تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
به دلیل تحقیق درباره جنایات جنگی آمریکا در افغانستان؛

آمریکا دادگاه لاهه را تهدید به تحریم می‌کند

خبرگزاری رویترز گزارش داد: آمریکا امروز(دوشنبه)با اتخاذ موضع تهاجمی علیه دادگاه بین المللی کیفری لاهه،قضات این دادگاه را در صورت آغاز تحقیقات در مورد جنایات جنگی این کشور در افغانستان، به تحریم تهدید خواهد کرد.
آمریکا دادگاه لاهه را نیز تهدید به تحریم می کند
رویداد۲۴ از تارنمای این خبرگزاری، جان بولتون مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، در سخنرانی نیم روزی خود خطاب به گروه محافظه کار جامعه فدرال در واشنگتن، رسما این موضع را اعلام خواهد کرد. این نخستین خطابه‌ی حائز اهمیت وی از زمان انتصاب به سمت جدید خود در کابینه واشنگتن خواهد بود.
 
در پیش نویس سخنرانی وی که به رویت رویترز رسیده، آمده است: «آمریکا از تمامی ابزار لازم برای محافظت از شهروندان و متحدانش در برابر محاکمه‌های غیرمنصفانه این دادگاه، حفاظت خواهد کرد.»
 
به نقل از رویترز، بولتون اذعان خواهد داشت که در صورتی که دادگاه بین المللی کیفری رسما پرونده‌ای برای تحقیقات در خصوص جنایات جنگی سربازان آمریکایی در افغانستان باز کند، آمریکا «با آن‌ها مقابله به مثل خواهد کرد»؛ بنابراین پیش نویس، واشنگتن در راستای این حمله متقابل، «احتمال ممنوع کردن ورود قضات و دادستان‌های این دادگاه را به آمریکا بررسی می‌کند، دارایی هایشان در سیستم مالی آمریکا را تحریم کرده و آن‌ها را در سیستم قضایی این کشور محاکمه می‌کند.
 
در پیش نویس سخنرانی بولتون عنوان شده است: «ما با دادگاه بین المللی کیفری لاهه همکاری نکرده و به این دادگاه ملحق نخواهیم شد. می‌گذاریم این دادگاه به تنهایی از بین برود. هرچه باشد با توجه به تمامی مقاصد و اهدافش، لاهه در حال حاضر نیز برای ما مرده است.»
 
مشاورامنیت ملی آمریکا و سفیر سابق این کشور در سازمان ملل متحد همچنین با بیان این که «ما (آمریکا) همیشه در کنار کشور دوست و متحد مان اسرائیل خواهد ایستاد»، از اقدام وزارت خارجه آمریکا مبنی بر تعطیلی سازمان آزادی بخش فلسطین (PLO) به دلیل تلاش‌های فلسطینیان برای به راه انداختن تحقیقاتی علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه، خبر خواهد داد.
 
رویترز نوشت: هدف دادگاه بین المللی کیفری لاهه اجرای عدالت در خصوص مجرمان جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی است.
 
دیوان بین المللی دادگستری لاهه به دنبال شکایت ایران از آمریکا به سبب بازگرداندن تحریم‌ها و خروج از برجام بر اساس پیمان مودت و دوستی دو کشور مصوب سال ۱۹۵۵ در حال رسیدگی به این شکایت نیز می‌باشد.
 
واشنگتن همواره از تحریم استفاده ابزاری می‌کند؛ از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، آمریکا کشورهایی، چون ایران، روسیه، ترکیه و کره شمالی را به بهانه‌های مختلف مورد تحریم قرار داده است تا این کشور‌ها را به رفتار مطابق میل خود وادارد. نشریه آمریکایی آتلانتیک در گزارشی «اعتیاد آمریکا به تحریم» را عامل انزوای این کشور در صحنه‌ی بین المللی و از دست دادن متحدان خود در این عرصه دانست.
 
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران نیز در همایش مشترک سفیران و رئیسان نمایندگی جمهوری اسلامی ایران با فعالان بخش خصوصی، گفته بود که آمریکا به تحریم معتاد شده است.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما