برگزاری پانزدهمین نشست کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی
رضا محبوبی در این نشست گفت: از اوایل دهه ۹۰ به دلیل اخبار و آمار منتشره درباره مصرف مشروبات الکلی در کشور، دغدغهای ایجاد شد که شورای اجتماعی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای مرتبط سندی را در این خصوص تنظیم کردند که در سال ۹۲ این سند به تصویب رسید.
وی افزود: سالهای بعد شیوه نامه استقرار این سند به دستگاهها ارسال و درخواست شد تا برنامههای عملیاتی خود در این راستا ارائه کنند.
معاون سازمان امور اجتماعی اضافه کرد: مرجع ملی هماهنگی و برنامهریزی در خصوص موضوع مصرف الکل در کشور برعهده کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی است که شیوهنامهها، برنامهها و بازدیدها از سوی این کمیته انجام می شود.
محبوبی با اشاره به وقفه یک ساله در تشکیل جلسات این کمیته اظهار داشت: در این بازه زمانی، دبیرخانه کمیته درحال تنظیم سند و شیوه نامه جدید بود که به نتایج خوبی رسیده است. همچنین ۱۲ جلسه شورای مراقبت از سند در این یکسال توسط کمیته برگزار شده است.
رستموندی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز در این جلسه تصریح کرد: تشکیل مستمر این جلسات با فاصله زمانی کمتر میتواند به هماهنگی و ارزیابی بهتر دستگاهها در خصوص پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی در جامعه کمک کند.
وی ادامه داد: تبیین وضعیت موجود و شاخص گذاری دقیق علمی از جمله کارهای مهم کمیته ملی پیشگیری و مبارزه با مشروبات الکلی است.
در این جلسه نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی؛ پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا و سازمان تبلیغات اسلامی به تشریح اقدامات خود در خصوص برنامههای عملیاتی اجرا شده در راستای سند ملی پرداختند.
همچنین گزارش ارزیابی پنج ساله اجرای سند ملی پیشگیری، مقابله، درمان و کاهش مصرف مشروبات الکلی ارائه شد و در ادامه بسته خدماتی بازتوانی برابر وظایف پیشبینی شده در سند جدید ملی پیشگیری، مقابله و درمان و کاهش آسیب و بازتوانی مصرف الکل نیز در این جلسه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.