واردات میز و تلویزیون به جای تجهیزات پزشکی!
رویداد۲۴ علی مویدی در نشست خبری صبح امروز خود با اشاره به تلاش دشمن برای گسترش قاچاق در کشورمان در راستای اهداف خود در جنگ اقتصادی اخیر اظهار کرد: ما معتقدیم که قاچاق و قاچاقچیان مصداق بارز ستون پنجم دشمن در این جنگ اقتصادی هستند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: درباره خودروهای قاچاق، گفته شد 6000 خودرو به صورت قاچاق وارد شدهاند در حالی که بررسیهای اولیه نشان میدهد، این عدد به صورت فیزیکی کمتر از 2000 دستگاه بوده است.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص هک سایت وزارت صنعت و معدن در این ماجرا گفت: به هر حال از نظر فنی حفرهای وجود داشته و عدهای از آن سوءاستفاده کردهاند ولی اینکه دقیقا چه میزان سوء استفاده شده یا چه افرادی این اقدام را انجام دادهاند هنوز مشخص نیست و من همین جا به شما قول میدهم به محض به نتیجه رسیدن این پرونده، حتماً اطلاعرسانی کامل نسبت به آن انجام خواهد شد و با همه متخلفان آن نیز برخورد شود.
چرا واردکنندگان چمدانی موبایل شناسایی نمیشوند؟
مویدی در ادامه در خصوص برخی نواقص در طرح رجیستری از جمله واردات موبایل در قالب مسافری گفت: معتقدیم چرا نباید مسافران کثیرالسفر شناسنامهدار شوند؟ چرا نباید کسانی که در پوشش مسافر، صدها گوشی تلفن همراه را چمدانی وارد کشور میکنند شناسایی شوند؟ به هر حال ما موافق این موضوع نیستیم و به دستگاههای مسئول هم اعلام کردهایم که مقابل افرادی که برخلاف حقوق مردم رفتار میکنند باید گرفته شود.
به گفته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تا امروز حدود 50 درصد اقدامات در این بخش انجام شده و نزدیک به 700 میلیارد تومان برای این بخش هزینه شده است.
تشکیل 400 پرونده قاچاق ارز با ارزش 250 میلیون دلار
مویدی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تغییر آرایش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همزمان با نوسانهای اخیر ارزی و با دستور رئیس جمهور گفت: در 3 ماه گذشته بالغ بر 400 پرونده قاچاق ارز در کشور تشکیل شده که ارزش این پروندهها بیش از 250 میلیون دلار بوده که این اقدام توسط وزارت اطلاعات و نیروهای انتظامی انجام گرفته است.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: همچنین دبیرخانهای به این منظور و برای پیگیری پروندههای ویژه در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شده و تا امروز نیز بیش از 2 میلیون دلار اسکناس از این پروندهها کشف و ضبط شده است.
به گفته وی از میان پروندههای تشکیل شده، حدود 15 پرونده مهم ارزی توسط وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در حال بررسی و رسیدگی است.
واکنش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به انتشار لیست واردکنندگان ارزبگیر دولتی
وی درباره ورود این ستاد به ماجرای انتشار لیست شرکتهای واردکننده که ارز دولتی برای واردات موبایل دریافت کرده و مرتکب تخلفات متعددی شدهاند گفت: اینکه ما میتوانیم به لحاظ سامانهای تشخیص دهیم که چه موبایلی، با چه قیمتی وارد شده از سوی این ستاد کلید خورد و وزیر ارتباطات نیز با هوشمندی خود به این موضوع ورود کرد که خوشبختانه شاهد نتایج موثر آن نیز بودیم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه قطعاً برخی از شرکتهای واردکننده این لیست تخلفاتی را مرتکب شدهاند افزود: این شرکتها تصور هم نمیکردند که به صورت سیستماتیک و سامانهای بتوانیم یقه آنها را بگیریم که البته باید تاکید کنم که موضع ما به هیچ وجه موضع مچگیرانه نبوده و معتقدیم باید بسترهای تخلف را از میان برداریم.
مویدی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص چرایی ارائه اسکناس به جای حواله به برخی از شرکـتهای واردکننده موبایل و فراهم شدن بستر سوء استفاده و فروش ارز دولتی در بازار آزاد گفت: عمده ارز ارائه شده به صورت حوالهای بوده ولی ما باید از وضعیت سنتی و دستی و سلیقهای عبور کنیم و تا از این مسیر عبور نکنیم، این آسیبها ادامه دارد و البته باید بپذیریم که عبور از فرایندهای سنتی و سلیقهای، کار سختی است. لذا باید با حرکت به سمت حاکمیت الکترونیک، زمینه سوءاستفاده را حذف کنیم.
تذکر ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزیر برای واردات میز و تلویزیون به جای تجهیزات پزشکی
وی در ادامه در واکنش به اقدام برخی دستگاهها و وزارتخانه در واردات برخی اقلام دیگر به غیر از اقلام مورد هدف و ضروری که برای آنها ارز دولتی اختصاص داده شده بود گفت: ما در بحث واردات خودرو، موبایل، ارز و سایر کالاها به صورت تخصصی ورود کرده و با هیچکس هم تعارف نداریم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: ما هرگونه تخلفات را بررسی کرده و در یکی از موارد واردات میز و صندلی و تلویزیون به جای تجهیزات پزشکی را به وزیر مربوطه اعلام کردیم و موضوع را به اطلاع دولت هم رساندهایم.