تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۱۶ آذر ۱۴۰۲

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: نفع ایران از جنگ غزه، مقطعی است!

کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در نیویورک در گفتگویی به تنش ایران، امریکا - اسرائیل پرداخت و از نفع ایران در جنگ فعلی صحبت کرد.

کوروش احمدی دیپلمات سابق نیویورک

رویداد۲۴ انتخاب نوشت: کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در نیویورک، گفت: مشخص نیست جنگ غزه کی تمام می‌شود، اما سوال این است که بعد از عبور از جنگ غزه چه اتفاقی ممکن است رخ دهد. آیا این سیاستی که اسراییل و آمریکا داشتند که موضعشان این باشد که ایران اگرچه به طور کلی به حماس کمک کرده است، اما در جریان ۷ اکتبر نبوده و در برنامه ریزی آن شرکت نداشته است، مواضعشان را ادامه خواهند داد و تنش گفتمانی را محدود نگه می‌دارند یا آنطور که برخی معتقدند بعد از جنگ غزه، اسراییل با شدت بیشتری اتهام زنی علیه ایران را ادامه دهد.

وی افزود: تاکنون طرفین درگیری احتیاط حداکثری را داشته‌اند؛ طرف مقابل، چون می‌خواست تمرکز اش بر غزه باشد و به شدت خواستار این بود که جنگ گسترش پیدا نکند و مقامات جمهوری اسلامی هم با درایت و درستی سعی کردند که شرایطی شکل نگیرد که جنگ گسترش پیدا کند.

دیپلمات سابق ایران در نیویورک معتقد است که طرفین جنگ غزه احتیاط حداکثری را داشته‌اند و مقامات جمهوری اسلامی هم با درایت و درستی سعی کردند که شرایطی شکل نگیرد که جنگ گسترش پیدا کند.

کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در نیویورک، درمورد جنگ غزه گفت: نفع ایران از جنگ فعلی را می‌توان یک نفع مقطعی به حساب آورد، تا اینکه در آینده ببینیم سیر تحولات به چه شکلی خواهد بود. مقطعی به این معنا که جنگ غزه در جریان است، شواهد تاکنون نشان داده که تنش بیشتری در سطح منطقه توسط غرب پذیرفتنی نیست. به این معنی که آمریکا و اسراییل از ابتدا مشخص کردند که مایل هستند تمرکزشان بر جنگ غزه باشد و از وارد شدن دیگر بازیگران منطقه‌ای دولتی و غیردولتی در جنگ جلوگیری کنند؛ از طرف دیگر مانع بروز تنش دیگری از جمله تنش‌های سیاسی در منطقه شوند. یک نمونه واضح این مسئله را اخیرا در جریان شورای حکام آژانس دیدیم. با وجود اینکه طی چند ماه گذشته لحن آخرین گزارش‌های مدیرکل آژانس تندتر شده بود، اما برخورد ۴ کشور غربی با ایران در این شورای حکام اخیر، برخورد تندی نبود. مثلا از دادن پیش نویس قطعنامه‌ای خودداری کردند و به یک انتقاد کلی اکتفا کردند. در سطح منطقه نیز با وجود برخودر‌هایی که پیش آمده از جمله برخورد حزب الله با اسراییل و حملات در عراق به آمریکا و مسائلی که با یمنی‌ها درباره حمله به کشتی‌های عبوری مطرح بود، سعی شده است که برخورد‌ها کنترل شده و محدود باشد.

وی در ادامه اشاره کرد: مشخص نیست جنگ غزه کی تمام می‌شود، اما سوال این است که بعد از عبور از جنگ غزه چه اتفاقی ممکن است رخ دهد. آیا این سیاستی که اسراییل و آمریکا داشتند که موضعشان این باشد که ایران اگرچه به طور کلی به حماس کمک کرده است، اما در جریان ۷ اکتبر نبوده و در برنامه ریزی آن شرکت نداشته است، مواضعشان را ادامه خواهند داد و تنش گفتمانی را محدود نگه می‌دارند یا آنطور که برخی معتقدند بعد از جنگ غزه، اسراییل با شدت بیشتری اتهام زنی علیه ایران را ادامه دهد. 


بیشتر بخوانید: ۷ دلیل که ایران را از جنگ مستقیم با اسرائیل باز می‌دارد


احمدی در رابطه با مواضع متناقض آمریکا نسبت به مشارکت ایران در جنگ غزه و احتمال بلوکه کردن پول‌های ایران بیان کرد: درباره پول‌های ایران در قطر چند روز بعد از حمله حماس، بلینکن این صحبت را انجام داد که ایران نقشی در جنگ نداشته، اما ما حق مسدود کردن مجدد پول‌های ایران در قطر را برای خودمان محفوظ نگه داشتیم. باید ببینیم این صحبت واکنشی به سوالات خبرنگاران و جریان تندرو در آمریکا بود یا اینکه برنامه ریزی جدی برای آن وجود دارد. البته آمریکا طبق شواهد دست خود را نبسته و دسترسی ایران به این ۶ میلیارد دلار وجود نداشته است. در یک سطح ما با یک تندروی مواجهیم، اما اینکه در مقطع بعدی چه پیش خواهد آمد از حالا پیش بینی آن مشکل است، چون بعید است جنگ غزه به زودی تمام شود. در طول این مدت ممکن است اتفاقاتی رخ دهد از جمله برخورد‌ها در دریای سرخ و عراق و کشته شدن نیرو‌های حشدالشعبی توسط آمریکا می‌تواند کنترل را از دست خارج کند و یک برخورد تصادفی ناخواسته و غیرمتعارف ممکن است موجب گسترش ناگهانی جنگ شود.

احمدی درباره تلاش قدرت‌ها برای عدم گسترش جنگ گفت: تاکنون طرفین درگیری احتیاط حداکثری را داشته‌اند؛ طرف مقابل، چون می‌خواست تمرکز اش بر غزه باشد و به شدت خواستار این بود که جنگ گسترش پیدا نکند و مقامات جمهوری اسلامی هم با درایت و درستی سعی کردند که شرایطی شکل نگیرد که جنگ گسترش پیدا کند. این مسئله لازم دارد که درایت و فکر درست ادامه پیدا کند تا ایران درگیر جنگ غزه نشود. هر جنگ گسترده در منطقه می‌تواند برای ما خسارات بسیاری به دنبال داشته باشد.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما