تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۰۵ دی ۱۳۹۴

کارگر مظلوم اما محکوم

در باور مسلمان ها بیشترین مظلویت را امام حسین (ع) از دست کفار وقت کشیدند و در راه رسیدن به باورهایشان آزادانه جنگیدند و این جمله «اگر آزاده نیستید؛ آزاد اندیش باشید.» را در فرهنگ مبارزه و حق خواهی بر جای گذاشتند.

رویداد 24: در باور مسلمان ها بیشترین مظلویت را امام حسین (ع) از دست کفار وقت کشیدند و در راه رسیدن به باورهایشان آزادانه جنگیدند و این جمله «اگر آزاده نیستید؛ آزاد اندیش باشید.» را در فرهنگ مبارزه و حق خواهی بر جای گذاشتند. این اقدام را می توان آغازی دانست در راستای تلاش مظلومان برای برکنار کردن ظالم ها، نقطه تایید این مبحث حفظ تعادل ترازوی عدل است که منبرنشینان امور قضائی از امام علی(ع) به ارث برده اند. گویا ایشان در اصول حکومت داری هیچ حقی را ناحق نکردند و اینگونه قضات در مسیر علمدار عدل گام بر می دارند؛ باید بدانند با حمایت های نا به جا، نباید حقوق مظلومان را برای اخذ رفاقت ظالم ها نادیده بگیرند.

قانون را برای تعادل عدل گذاشته اند و اگر این نوشته های به نام کتاب قانون حامی فقرا نباشد دیگر حفظ تعادل ترازوی عدل بی معنی است و امور قضایی معنایی ندارد.

به عنوان نمونه اکثر مشکلات قضائی در کشور ما مربوط به مباحث طلاق و دغدغه های کارگری ست. در هر دو مورد این مثال ها، زنان و کارگرها برای قیام در برابر ظالم به قانون پناه می برند و اینجاست که شعارهای همه در مقابل قانون برابر هستند نمایان می شود. می بینیم که زنان برای اخذ حضانت فرزاندشان از مهریه می گذرند و قانون در برابر این گذشت از او حق اجازه ازدواج مجدد را می گیرد.

البته در نگرش قشر زحمتکش مبحث زیبا تر است؛ کارگر که تنها ابزار اخذ حقوقش را پناه بردن به قانون می داند با دلی نگران اما مالامال از امید درخواستش را به مراجع رسیدگی تقدیم می کنم و اینجاست که هزاران خط نوشته در راستای حفظ حقوق کارگران رنگ عمل می پوشد. دستان پینه بسته و دل منتظر را در هیچ کدام از خطوط قانون ننوشته اند اما این چند صد صفحه کتاب قانون کار برای حفظ حقوق این قشر است. منبر نشینان مراجع قضایی وقتی حقوق مظلومی را نادیده می گیرند؛ چگونه خود را راهرو امام علی(ع) می دانند در حالی که پیرو امام مظلوم(امام حسین) برا اخذ حقوقش به ایشان پناه برده است.

آری امور دادرسی می تواتد کارزای برگرفته از حماسه کربلا باشد و اینجاست که آنان که با حفظ حقوق قشر مظلوم پیرو امام شهید می شوند و آنانی که با زیر پا گذاشتن حق به جبهه کفر می پیوندند، اینان شاید منافع دنیایی را همچون یزید برای خود اخذ کرده باشند اما بدون شک آتش جهنم را برای خود و خانواده اشان به ارمغان آورده اند. آنان که سکان دار امور قضایی هستند برای آسایش دنیایی خودشان؛ کفه ترازو را بر وفق مراد منافع تغییر ندهند و با قلمی که در دست دارند حق را ناحق نکنند. اینجاست که روایت مظلوم و محکوم در تاریخ را عده ای با کج اندیشی تکرار کرده و لباس یزید را بر تن می کنند. امور دادرسی لبه تیغ اسلام و کفر است و این منبرنشینان هستند که با حکمی که صادر می کنند جایگاه خود را مشخص می کنند.

شورش عزیزی - روزنامه نگار

برچسب ها: کارگر ، شورش عزیزی
نظرات شما