عفونت معده و روده را با این میوه درمان کنید!
این میوه در کشورهای اروپایی برای درست کردن مرباهای نسبتاً گرانقیمت مورد استفاده قرار میگیرد. علیرغم اینکه کاشت و نگهداری قرهقات چندان سخت نیست، این میوه حتی در اروپا نیز کمیاب است. در ایران، خشک شده قرهقات در عطاریها یافت میشود.
رویداد۲۴صادق توکلی کورایم می گوبد: این میوه در کشورهای اروپایی برای درست کردن مرباهای نسبتاً گرانقیمت مورد استفاده قرار میگیرد. علیرغم اینکه کاشت و نگهداری قرهقات چندان سخت نیست، این میوه حتی در اروپا نیز کمیاب است. در ایران، خشک شده قرهقات در عطاریها یافت میشود.
میوه قره قات مُدر، مُلیّن و مسهل بوده و به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتریایی در درمان عفونتهای معده و روده قابل توصیه است.
دانه قره قات حاوی حدود 88 درصد آب است. بقیه مواد شامل آنتوسیانین که در میوه های تازه 1/0 تا 25/0 درصد در نوسان بوده، ولی در عصاره غلیظ شده این میوه، 25 درصد است.
میوه نارس آن کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است. میوه ها از غباری سفید رنگ پوشیده شده اند. قسمت مورد استفاده قره قاط شامل برگ، ریشه و میوه است. البته مهم ترین مصرف دارویی، مربوط به میوه آن است.
وجود ترکیبی با وزن مولکولی بالا و غیرقابل تجزیه در قره قات را عاملی برای مبارزه با باکتریهای دهانی، که مسئول ایجاد جرم دندانی است، میدانند.
میوه نارس قرهقات کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است، میوهها از غباری سفید رنگ پوشیده شدهاند.مصرف خوراکی گیاه قرهقات به مدت ۶ هفته میزان قند خون را به میزان درخور توجهی کاهش میدهد.
مقابله با عوارض سالخوردگی از جمله کاهش تعادل و کمی حافظه از دیگر خواص قرهقات است.
مصرف دراز مدت قره قات با تغییر تولید و آزادسازی عوامل موثر بر رگها و با اثر مستقیم بر عضله صاف جدار رگهای خونی و کاهش پاسخ انقباضی، عوارض قلبی عروقی دیابت را کاهش میدهد.
مصرف مقدار زیاد قرهقات ممکن است مشکلات رودهای و معدهای مانند اسهال ایجاد کند.
منبع: برنا