تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
رمق بازار خودرو گرفته شد؛

خرید و فروش خودروی وارداتی از سکه افتاد

مدت زیادی است که خرید و فروش خودروهای وارداتی از سکه افتاده و به رکود نشسته است. حال که قیمت گذاری خودروهای داخلی از سرگردانی و پاسکاری در بازار آزاد به سمت ستاد تنظیم بازار میل کرده، بازار خودروهای وارداتی نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند و گویی از رمق افتاده اند.

خرید و فروش خودروی وارداتی از سکه افتاد

 

رویداد۲۴ از همان روز‌های ابتدایی نوسانات نرخ ارز در کشور که بازار خودرو‌های وارداتی پیش از خودرو‌های داخلی روند صعودی قیمت‌ها را تجربه کردند تاکنون، قیمت این خودرو‌ها حداقل دو برابر شده است.

اما طی سه ماه اخیر و پس از افزایش قیمت جهشی این خودرو‌ها ناگهان خرید و فروش خودرو‌های وارداتی به رکود نشست، گویی ناگهان خرید و فروش این خودرو‌ها از تب و تاب افتاد.

البته ناگفته نماند که همواره فروش خودرو برای آن دسته از مشتریانی که برای نیاز واقعی خودرو می‌خرند، در جریان است. اما برای خریداران و فروشندگانی که خرید و فروش خودرو‌های وارداتی راه کسب درآمد آن‌ها شده، کمی به بن بست رسیده است.

حالا با شدت گرفتن روند قیمت گذاری خودرو‌های داخلی از سوی ستاد تنظیم بازار، بازهم بازار خودرو‌های خارجی درگیر این تصمیم دولت شده است و به نوعی رکود گریبان گیر وارداتی‌ها شده است.

در همین زمینه برخی فروشندگان خودرو و فعالان بازار بر این باورند که از ابتدای امسال هر تصمیم دولتی اعم از نرخ گذاری ارز، بسته و باز شدن واردات و ... حکم مرگ و زندگی را برای بازار خودرو دارد. چرا که با هر تصمیم گیری دولتی یا خرید و فروش قفل می‌شود و یا قیمت‌ها آن چنان بالا می‌رود که خریداران بازار را پس می‌زنند.

سایه رکود بازار خودرو به بهشتی و مطهری رسید


با گشتی در خیابان‌های بهشتی و مطهری تهران که همواره بورس خرید و فروش خودرو‌های وارداتی و نمایندگی‌های خودرو‌های وارداتی است، سایه سنگین رکود در این خیابان‌ها مشاهده می‌شود.

نمایشگاه‌هایی که گرد رکود در آن‌ها به چشم می‌خورد و نمایشگاه‌های خودرویی که روزی محل خرید و فروش خودرو‌های وارداتی بود، تنها نمایشگاهی از خودرو‌های لوکس و ویترینی برای عابران پیاده شده است.

غفاری- یکی از فروشندگان خودرو‌های وارداتی در خیابان مطهری تهران می‌گوید: «باید از همان روز‌های ابتدایی بسته شدن سایت ثبتارش و ممنوعیت واردات خودرو به کشور، فاتحه بازار خودرو را می‌خواندیم، چرا که از آن روز به بعد دیگر کار مانند گذشته نشد».

او ادامه می‌دهد: «گرچه از بهار امسال قیمت خودرو‌های وارداتی دو برابر شد و فروشندگان سود خوبی عایدشان شد، اما به تلافی آن دیگر خودرویی وارد نمی‌شود و بسیاری از فروشندگان و خریداران برای ثبات قیمتی در بازار دست نگه داشته اند».

یکی دیگر از فروشندگان خودرو در همین خیابان اظهار می‌کند: «اکنون در بدترین زمان خرید و فروش خودرو‌های وارداتی به سر می‌بریم، چرا که خریداران برای کاهش قیمت دست نگه داشته اند و فروشندگان به دلیل بسته بودن واردات و بهانه دپو خودرو‌ها و افزایش مجدد آن‌ها خودرو‌ها را به فروش نمی‌رسانند».

احمدی تاکید می‌کند: «حتی اگر به زودی قیمت خودرو‌های داخلی نیز اعلام شود، بازهم دردی از بازار خارجی‌ها درمان نمی‌شود و باید تصمیم گیری مستقلی برای این بخش از صنعت خودرو گرفته شود. شاید باز شدن واردات و یا ترخیص آن تعداد خودرو در گمرک مانده بتواند بازار خارجی‌ها را التیام بخشد».

از اردیبهشت ماه امسال تاکنون، بازار خودرو‌های وارداتی دستخوش افزایش نرخ ارز شد تا جایی که قیمت برخی خودرو‌های وارداتی از حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد افزایش یافت.

این روند تا مردادماه امسال و در زمان اجرای دور اول تحریم‌های خودرویی ادامه داشت تا زمانی که دیگر واردات خودرو به کشور ممنوع شد و شرکای خارجی یکی پس از دیگری تعلیق فعالیت شدند.

از همان زمان تاکنون، اما بازار خودرو‌های خارجی تحت تاثیر تصمیمات دولتی برای بازار خودرو‌های داخلی به رکود نشسته و منتظر تصمیم گیری منطقی برای این بازار است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: خودرو ، بازار ، رکود ، واردات
نظرات شما