تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

زینی وند یا کریمی؛ چه کسی سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌شود؟

سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش روز گذشته استعفا داد. دلیل واقعی این استعفا هنوز مشخص نیست. اکنون در پرجمعیت‌ترین وزارتخانه کشور، موضوع انتخاب سرپرست به مهمترین مسئله تبدیل شده است؛ گفته شده غلامرضا کریمی و مجتبی زینی وند جانشینان احتمالی بطحایی هستند.

زینی وند یا کریمی؛ چه کسی سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌شود؟

رویداد۲۴ روز گذشته ناگهان خبر استعفای سیدمحمد بطحایی شنیده شد؛ خبری که ابتدا به شکلی مبهم توسط روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش تکذیب شد و ساعاتی بعد تایید آن در رسانه‌ها منتشر و معلوم شد رئیس جمهور با این استعفا موافقت کرده است؛ منتقدان بطحایی نوشتند که «بهتر است وزیر پیش از استعفا به خاطر وضعیت سخت فرهنگیان و حق التدریسی‌ها و مشکلات موجود عذرخواهی می‌کرد یا درباره آن‌ها توضیح می‌داد و بعد کناره می‌گرفت.» این سخن، انتقاد به جایی بود؛ چه اینکه اولا آموزش و پرورش پرجمعیت‌ترین وزارتخانه کشور است و دوما آینده میلیون‌ها دانش آموز به سرنوشت این وزارتخانه بستگی دارد؛ شاید همین دو دلیل کافی باشد که بتوان مهمترین موضوع در آموزش و پرورش را انتخاب سرپرست و پس از آن وزیر دانست.

انتخاب وزیر از این جهت اهمیت دارد که چالش‌های وزارت آموزش و پروش تمامی ندارد؛ در دولت روحانی سه بار وزیر این وزارتخانه تغییر کرده است و فرهنگیان امیدوارند شاید با انتخاب چهارمین وزیر، کمی روی آرامش ببینند. خود روحانی نیز تصور نمی‌کرد در پرجمعیت‌ترین وزارتخانه دولت تا این حد با چالش مدیریتی مواجه شود و روزی در آموزش و پرورش مجبور شود چهار وزیر انتخاب کند.

علی اصغر فانی، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی و سیدمحمد بطحایی هیچکدام نتوانستند خود را با سیاست‌های کلان دولت در آموزش و پرورش همراه کنند و هرکدام در طول مدیریت خود چالش‌های بزرگی برای این وزارتخانه به بار آوردند؛ از حواشی صندوق فرهنگیان گرفته تا اختلاس در بانک سرمایه و در آتش سوختن دانش آموزان تا ویرانی‌های سیل در مدارس و از پخش آهنگ ساسی مانکن تا نظام رتبه بندی معلمان همگی بخشی از چالش‌های بود که وزارت آموزش و پرورش را در سیبل توجهات قرار دارد.

حالا که بطحایی با بهانه شرکت در انتخابات مجلس [که به گفته تحلیلگران صرفا توجیهی برای خروج او از کابینه بود] دولت را ترک کرده، نگاه کارشناسان به گزینه بعدی وزارت آموزش و پرورش است. اطلاعات خبرنگار اجتماعی رویداد٢٤ نشان می‌دهد شانس انتخاب مجتبی زینی وند معاون وزیر و رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و غلامرضا کریمی رییس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور بیش از بقیه گزینه‌هاست.

مجتبی زینی وند گزینه جوان‌تر و البته هماهنگ‌تر با دولت است و این موضوع باعث شده تا شانس سرپرستی او با توجه به شرایط حساس دولت بیش از دیگران باشد. زینی وند که در همه سطوح آموزش و پرورش حضور داشته و شناخت کامل و جامعی از این وزارتخانه پرچالش دارد تعاملات بهتری هم با نمایندگان مجلس داشته است.

مجتبی زینی وند کیست؟

مجتبی زینی وند دارای دکترای مدیریت فرهنگی است که تا کنون با سمت‌هایی همچون مشاور وزیر و سرپرست دفتر وزارتی وزارت آموزش‌وپرورش، مدیرکل مدارس غیردولتی آموزش‌وپرورش، دبیر شورای معاونان آموزش‌وپرورش، معاون اداری مالی اداره کل پشتیبانی وزارت آموزش پرورش، دبیر شورای نظارت مرکزی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش، عضویت در کمیته اتباع شورای عالی آموزش‌وپرورش، عضویت در کمیته خاص شورای عالی آموزش‌وپرورش، معاون آموزشی اداره آموزش‌وپرورش، مسئولیت حراست اداره آموزش‌وپرورش و مسئولیت امور ایثارگران و اداره آموزش پرورش فعالیت کرده است.

در سوابق علمی زینی وند، بیش از ده‌ها تحقیق و مقاله علمی پژوهشی، چاپ ده‌ها مقاله علمی پژوهشی در روزنامه‌های کثیرالانتشار به چشم می‌خورد. او پژوهشگر برتر مراکز تربیت‌معلم تهران در سال ۷۳، رئیس دفتر نشر آثار استاد مطهری در دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشجوی نمونه کشور در سال ۶۹ بوده است.

زینی وند عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه است و در کارنامه سیاسی او، سمت دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران و فرمانده گردان ۱۲۰ عاشورا در ایلام ثبت شده است.
غلامرضا کریمی کیست؟

غلامرضا کریمی دانشیار روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی است که به عنوان قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل فعالیت می‌کند؛ خاستگاه او از دانشگاه خوارزمی است و هم اکنون عضو هیئت رئیسه و مشاور امور بین الملل این دانشگاه نیز هست.

سوابق کریمی بیشتر در حوزه دانشگاهی است؛ عضویت در شورای علمی کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت در کمیته تخصصی جذب موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی شهرداری تهران از دیگر سمت‌های او بوده است.

کریمی همچنین دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو، معاون دفتر همکاری­‌های علمی بین‌المللی وزارت آموزش و پرورش؛ دبیر سیاسی مجله بصائر و کارشناس معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما نیز بوده است.

مقایسه سوابق زینی وند و کریمی نشان می‌دهد وزن سیاسی و اجتماعی زینی وند بیش از سایر گزینه‌هاست؛ با این حال بایست تا فردا منتظر بود و دید که رییس جمهور چه کسی را به عنوان سرپرست انتخاب می‌کند؛ شاید بالاخره شاهد آن باشیم که وزارت آموزش و پرورش بیش از هر زمان دیگری روی آرامش بخود بگیرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
0
0
کسی رو انتخاب کنید که این تاثیر قطعی معدل رو تا ابد لغو کنه یک ساله هر روز به ما استرس میدن زندگیم نابود شده
فرهنگی رزمنده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
باسلام چرا حاج میرزایی قانون تعارض منافع درمئرد زینی وند که چند مدرس غیردولتی دارد اجرا نکرد لابد ازترس نوبخن دبیر حزب اعتدال توسعه
نظرات شما