تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۷

تمامی کالاهای سلامت محور وارداتی شناسنامه دار هستند

معاون اداره کل سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو ضمن تشریح سامانه تی تک گفت: سامانه تی تک از صفر تا ۱۰۰ محصولات سلامت محور بویژه محصولات وارداتی را در همه زمینه‌های آرایشی - بهداشتی، دارو و غذا کنترل می‌کند و تمام این محصولات وارداتی دارای برچسب شناسه هستند.
تمامی کالاهای سلامت محور وارداتی شناسنامه دار هستند
رویداد۲۴ امیری در نشست خبری امروز درباره اصالت و سلامت کالا‌های سلامت محور گفت: بحث اصالت در کالا‌های سلامت محور در جامعه جایگاه خاصی دارد و هدف سازمان این است که مردم از اصالت کالا‌هایی که استفاده می‌کنند، مطلع باشند. بر همین اساس سازمان غذا و دارو اقداماتی را مانند راه‌اندازی سامانه‌هایی در این راستا انجام داده است. در فاز اول هدف این است تمامی محصولات وارداتی اعم از آرایشی، بهداشتی، دارو و غذا کنترل شود و دارای شناسنامه باشند.

معاون اداره کل سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو ادامه داد: سامانه تی تک از صفر تا صد محصولات را کنترل می‌کند. در عین حال توصیه ما به جامعه افزایش دانش اجتماعی و چگونگی استفاده مردم از این سامانه‌هاست. موضوعی که در حال حاضر مهم است بحث شناختن اصالت کالا‌ها بویژه محصولات وارداتی است. در حال حاضر ۱۰۰ درصد محصولات وارداتی دارای شناسنامه هستند.

وی افزود: توصیه می‌کنیم که مردم در فاز اولیه برچسب اصالت کالا را دریابند و در فاز دوم تنها به داشتن برچسب اکتفا نکنند و از اصالت خود برچسب نیز مطمئن شوند. برچسب شناسه دارای کد‌ها و بارکد دو بعدی است که از طریق اپلیکیشن یا پیامک قابل پیگیری است. کد درج شده برچسب کالا را می‌توانند به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ پیامک و از اصالت کالای خود اطمینان حاصل کنند. با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی توصیه ما این است به صورت رایگان اپلیکیشن تی تک را روی گوشی‌های خود نصب کنند و استعلام کالای مورد نظر را داشته باشد. اپلیکیشن تی تک علاوه بر استعلام شناسه کالا، تاریخ مصرف و مکان تولید کالا را با سرعت عمل بیشتری در اختیار فرد می‌گذارد. در این اپلیکیشن با اسکن بارکد دوبعدی اصالت محصول نیز مشخص می‌شود.

امیری با بیان اینکه روش برچسب شناسایی تنها یکی از روش‌های مقابله با قاچاق کالا است گفت: این روش از دو نگاه مورد بررسی قرار گرفته است. یک نگاه عمومی است که مردم باید بدانند کالایی که استفاده می‌کنند اصالت دارد یا خیر؟ و آگاهی رسانی به مردم است. دیگری نگاه فنی این روش است که استعلام سازمان برای اصالت کالا مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این روش سازمان می‌تواند با مصرف کننده خود ارتباط داشته باشد و بر اساس توزیع پراکنش بیماری‌های یک منطقه، دارو‌های مصرفی یک منطقه خاص را ارزیابی کند.

۳۰ تا ۴۰ درصد فرآورده‌های آرایشی - بهداشتی قاچاق است
 دکتر کیانوش جهانپور- سخنگوی سازمان غذا و دارو - با بیان اینکه این جلسه با موضوع تخصصی اصالت کالا‌های سلامت محور به ویژه دارو برگزار شده است، گفت: سامانه رهگیری و پیگیری و کنترل اصالت کالا‌های سلامت محور با نام سامانه تی تک راه اندازی شد توانسته در آگاه‌سازی و فرهنگسازی استفاده مردم از این سامانه پیشرفت کند. در گذشته نیز اقداماتی مشابه با ضریب خطای بالا توسط ارگان‌های سازمانی دیگر به منظور شناسنامه‌دار کردن کالا‌ها یا با اهداف مختلف وجود داشته است، اما ظرفیت سامانه تی تک در شناسه گذاری کالا‌ها را نداشته است. حتی این سامانه‌ها در گذشته خودشان قابلیت جعل بیشتری را به همراه داشتند. در ماه‌های اخیر سامانه تی تک مورد توجه زیادی قرار گرفته است. با تهدیدات فراروی کشور که ممکن است بازارکالا‌های تقلبی و قاچاق در دسترس افراد قرار بگیرد این سامانه مورد توجه وزارت بهداشت حتی ستاد مبارزه با قاچاق یا دیگر ارگان‌های امنیتی انتظامی، غذایی قرار گرفته است.

جهانپور درباره برچسب گذاری کالا‌های سلامت محور در کشور گفت: در فرآورده‌های غذایی تقریبا این شناسه‌گذاری انجام شده است. در تمامی کالا‌های سلامت محور وارداتی اعم از داروها، مکمل‌ها، شیرخشک و محصولات آرایشی - بهداشتی به جز تجهیزات پزشکی برچسب شناسه کالا وجود دارد. دارو‌های داخلی نیز با قیمت بالای ۵۰ هزار تومان شناسه گذاری شدند. در خصوص تجهیزات پزشکی، این شناسه گذاری به این دلیل کامل نیست که اقلام این تجهیزات بسیار متنوع است و توسعه شناسایی به کلیه این اقلام زمان بر است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهارکرد: زمانی که استعلام درباره یک محصول سلامت محور صورت می‌گیرد بلافاصله اطلاعات شرکت سازنده، تاریخ مصرف و در خصوص دارو‌ها قیمت نیز در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد. ۳۰ تا ۴۰ درصد فرآورده‌های آرایشی - بهداشتی قاچاق است و بزرگترین گام برای کنترل قاچاق کالا‌های سلامت محور کاهش تقاضا از طریق آشنایی با سامانه تی تک است. تعداد کالا‌هایی که تحت پوشش این سامانه با کد قلم «مادر و دختری» شناسه دارند بالای ۷۰۰ هزار عدد است. جز یک سامانه اطلاعاتی هیچ سازمان یا نفری نمی‌تواند چنین آماری را کنترل کند.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما