تاریخ انتشار: ۲۲:۰۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷

آمار فوتی های قارچ سمی در کرمانشاه به هفت نفر رسید

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آمار فوتی ها بر اثر مصرف قارچ سمی در استان تا روز شنبه 29 اردیبهشت به هفت نفر رسیده است.

رویداد۲۴-رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آمار فوتی ها بر اثر مصرف قارچ سمی در استان تا روز شنبه 29 اردیبهشت به هفت نفر رسیده است.دکتر صائب مدرسی افزود: آمار فوتی ها تا روز پنجشنبه 27 اردیبهشت پنج نفر بود که متاسفانه در همان روز 2 نفر دیگر فوت کردند و آمار فوتی ها اکنون به هفت نفر افزایش یافته است.

وی افزود: در اردیبهشت امسال تاکنون 316 نفر براثر مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی به مراکز اورژانس استان مراجعه کرده اند که از این تعداد 18 نفر به دلیل مشکلات کبد به مراکز درمانی شهر شیراز اعزام شده اند.
مدرسی اضافه کرد: همچنین از مجموع آمار مسموم شدگان اکنون چهار نفر در بخش بستریهای ویژه، 6 نفر در بخش اورژانس و 22 نفر در بخش عمومی مراکز درمانی استان بستری هستند.
وی گفت: بیشترین آمار بیماران مربوط به شهر کرمانشاه است و همچنین در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه نیز بیشترین تعداد مسمومان بستری شده اند.
قارچ مورد مصرف 'آمانیتا فالوئیدس' (نام علمی: Amanita phalloides) نام دارد که مشهور به کلاهک مرگ و از مرگ‌آورترین نوع قارچ‌های چتری است.
این قارچ معمولا در کنار درختان بلوط و مخروطی می‌روید و شبیه قارچ‌های خوراکی است اما مملو از سم 'آلفا-آمانیتین' است که کبد و کلیه را از بین می برد.
درد شکم، تهوع، استفراغ، ضعف و بی حالی از عمده ترین نشانه های مسمومیت با این قارچ است.
مصرف قارچ سمی آمانیتا، درمان یا پادزهر خاصی ندارد اما اگر بیمار به موقع به بیمارستان رسانده شود با شستشوی معده بیمار، تجویز سرم و چند اقدام درمانی دیگر خطر رفع می شود.
امسال به دلیل بارندگی های مستمر بخصوص در اردیبهشت ماه و وقوع رعد و برق های متعدد، رویش قارچ های کوهی به نسبت سال های گذشته در استان کرمانشاه افزایش داشته است.
هر سال با وجود هشدارهای کارشناسان بهداشت و درمان عده ای از مردم استان کرمانشاه بخصوص روستاییان به علت مصرف قارچ کوهی، مسموم و راهی بیمارستان می شوند.
یک میلیون و 717 هزار هکتار از مساحت استان 2 میلیون نفری کرمانشاه، منابع طبیعی است که 527 هزار هکتار آن را جنگل و یک میلیون و 190 هزار هکتار دیگر را مراتع تشکیل می دهند یعنی حدود 1.5 درصد از وسعت منابع طبیعی کشور.
این استان با 24 هزار کیلومتر مساحت در غرب کشور واقع شده و به دلیل میزبانی از رشته کوه های زاگرس، مملو از جنگل های بلوط است.
کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا است. 

نظرات شما