معاون سازمان اداری استخدامی: نظام اداری در حال خالی شدن از نخبگان است
رویداد۲۴ ایسنا نوشت: مهدی یزدانپناه در سی و ششمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها که در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، گفت: در یک پژوهش مشخص شده که کیفیت نیروی کار بین سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ در حوزه صنعت، معدن، آب، برق و گاز، رشد زیادی داشته است. ولی مشخص شده رشد بهرهوری کل اقتصاد در برنامه ششم توسعه تا پایان ۱۴۰۱، علیرغم هدفگذاری ۲.۸ درصد به ۴ دهم درصد رسیده است. اگرچه در ظاهر، شاخص کیفیت نیروی کار افزایش یافته، ولی بهرهوری نزولی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه شاهد افزایش دو شاخص تحصیلات هستیم؛ اما الزاماً این افزایش کیفیت، منجر به افزایش بهرهوری نیروی کار کشور نشده است. گویی حل مسئله در نظام اداری کشور اتفاق نمیافتد.
معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی با بیان اینکه رضایتمندی افراد از نظام اداری بسیار پایین است، در مورد این مشکل گفت: باید مشخص شود ایراد از کجاست. انگیزهها از دست میرود؟ به خوبی آموزش داده نشده؟ مشاغل ما نیاز به این تحصیلات ندارند؟ کارمندان ما در جای خود قرار نگرفتهاند؟ یا برای حل مسائل کشور آمورش ندیدهاند؟
وی اظهار کرد: رضایتمندی از دریافت خدمات پایین است و معدل نظام اداری سیزدهم است.
بیشتر بخوانید: شرط جدید آزمون استخدامی؛ پذیرفتهشدگان مدرک روخوانی قرآن داشته باشند!
یزدانپناه با بیان اینکه نظام اداری در حال خالی شدن از نخبگان است، گفت: در برخی رشتهها مثل حقوقیها و آیتیها، نخبگان در آزمونهای استخدامی شرکت نمیکنند.
وی با اشاره به برداشته شدن سقف حقوق و مزایا برای اساتید گفت: امسال سقف حقوق ۵۵ میلیون تومان است؛ برای اساتید در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، سقف حقوق را برداشتند. ولی مشخص شده که اهمیت ادراک عدالت است، نه ادراک حقوق و دستمزد. ادراک عدالت در حال از دست رفتن است.
معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی گفت: ادراک تبعیض باعث شده نخبگان را در نظام اداری از دست دهیم؛ چرا که آنها عدالت را احساس نمیکنند.
یزدانپناه با بیان اینکه نظام سازمان اداری استخدامی به دنبال جذب نخبگان است، گفت: ما بهار استخدام راهاندازی کردیم و در این بین وزارت علوم نقش پررنگی دارد.
وی با اشاره به شرکت نکردن مردان در آزمون استخدامی برخی بخشها گفت: امسال ۵۸ هزار نفر در وزارت آموزش و پرورش استخدام شدند، ولی در برخی رشتهها مردان کمی شرکت کنند.
یزدان پناه به مصوبه دولت برای جذب و نگهداری استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: فعالیتهای نخبگانی در ۵ دسته تقسیم شدند و امسال در طرح شهید زینالدین کسانی که با تعریف سازمان ملی نخبگان، نخبه محسوب میشدند، حدود هزار نفر استخدام شدند و حدود ۵ هزار نفر نیز سال آینده جذب خواهیم کرد.
معاون حقوقی سازمان اداری استخدامی به ارتباط دستگاههای مختلف با سازمان ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: در این مسیر ضروری است که دستگاهها با سازمان ملی نخبگان مرتبط باشند و سهم خود را بردارند.