچار خسارت سنگین مالی شدند و اگر این تعداد نیرو را اعزام نمیکردیم، پاساژهای دیگر نیز دچار حریق میشد.
محمدی با تاکید بر این که اگر حادثه در ساعت پیک ترافیک اتفاق میافتاد، فاجعه سختتری رخ میداد، خاطرنشان کرد: وزارت صمت، وزارت کار و دیگر نهادها باید وارد عمل شوند؛ بسیاری از پاساژها بیمه شدند، اما با کدام مجوز؟ این موارد از گلوگاههایی هستند که میتوانیم مالکان را مجبور کنیم تا برای ایمنسازی اقدام کنند. وقتی کار به پلمب این مراکز میرسد، جو روانی با محوریت اشتغال ایجاد میکنند؛ لذا از اعضای شورا میخواهیم تا حادثهای خطرناکتر رخ نداده است، حتما نسخهای برای بازار تهران تهیه کنند.
وی افزود: بیشترین معضل در بازار تولید، توزیع و انبار است و این سه موضوع باید برطرف شود تا به ایمنی برسیم. همچنین باید توجه داشت از ۷۱۵ پاساژ موجود در تهران ۱۵ پاساژ وضعیت بحرانی داشتند که ۳ پاساژ بازسازی شد، اما ۱۲ پاساژ هنوز این وضعیت را دارند. شهرداران نواحی باید مکلف شوند هر سه ماه یک بار گزارشات بررسی وضعیت ایمنی پاساژها را ارائه دهند.
محمدی در پایان گفت: با وجود این که ۵ هزار و ۳۰۰ نیروی داخلی در آتشنشانی فعالیت میکنند، ولی منطقه عملیاتی ویژه بازار نیز شکل گرفته است تا تمرکز بیشتری بر حوادث بازار تهران داشته باشد.