آمریکا در حال بررسی حمله مستقیم به یمن
رویداد۲۴ رسانه آمریکایی «سمافور» نوشت: پنتاگون در حال بررسی حمله مستقیم به اهداف نظامی حوثیها در یمن در پاسخ به تشدید تهاجم شان به کشتیهای نظامی و تجاری در دریای سرخ است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: مقامات دولت بایدن به سمافور گفتند که آنها به طور فزایندهای نگران هستند که حوثیها و حامیان آنها در تهران تلاش میکنند تجارت جهانی دریایی را تضعیف کنند، که با هدف کاهش تجارت با اسرائیل و بالا بردن هزینههای ایالات متحده و متحدانش برای حمایت از جنگ دولت تل آویو انجام میشود.
در حال حاضر، برخی از خطوط کشتیرانی جهانی، مسیر محمولههای خود را از دریای سرخ و کانال سوئز به مسیرهای دور شاخ آفریقا منحرف میکنند، که به طور قابل توجهی زمان و هزینههای حمل و نقل را افزایش میدهد.
اما مقامات آمریکایی میگویند که در حال بررسی حمله به حوثیها هستند، اما نگران دامن زدن به یک جنگ گستردهتر علیه ایران و نیروهای نیابتی آن هستند. مقامات دولت بایدن بارها گفتهاند که اولویت آنها این است که مناقشه خاورمیانه را صرفاً بر حمایت از کمپین اسرائیل برای بیرون راندن حماس از پایگاه خود در غزه متمرکز کنند، اگرچه آنها عملیات نظامی تهاجمیتر را رد نکردهاند.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون در واشنگتن با اشاره به حملات در دریای سرخ گفت: همانطور که در گذشته نشان دادهایم... ارتش ما در انجام اقداماتی که لازم و مناسب بدانیم، از جمله محافظت در برابر اقدامات در حوزه دریایی که میتواند نیروهای ما را تهدید کند، تردید نخواهد کرد.
نیروهای ایالات متحده و متحدانش در هفتههای اخیر موشکهای حوثی و پهپادهای تهاجمی را که پنتاگون معتقد است اسرائیل را هدف قرار میدهند، رهگیری کردهاند. ارتش یمن متعهد شده است که پس از حمله حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل، به طور نظامی از حماس حمایت خواهد کرد؛ و حوثیها کارزار خود را برای هدف قرار دادن کشتیهای تجاری که میگویند به سمت بنادر اسرائیل در حرکت بودند، گسترش دادهاند.
روز سه شنبه، حوثیها با یک موشک کروز به نفتکش استریندا با پرچم نروژ حمله کردند. ماه گذشته، آنها یک کشتی باری را که گفته میشود بخشی از آن متعلق به یک تاجر اسرائیلی بود، توقیف کردند و خدمه ۲۵ نفره آن را به اسارت گرفتند.
سخنگوی حوثیها در این هفته به تلویزیون یمن گفت: «اگر غزه غذا و داروی مورد نیاز خود را دریافت نکند، همه کشتیهایی که در دریای سرخ عازم بنادر اسرائیل هستند، صرفنظر از ملیتهایشان، هدف نیروهای مسلح ما خواهند شد».
با وجود این مخاطرات، تعدادی از مقامات دفاعی فعلی و سابق ایالات متحده هشدار دادند که در صورت حمله به حوثیها و سایر متحدان ایران، امریکا و متحدانش با خطرات بزرگی روبرو خواهند شد. تهران در بسیاری از کشورهای خاورمیانه گروههایی را پرورش داده است که میتوانند همزمان در چندین منطقه انتقام بگیرند. «آیا این لحظهای است که میتوانیم بالهای ایران را ببندیم یا آنها را از نظر استراتژیک به عقب برانیم؟
ژنرال مایکل ناگاتا، که در دوران اوباما بر نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده در خاورمیانه نظارت داشت، گفت: زمان فعلی افتضاح است، زیرا به نظر من، ایران در قویترین موقعیت استراتژیک قرار دارند که احتمالاً از زمان انقلاب تاکنون در آن بوده اند.»