"سیه موی و جلالی" به جشن عروسکها میآیند / "هویت" نمایشی که به دنبال هویت است
رویداد۲۴ نمایش"سیه موی و جلالی" به نویسندگی و کارگردانی محمد آیریک (کاوه آیریک) از کشور افغانستان از جمله نمایشهایی است که در بخش بینالملل هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک به صحنه میرود.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: "جلالی مرد جوانی است که برای درس خواندن به شهر آمده است. یک شب رویای دختری را میبیند که به او نامش را میگوید و او را به پیش خود میخواند. جلالی پیش خانوادۀ سیهموی میرود و از آنها اجازه میخواهد تا با سیه موی ازدواج کند ولی خانوادۀ او قبول نمیکند...
این نمایش که مخاطبان آن بزرگسالان هستند، در مدت زمان شصت دقیقه به صحنه میرود.
"سیه موی و جلالی" کاری از گروه تئاتر "میم" افغانستان است که با طراحی مشترک فاطیما آیریک و علی مومنی اجرا میشود.
لطیف رازبان، اسدالله وفا، شاه حسین مظاهری، حیدر عرفان، فاطیما آیریک، اودریا آذرنوش، قدریا آذرنوش بازی دهندگان این اثر نمایشی هستند و ساخت موسیقی را مهدی افشار بر عهده دارد.
نمایشی که به دنبال هویت است
نمایش "هویت" کاری از ابراهیم شاکری، با استفاده از یکسری الگوهای مکانیکی و در جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک به صحنه میرود.
در این نمایش تماشا میکنیم، در اواخر هزاره سوم میلادی جو سیاره زمین از زبالههای فضایی انباشته شده. زبالهها در مداری از زمین قرار گرفته و آن را احاطه کردهاند. تجمع زبالهها و برخورد با یکدیگر موجب میشود تا یک سیارک به وجود آید. سیاره زمین علاوه بر کره ماه یک قمر دیگر نیز دارد که برای ساکنان تازگی دارد. کشورها هر یک اقدام به فرستادن فضانورد به این قمر جدید میکنند و سطح سیاره از پرچم کشورهای مختلف پوشیده میشود. اما زمانی که فضانورد کشور سومالی تقریبا آخرین کشوری که اقدام به فرستادن فضانورد میکند، بر روی این قمر فرود میآید هیچ پرچمی را بر سطح آن نمیبیند.
شاکری برای اجرای نمایش "هویت" از تکنیکهای انیماترونیک و مکاترونیک استفاده کرده و در این باره تحقیقاتی کلی داشته است. او از این تکنیکها بهره برده چون ایدهای که در ذهن داشته به نحو دیگری قابل اجرا نبوده است.
به گفته کارگردان، کل کار توسط یک نفر هدایت و عروسکگردانی میشود. عروسکها و دکور به یکدیگر متصل هستند و در کار خیلی به هم وابستهاند.
نمایش "هویت" دیالوگ ندارد و با تصویر پیش میرود.
علاوه بر نویسندگی و کارگردانی کار ساخت عروسک، دکور و عروسکگردانی نیز به عهده ابراهیم شاکری است.
امید کیوانآرا به عنوان تصویربردار و عکاس با نمایش همکاری دارد.
هفدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار خواهدشد.