تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۱۱ آذر ۱۳۹۷
علی لاریجانی:

راهکار‌های استراتژیک شهید مدرس در حوزه‌های مختلف تبیین و اجرایی شود/ باید از تحمیل مالیات‌های سنگین جلوگیری کرد

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سلوک معنوی و اندیشه سیاسی و مدیریتی شهید سیدحسن مدرس، گفت: ایشان شخصیتی خداترس و با دیدگاهی استراتژیک و راهبردی به مسائل اجتماعی و سیاسی نگاه می‌کرد و اندیشه ایشان باید در حوزه‌های مختلف تبیین و اجرایی شود.
رویداد۲۴علی لاریجانی در نطق قبل از دستور امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با تبریک روز مجلس، گفت: تفکر شهید مدرس در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و سایر حوزه‌ها فنی، اصولی و دقیق بود. به عنوان نمونه ایشان معتقد بود دولت همانطور که دیونش را از مردم می‌گیرد باید حتما به تعهداتی که به مردم دارد عمل کند نه اینکه فقط به فکر گرفتن دیون خودش از مردم باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی با قرائت این شعر که «یک دهان می‌خواهم به پهنای فلک تا بگوییم وصف آن رَشک مَلَک» به توصیف شخصیت چند وجهی شهید سیدحسن مدرس پرداخت و گفت: در ۱۰۰ سال اخیر قیام‌های بزرگی به رهبری روحانیت در ایران اتفاق افتاد مثل نهضت تنباکو به رهبری میرزای شیرازی بزرگ یا قیام مشروطیت به رهبری مراجع نجف و تهران یا حرکت شهید شیخ فضل‌الله نوری یا انقلاب عراق به رهبری میرزای شیرازی یا قیام مرحوم خیابانی و قیام میرزاکوچک‌خان جنگلی یا حرکت‌های انقلابی مرحوم مدرس در چند دوره مجلس که اتفاقا از حساسترین دوره‌های تاریخ ایران بود.
 
اهم سخنان رئیس‌ مجلس را در ادامه می‌خوانید:

*در هر یک از این قیام‌ها نکته‌های آموختنی نهفته است و دانستن آن‌ها ضرورت دارد و به همین جهت رهبری معظم به جوانان به ویژه دانشجویان توصیه کردند «با تاریخ آشنا شوید، تاریخ درس است، از تاریخ بسیار درس‌ها می‌توان آموخت». در این میان مرحوم مدرس واقعا «ستاره‌ای بدرخشید و ماه مجلس شد» به طوری که ملک‌الشعرای بهار درباره او می‌گوید «یکی از شخصیت‌های ایران که از فتنه مغول به بعد نظیرش بدان کیفیت، استعداد و تمامی وجوه از حیث صراحت لهجه، شجاعت و ویژگی‌های فنی در علم سیاست، خطابه و امور اجتماعی دیده نشده "سید حسن مدرس" است، ما رجال اصلاح طلب و شجاع و فداکاری مانند امیرکبیر، سیدجمال، ملک‌المتکلمین داشته و داریم، اما مدرس از حیث تمامی امور چیز دیگری بود»

*علت تاکید اساسی مرحوم مدرس و امام رحمت‌الله و مقام معظم رهبری بر جایگاه مجلس این است که مظهر اراده ملت است و مردم‌سالاری از نظر آنان یک امر فانتزی نبود و مجلس را مرجع بحث‌های جدی برای مصالح کشور می‌دانستند.
 
*مثلا اندیشه انتقال آب شرب شهر اصفهان از منطقه کوهرنگ از ابتکارات شهید مدرس بود. او در سال ۱۳۴۴ قمری وقتی که نماینده مجلس بود و می‌خواست بعد از مدت‌ها از تهران به اصفهان برگردد چند مهندس را نیز همراه خود آورد تا درباره چگونگی انتقال آب کوهرنگ به اصفهان، مطالعه و طراحی کنند. مهندسان منطقه رفتند و نقشه اولیه را تهیه کردند که بعد‌ها به اجرا درآمد. به قول ملک‌الشعرای بهار «حقایق در افکار مدرس بسیار متمرکز بود، تا ظاهرسازی و عوام فریبی و او به هیچ وجه هتاک، بی‌نزاکت و مُفتری نبود.
 
*«مجلس باید مسائل را طرح بکند و رد و بدل و انتقال صحیح و بدون جار و جنجال، بدون هیاهو مسائل را بگویند. کسی که مخالف است مخالفتش را بدون هیاهو بگوید و کسی که موافق است موافقتش را بدون جار و جنجال بگوید و بعد هم رای بگیرند» به نظر مدرس و امام مجلس جای مباحثه عقلانی است که نمایندگان متقاعد شوند و از سر تکلیف رای دهند. جنجال، هیاهو، تهمت، افترا و تهدید رویه کسانی است که می‌خواهند کمبود منطق عقلانی را با این ابزار‌ها جبران کنند که همان عوام‌فریبی در عرصه سیاست است.

*لاریجانی خطاب به همکارانش در مجلس با بیان اینکه این نکته کوچکی نیست در شرایطی که آمریکا و متحدان او به طور واضح علیه ملت ایران صف‌آرایی کرده‌اند بیش از گذشته لازم است به این منش مدرس توجه کنیم، گفت: مدرس به اتحاد و همگرایی در میان ملت ایران و در مرحله بعد در جهان اسلام باور عمیق داشت. توجه اصلی مدرس به مسائل اصولی کشور بود نه امور جزیی و فرعی.
 
*عِرق ملی برای خرید کالای وطنی که در جا‌های مختلف مرحوم مدرس به آن پرداخت و مرحوم امام هم جا‌هایی این مطلب را گفت که «او (مدرس) لباس کرباس می‌پوشید». شش، توجه به صادرات و گفت: «مملکت ما محتاج است، محتاج است صادراتش زیاد شود و از صادرات محصولات نباید گمرک بسته شود. باید کاری کرد که واردات بر صادرات افزایش نیابد.

*باید از تحمیل مالیات‌های سنگین جلوگیری کرد. مالیات باید بر بَرج تعیین شود نه بر خرج. مالیات بر عواید باشد نه بر مخارج. تا آنجا که ممکن است نباید از ارزاق عمومی مالیات گرفت مثلا در گندم و برنج و نخود، ولی از چای و بلورآلات و خراطی و بنزین مالیات باید گرفته شود.

*در همین بحث بودجه مدرس حرف دقیق خود را همراه با مزاحی در یکی از روز‌ها که رضاخان لایحه بودجه را به مجلس ارائه کرد. در آنجا در زمینه بودجه نظامی بود. برای اسب‌های قشون چندین تن آهن می‌خواستند وارد کنند از خارج و همچنین برای هر سرباز یک لحاف خریداری شود.

*رییس مجلس شورای اسلامی با خواندن این شعر که «این کاخ که می‌بینی گاه از تو گاه از من / جاوید نخواهد ماند، خواه از تو خواه از من»، گفت: این بیت شعری بود که در شب هنگام که این مرد بزرگ را دستگیر و تبعید کردند بر زبان این مرد بزرگ جاری شد. بر روح مطهر آن بزگوار درود می‌فرستیم که تفکری بنیادین برای مجلس به یادگار گذاشت. حفظ حرمت آن شهید پیمودن راه اوست.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما