راه های درمان عرق سوز شدن گردن در بزرگسالان
رویداد۲۴| عرق سوز شدن در واقع ایجاد نوعی از بثورات روی پوست است که می تواند پس از قرارگیری در معرض گرمای زیاد یا تعریق شدید ظاهر شود. در رابطه با راه های درمان عرق سوز شدن گردن بزرگسالان موارد زیادی مانند کرم ها و پمادهای تولید شده توسط شرکت های دارویی مختلف از طرف متخصصان توصیه شده اند. با این حال برای بسیاری از افراد همچنان این سوال مطرح است که بهترین پماد برای عرق سوز شدن چیست؟ راه تهیه کرم برای عرق سوز شدن چگونه است؟
چرا عرق سوز می شویم؟
عرق سوز شدن Heat rash و یا میلاریا miliaria زمانی اتفاق می افتد که منافذ پوست، مسدود شوند. عرق نمی تواند از این منافذ عبور کرده و در نتیجه سبب تحریک پوست می گردد و سپس بثورات ظاهر خواهند شد. از جمله عوامل ایجادکننده عرق سوز شدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بخش هایی از سلول های مرده پوست که در منافذ آن به دام می افتند.
- عرقی که بین پوست و لباس به دام می افتاد و باعث مسدود شدن منافذ می شود.
- فولیکول های مویی که غدد عرق را مسدود می کنند.
- تغییرات هورمونی، مانند شروع عادت ماهیانه
- جریان هوای ناکافی بین پوست و لباس
ظاهر ناحیه عرق سوز شده بدن به چه صورت است؟
هنگام عرق سوز شدن، روی بخش های عرق سوز شده پوست، برجستگی های ریز و قرمز رنگ ظاهر می شود که ناشی از تحریک شدن پوست بر اثر عوامل مختلف است. در پوست های تیره تر، قرمزی می تواند کمتر قابل مشاهده باشد یا ممکن است ضایعات تیره تر به نظر برسند. بثورات گرمایی معمولاً در اندام های زیر رخ می دهد:
- گردن
- پوست سر
- قفسه سینه
- کشاله ران
- چین های آرنج
چه کسانی در معرض عرق سوز هستند؟
نوزادان، خردسالان، افراد مسن و افراد چاق با نواحی وسیعی از تماس پوست روی پوست (به عنوان مثال ناحیه بزرگی از چربی شکمی روی یکدیگر قرار گرفته است)، در معرض خطر عرق سوز شدن هستند. این افراد به ویژه اگر برای مدتی طولانی بی حرکت باشند و قسمت هایی از پوست آن ها در معرض هوای در حال گردش قرار نگیرد، در معرض خطر بوده که منجر به ناتوانی مجاری عرق در "تنفس" (خنک شدن با تبخیر) می شود.
بثورات گرمایی در مکان هایی با آب و هوای گرم و مرطوب که افراد بیشتر عرق می کنند، شایع تر است. ورزش شدید همراه با تعریق زیاد ممکن است باعث ایجاد بثورات گرمایی شود، به خصوص اگر لباس فرد اجازه گردش هوای کافی را به بدن و پوست ندهد؛ بنابراین در تعداد زیادی از ورزشکاران این عارضه را شاهد هستیم.
راه های درمان عرق سوز شدن گردن بزرگسالان کدام هستند؟
برای تسکین عرق سوز گردن می توانید در خانه اقدامات زیر را انجام دهید.
-
بدن خود را در اتاقی با تهویه مطبوع یا با پنکه خنک کنید.
-
یک دوش خنک بگیرید و اجازه دهید پوست تان در هوا خشک شود.
-
لایه های کمتری لباس بپوشید.
-
لباس های گشادی بپوشید که جریان هوا را فراهم می کنند.
-
پارچه های نخی را انتخاب کنید که از قابلیت جابه جایی هوای بیشتری برخوردار هستند.
-
پوست خود را نخارانید؛ در غیر این صورت ممکن است ضایعه عفونی شود.
-
پوست خود را خشک نگه دارید.
-
اگر علت گرمازدگی شما تب است، برای کاهش آن دارو مصرف کنید.
- اگر در بستر استراحت هستید، سعی کنید موقعیت خود را تغییر دهید و لباس های خود را در بازه زمانی کوتاه تعویض نمایید.
برای عرق سوز شدن چه پمادی خوبه؟
برخی از کرم ها و پمادها می توانند به درمان عرق سوز کمک نمایند. این پمادها به طور خاص برای درمان عرق سوز تولید نشده اند؛ اما به کاهش تحریک بدن و خارش پوست کمک می کنند. مزیت این محصولات این است که بدون نسخه به راحتی در دسترس هستند. اگر این سوال برای شما نیز مطرح بوده که اسم پماد عرق سوز چیست، باید بدانید که بهترین پمادها برای عرق سوز، کالامین و کورتیکواستروئید هستند. یکی از انواع رایج پماد کورتیکواستروئید، پماد هیدروکورتیزون نام دارد.
پماد کالامین
کالامین دارویی است که برای درمان خارش خفیف تجویز می شود. مواردی که برای درمان آن ها می توان از کالامین استفاده کرد شامل عرق سوز شدن، آفتاب سوختگی، نیش حشرات، پیچک سمی، بلوط سمی و سایر بیماری های پوستی خفیف هستند. این پماد همچنین ممکن است به کاهش خارش به علت خشک بودن پوست کمک کند.
پماد هیدروکورتیزون
این پماد باعث بهبود التهاب های ایجاد شده در پوست می شود که شامل اگزما و هر عامل دیگری بوده که پوست را قرمز، ملتهب و با خارش همراه کرده است. در صورت بارداری پیش از مصرف این پماد، با پزشک مشورت نمایید.
چه مدت به طول می انجامد تا عرق سوز از بین برود؟
بثورات حرارتی یا عرق سوز معمولاً خود محدود شونده است و در زمان سرد شدن پوست و عبور هوا، بهبود می یابد. به طور کلی عرق سوز شدن می بایست طی چند روز فروکش کند. پیشگیری با عدم تجمع عرق در نواحی مختلف بدن و به دنبال آن خنک کردن پوست، رایج ترین راه ها برای به دست آوردن بهترین پیش آگهی برای بثورات پوستی ناشی از عرق سوز هستند.
چه زمانی برای عرق سوز شدن باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت مشاهده علائم زیر در عرق سوز شدن با پزشک خود تماس بگیرید:
- راش هایی که بعد از 3 الی 4 روز از بین نرفته اند.
- درد، قرمزی، گرما یا تورم در اطراف بثورات
- تب یا لرز
- ترشح چرک
- تاول یا دلمه
- غدد لنفاوی متورم در گردن، زیر بغل یا کشاله ران
- حالت تهوع
- سرگیجه
- تنگی نفس
پیشگیری از عرق سوز گردن
همیشه نمی توان از عرق سوز شدن جلوگیری کرد؛ اما اقداماتی وجود دارند که برای کاهش چشمگیر این عارضه بسیار موثر هستند. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
-
از حضور در موقعیت هایی که می توانند منجر به تعریق بیش از حد شوند، مانند محیط های گرم و مرطوب اجتناب کنید.
-
زمانی که هوا بسیار گرم است، از انجام ورزش های شدید خودداری کنید.
-
سعی کنید در ساعاتی از روز که هوا خنک تر است، اقداماتی را در فضای باز انجام دهید.
-
در هوای گرم از تهویه مطبوع، پنکه و دوش و حمام خنک برای خنک ماندن استفاده کنید.
-
پس از دوش گرفتن یا شنا، پوست خود را کاملاً خشک کنید.
-
لباس های سبک وزن و گشاد از جنس پنبه بپوشید.
-
از پوشیدن پارچه های مصنوعی خودداری کنید.
- مایعات فراوان بنوشید تا بدن خنک شود و هیدراته بماند.
سخن پایانی
عرق سوز شدن گردن در واقع یک نوع عارضه پوستی شایع در فصل تابستان است که به سبب حرارت زیاد یا تجمع طولانی مدت عرق ایجاد می شود. این عارضه خود محدود شونده بوده؛ اما می توان برای تسریع بهبودی از درمان های مختلفی مانند حمام کردن، خنک کردن بدن با پنکه و... استفاده کرد. البته گاهاً نیازمند دارو برای کاهش التهاب و خارش پوست خواهیم بود. دو داروی بسیار رایج در درمان عرق سوز شدن، کالامین و هیدروکورتیزون هستند که می توانید آن ها را بدون نسخه و به راحتی تهیه بفرمایید.