نیروهای شهرداری از دستفروشان پول دریافت میکنند؟
رویداد۲۴ حمیدرضا تحصیلی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران، درباره ساماندهی دستفروشان گفت: در شهرداری موضوع به شکلی مطرح میشود که همه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل را مسئول ساماندهی دستفروشان میدانند، در صورتی که اینگونه نیست. ساماندهی دستفروشان کاری است که با چند لایه سر و کار دارد و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل یکی از این لایههاست.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران با بیان اینکه شرکت شهربان و حریمبان متولی اصلی ساماندهی دستفروشان است که باید از ایجاد سد معبر جلوگیری کند، عنوان کرد: بعد از اینکه این کار انجام شد، کار شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری شروع میشود. پس از اینکه آمارگیری درخصوص دستفروشانی که نیازمند واقعی هستند، انجام شد، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل با هماهنگی شهرداری منطقه مکانی را آماده کرده و در اختیار بساطفروشانی که نیازمند واقعی هستند، قرار میدهد. البته این شهرداری منطقه است که باید به ما برای انجام این کار زمین بدهد.
وی با اشاره به ساماندهی پایانه آزادی گفت: شهرداری منطقه ۵ روبهروی مترو و مسجد در پایانه آزادی زمینی را در اختیار ما قرار داد و چادر و غرفه در آن برپا کردیم.
تحصیلی ادامه داد: در پایانه آزادی دستفروشان تا کف محل تردد مسافران پیشروی کرده بودند و اتوبوسها راهی برای رفت و آمد نداشتند. با کمک شهرداری منطقه و سایر همکاران آمار و اسامی آنها را گرفتیم و روبهروی مسجد واقع در پایانه برایشان به شکلی منظم چادر زدیم. به افرادی که قدیمیتر بودیند، جلوتر جا دادیم و جدیدترها را به غرفههای عقبتر بردیم. اکنون هم مردم راضی هستند و هم دستفروشان.
وی با اشاره به اینکه پس از ساماندهی دستفروشان از آنان اجارهای دریافت نمیشود، گفت: این مکانها به پیمانکار سپرده شدهاند و محاسبه شده که برای نگهبانی، نظافت، چادر، میز، سرویسهای بهداشتی و ... چقدر هزینه میشود. آنگاه این هزینه را سرشکن و میان دستفروشان تقسیم کردهایم. البته قرارداد پیمانکار با شهرداری منطقه ۵ است و من اطلاعی ندارم که چه مبلغی از دستفروشان دریافت میشود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران با بیان اینکه عملیات مرتبط با ساماندهی دستفروشان را انجام دادیم و اداره آن را به شهرداری منطقه سپردیم، گفت: شهرداری منطقه به طور کامل روی کار پیمانکار نظارت دارد.
تحصیلی افزود: بناست که تا قبل از عید چهارراه ولیعصر (عج) را هم ساماندهی کنیم. چهارراه ولیعصر (عج) شامل دو قسمت است؛ یک بخش آن مرتبط با منطقه ۱۱ و بخش دیگر آن مرتبط با منطقه ۶ است. باید شهرداریهای این مناطق زمینی را در اختیار ما بگذارند تا دستفروشان این محل را ساماندهی کنیم. اکنون در حال بررسی یک زمین در پایین این چهارراه و یک زمین در بخش بالایی آن هستیم و هنوز مکان قطعی مشخص نیست.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران خاطرنشان کرد: البته برای ساماندهی سایر نقاط هم برنامه داریم، اما فعلا اولویت ما با چهارراه ولیعصر (عج) است.
وی در بخش بعدی سخنان خود در ارتباط با طرح ساماندهی دستفروشان که اخیرا در شورای شهر تهران به تصویب رسید، بیان کرد: مخالفت من با تصویب این طرح از این جهت بود که دستورالعمل ساماندهی دستفروشان در کل کشور از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریها آماده شده و برداشت من این بود که تصویب طرح جدید در شورای شهر نوعی موازیکاری است.
تحصیلی اضافه کرد: در طرحی که در شورای شهر تهران تصویب شد، مقرر شده کمیتهای برای ساماندهی دستفروشان تشکیل شود تا موضوع در آن کمیته بررسی شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا عوامل شهرداری از دستفروشان سطح شهر مبلغی دریافت میکنند؟ گفت: من چنین چیزی را ندیدهام و اجاره دادن کنار خیابان و اخذ وجه از دستفروشان از سوی عوامل شهرداری خلاف مقررات است. اگر تخلفی در این زمینه صورت گیرد، مردم میتوانند با سامانه ۱۸۸۸ یا ۱۳۷ تماس بگیرند و مراتب را اطلاع دهند.