تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۵

صدور حکم جلب برای 2 کودک دیگر

مدیرعامل ستاد دیه شعبه لرستان با تقدیر از عملکرد مقام عالی قضایی استان در راستای ممانعت از اجرای حکم جلب یک کودک 5 ساله، گفت: برای پیشگیری از موارد مشابه نیازمند بازنگری در برخی مواد قانون جدید مجازات اسلامی هستیم.
رویداد24- مدیرعامل ستاد دیه شعبه لرستان با تقدیر از عملکرد مقام عالی قضایی استان در راستای ممانعت از اجرای حکم جلب یک کودک 5 ساله، گفت: برای پیشگیری از موارد مشابه نیازمند بازنگری در برخی مواد قانون جدید مجازات اسلامی هستیم.

توکل شاکرمی اظهار کرد: طی روزهای گذشته یک زوج جوان با مراجعه به ستاد دیه استان از صدور حکم جلب و مراجعه مامور برای زندانی کردن پسر 5 ساله‌شان خبر دادند.

وی افزود: کودک این خانواده در حین بازی ناخواسته موجب آسیب چشم همبازی‌اش می‌شود که در ادامه والدین این کودک با ایراد قسامه مدعی می‌شوند که چشم فرزندشان آسیب جدی دیده است؛ البته والدین کودک مورد شکایت هم اعلام می‌کنند فرزند آن‌ها بدون سوء نیت و در حین بازی کودکانه مسبب این حادثه شده که قاضی پرونده هم بعد از استماع این دفاعیات به محکومیت این کودک به صورت غیرعمد و پرداخت دیه رای می‌دهد.

شاکرمی تصریح کرد: در گذشته بارها شاهد بروز حوادث غیرعمد کودکان و نوجوانان در حین بازی به صورت اتفاقی بوده‌ایم، اما همواره رای بر پرداخت دیه توسط عاقله صادر و از زندانی کردن طفل تا رسیدن به سن قانونی خودداری می‌شد.

وی ادامه داد: در قانون جدید مجازات اسلامی هم، پرداخت دیه بر عهده شخص گذاشته شده و در صورت عدم توانایی پرداخت دین، شخص که ممکن است طفل هم باشد روانه زندان خواهد شد و به همین دلیل حکم جلب کودک مورد شکایت در این ماجرا صادر شد.

مدیرعامل ستاد دیه شعبه استان لرستان ادامه داد: با طرح موضوع در جلسه هیات مدیره استان و مطالعه پرونده توسط رییس کل دادگستری با همکاری خوب عالی‌ترین مقام قضایی استان از ورود این کودک به کانون اصلاح‌وتربیت جلوگیری شد.

وی با یادآوری اینکه دو مورد دیگر هم همانند این پرونده که حکم جلب کودک صادر شده بود را در انتهای سال 94 داشتیم، گفت: با توجه به مراجعه دو خانواده‌ دیگر در همین زمینه در طول دو ماه گذشته به این نهاد مردمی، چند ماده از قانون جدید مجازات اسلامی نیاز به اصلاح جدی دارد، البته این احکام نیز اجرایی نشد.

وی مواد قانونی نیازمند اصلاح را مواد 92، 462، 448، 456 و 559 قانون جدید مجازات اسلامی عنوان کرد.

* ماده 92 قانون مجازات اسلامی: در جرائمی که مستلزم پرداخت دیه یا هر ضمان مالی دیگری است؛ دادگاه اطفال و نوجوانان مطابق مقررات مربوط به پرداخت دیه و خسارت حکم می کند.

* ماده 462 قانون مجازات اسلامی: دیه جنایت عمدی و شبه عمدی بر عهده خود مرتکب است.

* ماده 448 قانون مجازات اسلامی: دیه مقدار، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است.

* ماده 456 قانون مجازات اسلامی: در جنایت بر اعضاء و منافع اعم از عمدی و غیرعمدی در صورت لوث و فقدان ادله دیگر غیر از جنایت مورد ادعاء را اثبات و دیه آن را مطالبه کند، لکن حق قصاص با آن ثابت نمی‌شود.

الف: شش قسم در جنایتی که دیه آن به مقدار دیه کامل است .

ب: پنج قسم در جنایتی که دیه پنج ششم دیه کامل است .

پ: چهار قسم در جنایتی که دیه آن دو سوم دیه کامل است .

ت: سه قسم در جنایتی که دیه آن یک دوم دیه کامل است .

ث: دو قسم در جنایتی که دیه آن یک سوم دیه کامل است .

ج: یک قسم در جنایتی که دیه آن یک ششم دیه کامل یا کمتر از آن است .

ماده 559 قانون مجازات اسلامی: هر گاه در اثر جنایت صدمه ای بر عضو یا منافع وارد آید چنانچه برای آن جنایت در شرع دیه مقدر یا نسبت معینی از آن به شرح مندرج در این قانون مقرر شده باشد مقدار مقرر و چنانچه شرعا مقدار خاصی برای آن تعیین نشده ارش آن قابل مطالبه است. 
منبع: ایسنا
نظرات شما