فهرست نه گانه درخواست FATF از تهران/ به دلیل تلاشهای دولت، مهلت ایران برای تصویب قوانین گروه اقدام ویژه مالی تا ماه اکتبر تمدید شد
متن بیانیه FATF به شرح زیر است:
«در ژوئن ۲۰۱۶ FATF از تعهد سیاسی سطح بالای ایران برای رسیدگی به نواقص استراتژیک در مقابله با پولشویی (AML) و تامین مالی تروریسم(CFT) و تصمیمش مبنی بر دریافت کمکهای فنی برای اجرای برنامه اقدام، استقبال کرد. با توجه به تعهد سیاسی اقدامات مربوطه ایران در این زمینه، گروه ویژه اقدام مالی FATF در فوریه ۲۰۱۸ تصمیم به تعلیق اقدامات متقابل علیه ایران گرفت.
از نوامبر ، ۲۰۱۷ ایران، ساختار اعلام پول نقد خود را ایجاد کرد و پیش نویس لوایح مربوط به اصلاحات لازم در قوانین مبارزه با پول شویی و تامین مالی تروریسم را نیز تهیه و معرفی کرد. با این حال برنامه اقدام ایران در حالی منقضی شده که بسیاری از اقدامات هنوز تکمیل نشده بود.
ایران باید نسبت به موارد باقی مانده زیر اقدام کند:
۱-جرم انگاری تامین مالی گروههای تروریستی بدون در نظر گرفتن معافیت برای گروههای خاص.
۲-شناسایی و توقیف داراییهای منطبق با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل
۳- اطمینان از وجود سازوکار مناسب و قابل اجرا برای مشتریان
۴- اطمینان از وجود واحدهای اطلاعات مالی مستقل و الزام به گزارش فعالیت مشکوک برای تراکنش های انجام گرفته
۵- نشان دادن نحوه شناسایی و تحریم ارائه دهندگان خدمات انتقال پول که مجوزهای لازم را ندارند از سوی مقامات
۶- تصویب و اجرای کنوانسیونهای پالرمو و تامین مالی تروریسم و شفاف سازی درباره ظرفیت ایجاد همکاری های حقوقی مشترک.
۷- حصول اطمینان از اینکه موسسات مالی اطلاعات کامل و اساسی نقل و انتقالات را تایید کنند.
۸- ایجاد طیف وسیع تری از مجازات ها برای نقض قوانین مبارزه با پولشویی.
۹- حصول اطمینان از وجود قوانین و رویه های کافی برای مصادره اموال مربوطه.
FATF از شکست ایران برای اجرای برنامه اقدام در خصوص نواقص پول شویی و مقابله با تامین مالی تروریسم ناامید شده است. با توجه به تلاش های مستمر دولت ایران برای نهایی شدن و تصویب اصلاحات لازم برای مقابله با پول شویی و تامین مالی تروریسم، این گروه در نشست این هفته خود تصمیم گرفته تعلیق اقدامات مقابله ای علیه ایران را به تعویق بیاندازد.
FATF از ایران انتظار دارد فورا در مسیر اصلاحات در زمینه موارد باقی مانده در طرح اقدام از طریق تکمیل و اجرای اصلاحات ضروری در مقابله با پول شویی و تامین مالی تروریسم قدم برداشته و به طور خاص قوانین لازم را تصویب کند. از ایران انتظار می رود تا اکتبر ۲۰۱۸، اصلاحات مربوط به قانون مقابله با پولشویی و تامین مالی و کنوانسیون پالرمو و مقابله با تامین مالی تروریسم را در انطباق کامل با استانداردهای اف ای تی اف را تصویب کند، در غیر این صورت ، گروه اقدام مشترک درباره اقدامات مناسب و ضروری تصمیم گیری خواهد کرد.
ایران تا زمان تکمیل برنامه کامل اقدام خود در بیانیه عمومی FATF باقی خواهد ماند. تا زمانی که ایران معیارهای لازم را برای جبران نواقص شناسایی شده در برنامه اقدام را اعمال نکند، اف ای تی اف نسبت به خطر تامین مالی تروریسم ناشی از این کشور و مخاطرات آن برای سیستم مالی بین المللی نگران است.
در نتیجه این گروه از همه اعضا و قلمروهای سیاسی میخواهد که به توصیه های لازم به موسسات مالی خود در ارتباط با افزایش روابط تجاری و معاملات با اشخاص حقیقی و حقوقی در ایران مطابق توصیه های FATFادامه دهند.