پناهیان: مردم ما اهل مشارکت نیستند؛ هیاتها نقش مهمی دارند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند
رویداد۲۴ تسنیم نوشت: علیرضا پناهیان گفت: وظیفه هیات در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیتهای اقتصادی جا بیندازد.
علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه میخواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیات نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیات چه برنامههایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که میدانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث میشود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک میکند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.
وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئتها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیات بگوید که من فقط سینه زنی میکنم و به شعار سال کاری ندارم، هیات سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه مینشیند و سینه میزند. سوال اساسی این است که آیا هیات باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیات کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.
این خطیب با طرح یک پرسش صحبتهای خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت میکنند، اما این موضوع شکل نمیگیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیاتها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقصهای گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند، اما هیات ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ میزنند.
پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید میکنم که وظیفه هیات در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیتهای اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیات فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیاتها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.
بیشتر بخوانید: آیت الله جوادی آملی: اگر اقتصاد نتواند رضایت مردم را تأمین کند، دین نیز از بین خواهد رفت
وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه میآورد. مقام معظم رهبری نیز میفرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیات است. دقت داشته باشید که هیات ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیات را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم
او ضمن برشمردن ویژگیهای مدیر هیات گفت: هیات باشکوه آنی نیست که ۱۰ هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید، اما همهشان با هم زندگی کنند و رفیق باشند. مدیر هیات موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود میآورد. مدیر هیات موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل میکند؛ با همه رفاقت میکند و نمیگذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیات باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیات باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیات خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیاتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیات نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.
وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیات رزمندگان از شبکه سراسری گستردهای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیات رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیاتیها جا انداختن زندگی تعاونی است.