موضع تازۀ جان کری دربارۀ بشار اسد
وی روز یکشنبه در نشست سالانه اندیشکده آمریکایی «بروکینگز» با عنوان «چالش های پیش روی دولت ترامپ در خاورمیانه» تاکید کرد: «ما هنوز مشغول گفت و گو هستیم و همچنان درباره دستیابی به راه حل سیاسی بحث می کنیم که ممکن است در این خصوص به تفاهم برسیم.»
وی با تاکید بر اینکه پایان درگیری های شدید در «حلب» به معنای پایان مناقشه سوریه نیست، افزود: «ما آماده ایم مذاکراتی را بپذیریم که در آن انتقال قدرت باشد و «اسد» بخشی از این انتقال است و در نهایت انتخابات برگزار شود و مردم سوریه درباره رهبر آینده کشورشان تصمیم بگیرند.»
«مرکز سیاست خاورمیانه» در اندیشکده آمریکایی «موسسه بروکینگز» از جمعه تا یکشنبه، 12 تا 14 آذر ماه (2 تا 4 دسامبر) نشست سالانه خود را با عنوان «چالش های دولت ترامپ در خاورمیانه» برگزار کرد.
جان کری وزیر امورخارجه آمریکا، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ این رژیم و «سامح الشکری» وزیر امور خارجه مصر سخنرانان این نشست بودند.
جان کری که اکنون از دولت انتقالی و انتخابات و تعیین سرنوشت سوریه به دست مردم این کشور سخن می گوید که وی و متحدان کلیدی اروپایی او بارها علنا اعلام کرده اند که کنار رفتن بشار اسد شرط اصلی خاتمه بحران سوریه است.
جنگ سوریه وارد ششمین سال خود شده و میلیون ها کشته، زخمی و آواره برجا گذاشته و با هزاران تروریستی که از ملیت های مختلف علیه دولت قانونی «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور می جنگند، به یکی از بحران های خاورمیانه تبدیل شده و ابعاد بین المللی به خود گرفته است.
این در حالی است که دولت های غربی و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس،
برابر آمارهای رسمی آشکارا از گروه های متعدد تروریستی و در صدر آنها
«داعش» از لحاظ مالی، سیاسی، تسلیحاتی و رسانه ای با جدیت حمایت می کنند.
اکنون
بحران انسانی در این کشور در حال وقوع است و منابع بین المللی بارها در
این خصوص هشدار داده اند. حمایت جدی سیاسی و تسلیحاتی غرب به خصوص آمریکا
از گروه های تکفیری بر پیچیدگی این بحران که با منازعه عراق و یمن گره
خورده، مانع از حل و فصل آنها شده است.
مدتی است که درگیری های بسیار شدیدی در شهر «حلب» در جریان است و عملیات پیشروی نیروهای سوریه همچنان در مناطق شرقی حلب و پاکسازی مناطق آزاد شده ادامه دارد. شرق حلب از اواسط سال 2012 میلادی در نتیجه جنگی که گروه های مخالف و تروریستی در سوریه به راه انداختند، به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد که به ترتیب در کنترل مخالفان و دولت سوریه قرار داشت. اکنون 70 درصد شرق حلب به کنترل ارتش دولتی سوریه درآمده است.