تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳

وجه مشترک افسرده‌ها؛ میل شدید به کربوهیدارت

تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که حذف کربوهیدرات‌ها در افراد افسرده روش موفقی نیست. مصرف شیرینی‌جات باعث بروز افسردگی نمی‌شود، بلکه در زمان ابتلا به افسردگی، ترجیحات غذایی تغییر می‌کند.

وجه مشترک افسرده‌ها؛ میل شدید به کربوهیدارت

رویداد۲۴| حدود ۲۸۰ میلیون نفر در جهان از افسردگی رنج می‌برند. هرچند انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد همه بیماران مبتلا به این عارضه در یک نکته مشترک هستند: میل شدید به مصرف کربوهیدرات‌ها. پژوهشگران کلینیک‌های دانشگاهی بن و توبینگن این موضوع را در مطالعه‌ای جدید کشف کرده‌اند.

نیلز کرومر، پژوهشگر حوزه روان‌پزشکی، روان‌شناسی و روان‌درمانی در این دو دانشگاه می‌گوید: «تاکنون تصور می‌شد که میل به غذا‌های پرکربوهیدرات به افزایش اشتها مرتبط است. اما ما در این مطالعه نشان دادیم که این‌طور نیست. در واقع، میل به کربوهیدرات‌ها بیشتر با شدت افسردگی، به‌ویژه علائم اضطرابی، مرتبط است.»

کربوهیدرات‌ها منبع سریع انرژی برای بدن هستند و یکی از اصلی‌ترین تأمین‌کننده‌های انرژی برای سلول‌ها محسوب می‌شوند.

به گفته کرومر، دلیل اینکه افراد مبتلا به افسردگی میل به کربوهیدرات پیدا می‌کنند امکان دارد در روده‌ها و در سیستم گوارش نهفته باشد. در این میان، اختلال در انتقال اطلاعات از دستگاه گوارش به مغز از طریق عصب واگ می‌تواند عامل میل شدید به خوردن شیرینی و کربوهیدرات باشد.

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که میکروبیوم روده در افراد افسرده تغییر می‌کند و این تغییرات می‌تواند در علائم افسردگی نقش داشته باشد. همچنین مشاهده شده است که علائم افسردگی در افرادی که از غذا‌های پروبیوتیک استفاده کرده‌اند، بهبود یافته است. کفیر، کیمچی، کامبوچا، ماست، سرکه سیب، ترشی خیار، زیتون، پنیر و نان خمیر ترش حاوی پروبیوتیک هستند.

اما آیا افراد افسرده باید مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند؟ خیر، نیلز کرومر می‌گوید: «تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که حذف کربوهیدرات‌ها در افراد افسرده روش موفقی نیست. مصرف شیرینی‌جات باعث بروز افسردگی نمی‌شود، بلکه در زمان ابتلا به افسردگی، ترجیحات غذایی تغییر می‌کند.»

با این حال، او تأکید می‌کند که تغذیه ناسالم در بلندمدت می‌تواند این تغییرات را تشدید کند. اما همچنان این پرسش مطرح است: «اول تغذیه ناسالم منجر به افسردگی می‌شود یا افسردگی منجر به تغذیه ناسالم و در نتیجه تغییر در میکروبیوم روده می‌شود؟»

در حال حاضر، در آلمان این موضوع در درمان افسردگی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. در دستورالعمل ملی درمان افسردگی تنها توصیه شده است که بیماران دچار افسردگی باید به داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم تشویق شوند.

به گفته محققان، تغییرات در تغذیه و سیستم گوارش نباید به‌عنوان مسائلی فرعی و کم‌اهمیت در درمان افسردگی در نظر گرفته شوند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: افسردگی
نظرات شما