تاریخ انتشار: ۱۸:۲۴ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۶ نظر

علی لاریجانی: آقایان فکر می‌کنند در برخی پایتخت‌ها نفوذ داشته باشیم کار مهمی کرده‌ایم؛ نه وظیفه ما این است که مردم خودمان زندگی قابل پیش‌بینی داشته باشند

علی لاریجانی گفت: بعضی آقایان طوری حرف می‌زنند که اگر ما اگر در برخی از پایتخت‌ها نفوذ داشته باشیم خیلی کار مهمی انجام دادیم. نه، این وظیفه تبعی ماست وظیفه اصلی ما این است که مردم خودمان زندگی قابل پیش‌بینی داشته باشند.

علی لاریجانی

رویداد۲۴به گزارش خبرآنلاین، اهم اظهارات علی لاریجانی را در ادامه می‌خوانید:

بعضی آقایان طوری حرف می زنند که اگر ما اگر در برخی از پایتخت ها نفوذ داشته باشیم خیلی کار مهمی انجام دادیم. نه، این وظیفه تبعی ماست وظیفه اصلی ما این است که مردم خودمان زندگی قابل پیش بینی داشته باشند و بدانند مسیر آینده چیست؟

خب حال سوال این است که توسعه پایدار و ملی چگونه صورت می گیرد؟ چند نظریه وجود دارد یک نظریه همان است که مارکسیست ها و سوسیالیست ها می گویند و معتقدند دولتها باید آن را فراهم کنند، بنابراین کارخانجات بزرگ و کشتزارهای مشترک را توسعه کشور می دانند ، یعنی حکومت جایگزین فرد می شود افراد باید در سایه حکومت حرکت کنند .این نگاه منهای اشکالات فلسفی نتایجش در دنیای معاصر روشن شده و جواب نداده یعنی مردم نمی توانند صرفا کارگر باشند و کارگر حکومت هم باشند

نظریه دیگر مربوط به غربی هاست که هرکسی مطابق میل خودش زندگی کند و ما بسترهایش را فراهم می کنیم یعنی دموکراسی لیبرال آن هم به شکل افراطی خودش. معنایش این است که دولت ها هیچ وظیفه ای ندارند و دولت حداقلی است .بنابراین کارشان این است که زمینه مسابقه را فراهم کنند و هرکس مطابق میل خودش عمل می کند.. لذا اینجا با یک تکثر میل مواجه می شویم و معلوم نیست که بتوانیم همه را هم راستا کنیم.

این نظریه از این جهت که به آزادی افراد توجه کرده بهتر از نظریه قبلی است ولی به هر حال ضایعاتی دارد و با یک عدم تعادل در زندگی ها مواجه می شویم چه در مسائل سیاسی چه در مسائل اقتصادی .

نظریه سوم این است که اگر ما معتقدیم انسانها از یک فطرت مشترک الهی برخوردارند دولت ها نمی توانند جایگزین مردم بشوند. دولتها وظیفه شان زمینه سازی و بستر سازی برای رشد مردم است. تفاوت این نظر با غربی ها این است که آنها بیشتر به آزادی منفی توجه دارد این طرف به آزادی مثبت توجه دارد. تفاوت این است که در آزادی منفی مانع فقط رفع می شود در آزادی مثبت زمینه سازی برای این می شود که فرد با اختیار بتواند از آزادی اش استفاده کند . مثل این می ماند که یک فردی ممکن است آزاد باشد در یک استخری شنا کند ولی شنا بلد نیست در این نظریه سوم گفته می شود ما به تو شناگری را یاد می دهیم تا خودت شنا کنی. بنابر این دولتها باید بسترهای توسعه را فراهم کند و مردم آزاد باشند حسن این عمل این است که هم هدف مشترک است و هم مردم توانمند می شوند و توانمند سازی مردم خیلی مهم است.

باید روشن کنیم عقلانیت یعنی چه؟ وگر نه دستمایه امور دیگر می شود. مثل عدالت است. کدام دولتی می گوید ما عدالت اجتماعی را دنبال نمی کنیم؟ همه می گویند ما عدالت اجتماعی را دنبال می کنیم. منتهی تعریفشان از عدالت اجتماعی یکی سوسیالیزم است و یکی یارانه دادن است.

تلقی من این است که اگر ما تعریف روشنی از وظیفه ذاتی حکومت داشته باشیم و روی این تفاهم درکشور حاصل بشود و بعد هم مقصودمان از اینکه چگونه به این می رسیم را هم روشن کنیم هم کمک می کند به توسعه کشور می رسیم و اگر این روشن نشود به نظر من دولت ها می آیند و می روند و نمی توانند کار زیادی انجام بدهند کما اینکه شما سند چشم انداز داشتید و بنا بود بیست ساله ما به کشور اول منطقه تبدیل بشویم ولی نرسیدیم. دولت ها هم قصد خیر داشتند و هیچکدام ازدولت ها نمی خواستند بگویند که ما می خواهیم کشور عقبگرد پیدا کند! اما تلقی نادرست داشتند یا تلقی واحد از توسعه نداشتند .


بیشتر بخوانید: علی لاریجانی فراجناحی است؛ ورود او به انتخابات حتما به نفع کشور خواهد بود


اینکه صرفا ما بگوییم بیست سال دیگر می خواهیم به کجا برسیم مشکل ما را حل نمی کند. این هم که بگوییم با عقلانیت راه می رویم کفایت ندارد. البته گفتن این حرف خوب است اما فقط یک علامت است. عقلانیت را باید بسط بدهیم و به این پرسش پاسخ بدهیم که که می خواهیم در حکومت چکار کنیم.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: علی لاریجانی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
Jam
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
0
26
تا دیروز که سنگ اینا رو هرچه محکمتر به سینه می زدی مدام کلاس پاچه خواری برای زیردستان می گذاشتی اکنون که مدتی است از درگاه رانده شدی و دیگه هیچی حسابت نمی‌کنند؛ طرفدار مردم شدی؟
بقول فردوسی بزرگ:
"چنین ست رسم سرای درشت/ گهی پشت بر زین و گه زین به پشت" می بینی رسم روزگار رو حاجی؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
آفرین آدم باید بدونه رو دیوار کی یادگاری مینویسه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
0
15
علی آقا فصل سرما نزدیک است لطفا کت بپوشید سرما نخورید! از پست و مقام خبری نیست ولی در صحنه بمان حال می کنیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
14
2
حضرت آقای لاریجانی بدون داشتن قدرت تامین حداقل ها هم برای مردم میسر نمی شود ، دلیل بهبود نسبی وضعیت معاش مردم کشورهای بزرگ دقیقا به دلیل نفوذ دولتهای آنها به قول شما در پایتخت های دیگر کشورهاست!
امروز یا باید قدرتمند بود و یا زیر چتر قدرتهای بزرگ رفت و گاو شیرده شد ، به لطف خداوند متعال و به برکت وجود حضرت امام رحمت الله علیه و خون پاک شهدای والا مقام کشور ما در مسیر قدرتمند شدن قرار گرفته هرچند در اول راه است ! امیدوارم جنابعالی و دوستانتان ماموریت نداشته باشید تا ایران را مجددا به دوران سر سپردگی و نوکری ابرقدرتها برگردانید آن هم با این همه هزینه جانی و مالی و.... انشاءالله تقارن صحبت های شما با 28 مرداد تصادفیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
0
16
برادر موش کورت چیزای دیگه ای میگه
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۰
0
0
باز نزدیک انتخابات شد
نظرات شما