تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

توصیه‌های غذایی صحیح در روزهای بعد از ماه رمضان

با توجه به این که در طول ماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشت و ریزه خواری در این ماه کمتر بود بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد از ماه رمضان هم ادامه یابد چراکه خوردن تنقلات بیش از حد و ریزه خواری در تمام ساعات روز، موجب افزایش وزن می‌شود.

رویداد۲۴-با توجه به این که در طول ماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشت و ریزه خواری در این ماه کمتر بود بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد از ماه رمضان هم ادامه یابد چراکه خوردن تنقلات بیش از حد و ریزه خواری در تمام ساعات روز، موجب افزایش وزن می‌شود.دکتر زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت  با تاکید بر اجتناب از ریزه خواری، خوردن تنقلات و دم به دم خوردن اظهارکرد: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دلیل نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بود بنابراین باید حداقل تا یک هفته بعد از ماه رمضان از خوردن غذاهای حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری شود و غذاهای کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز می‌کند، اتفاق نیفتد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از میان وعده‌های سالم تاکید و توصیه کرد: در میان وعده‌ها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شوند.

وی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند،اظهارکرد: لازم است این افراد بعد از این ماه، برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آن‌ها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیه‌ای نشوند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد از ماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تاکید کرد و گفت: مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان فست فود و نوشابه‌های گازدار کمتر مصرف می‌شد، این روند همچنان ادامه یابد چراکه کاهش یا مصرف نکردن فست فودها در ماه رمضان نشان می‌دهد که می‌توان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فود ها کمتر استفاده کرد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.

وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد است،اظهارکرد: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی می‌شود بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.

عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند،گفت: در ماه مبارک رمضان به‌طور معمول باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربی های متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماری‌های غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.

به گزارش وبدا وی در پایان تاکید کرد: بعد از ماه مبارک رمضان باید با متعادل‌سازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات به کاهش وزن کمک کرد چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماری های غیر واگیر می‌شود.

منبع: ایسنا
نظرات شما