یک کارشناس بازار سکه و ارز:
گرفتن مالیات از سکه باعث افزایش قیمت آن میشود/ دولت با این کار به اعتبار خود ضربه زد
در شرایطی که دولت اقدام به گرفتن مالیات از سکههای پیش خرید شده کرده، بسیاری از مردم نسبت به این مساله و نبود شفافیت در سیستم اخذ مالیات معترض هستند. اما آیا اخذ مالیات میتواند سبب تکان در بازار سکه شود؟
رویداد۲۴ دولت ابتدا طرحی را برای پیش فروش سکه اجرایی کرد و بعد از آنکه مشتریان خرید خود را انجام دادند، بحث مالیات را به میان کشید. همین هم شد که صدای بسیاری درآمد چرا که نه در قرارداد منعقد شده بحث مالیات مطرح شده بود و نه اساسا میتوان قراردادها را عطفبهماسبق کرد و بحث مالیات را برای آن پیش کشید.
جدای از آسیبی که این کار به اعتماد مردم وارد میکرد و هویت بانک مرکزی و سیاستگذار را زیرسوال میبرد، برای برخی از خریداران سکه این مساله منطقی به نظر نمیآمد. هرچند که بانک مرکزی جزئیاتی درباره معافیت از مالیات سکههای پیشفروش شده اعلام کرده بود. اما ابهامات طرح مالیات بر سکه همچنان باقی است.
اما سوال اینجاست که آیا اعمال این مالیات میتواند قیمتها را تکان دهد؟ برخی کارشناسان میگویند که این طرح سبب کنترل بازار سکه میشود. در عین حال برخی دیگر این طرح را عاملی برای افزایش قیمتها میدانند.
جدای از آسیبی که این کار به اعتماد مردم وارد میکرد و هویت بانک مرکزی و سیاستگذار را زیرسوال میبرد، برای برخی از خریداران سکه این مساله منطقی به نظر نمیآمد. هرچند که بانک مرکزی جزئیاتی درباره معافیت از مالیات سکههای پیشفروش شده اعلام کرده بود. اما ابهامات طرح مالیات بر سکه همچنان باقی است.
اما سوال اینجاست که آیا اعمال این مالیات میتواند قیمتها را تکان دهد؟ برخی کارشناسان میگویند که این طرح سبب کنترل بازار سکه میشود. در عین حال برخی دیگر این طرح را عاملی برای افزایش قیمتها میدانند.
نباید مالیات بر سکه اعمال شود
میثم رادپور کارشناس بازار سکه و ارز این طرح را عاملی برای افزایش قیمت میداند و البته انتقادهایی هم به آن دارد. وی میگوید: «مالیاتی که اخیرا صحبت از آن شده، سبب میشود بازاری که میتوانست رسمیتر باشد، به سمت نگرانی و بازار غیررسمی حرکت کند. اخذ مالیات از سکه به لحاظ منطقی همان مالیات روی کامودیتی است که ارزش افزوده خاصی ندارد، قدری مساله دار است. سکه طلای ساخته شده نیست و تنها ضرب شده است.»
وی تاکید میکند: «اخذ مالیات از سکه که شبیه به کالای اساسی است و کار کمی روی آن شده، سبب میشود که به قیمتها فشار وارد شده و به سمت افزایش حرکت کند. واضح است که وقتی کالا با کمترین پروسه ایجاد میشود و مالیات به آن افزوده میشود، به این معناست که در هر مرحله از این پروسه این هزینه مازاد را با خود به یدک میکشد. در هر حال معمول نیست روی کالاهای اساسی مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود. این مساله سبب میشود بخشی از بازار که میتوانست شفافتر باشد به سمت بازارهای غیررسمی سوق پیدا کند.»
به گفته این کارشناس بازار طلا و ارز، گرفتن مالیات از سکههای پیش خرید شده سبب میشود تا فروشندگان سکه و صرافان اگر تا حالا کمی محافظه کار بودند، از این به بعد بیشتر محافظه کار شوند که همین مساله شفافیت بازار را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
زیرساخت اخذ مالیات از سکه نداریم
رادپور در پاسخ به این سوال که گرفتن مالیات از سکه میتواند سبب فراری دادن مردم از این بازار شود، میگوید: «فراری دادن نیست. با این کار تنها بی اعتمادی ایجاد میشود. ما زیرساخت گرفتن مالیات نداریم. چطور میتوان فهمید که با چه قیمتی خرید و فروش شده است. اینکه بخشی از مردم پول شان را دادند و سکه خریدند دلیل میشود که از آنها مالیات بگیرند؟ بانک مرکزی خودش گفته بود که این سکهها معاف از مالیات هستند. دولت با این کار ضربه به اعتبار خود میزند. الان مگر در دنیا انس جهانی معامله نمیشود؟ همه جای دنیا هم با یک قیمت است. سکه شبیه به آن طلاست.»
وی در خصوص تمایل دولت به دو نرخی کردن در بازار، به مساله دلایل طرح پیش خرید سکه اشاره میکند: «پیش خرید سکه برای این بود که کنترلی اعمال و نقدینگی جمع شود. در دلار هم همین بود. بانک مرکزی در تلاش است نرخهای بازار را با نرخهایی که مدنظر دارد نزدیک کند، اما زورش نمیرسد و نمیتواند. مسئلهای که روشن است، مالیات گرفتن روی چنین جنسی متعارف نیست، چون شبیه کالاهای اساسی است. در عین حال مالیات گرفتن در حالی که قبلا گفته نشده، عدم اعتماد ایجاد میکند. اگر دولت دنبال تامین کسری بودجه است، این راهش نیست، چون به نهاد ناظر پولی آسیب وارد میکند، یعنی این کار پر هزینهتر از پولی است که دولت میتوانست جمع کند.»
برخی کارشناسان معتقدند که با گذشت ۱۲ روز از ابلاغ طرح مالیات بر خرید و فروش سکه، ابهامات قانونی و اجرایی این طرح کلان هنوز برطرف نشده و اظهارنظرهای پراکنده مسئولان سازمان امور مالیاتی نیز باعث به وجود آمدن ابهامات بیشتر شده است.
منبع: اقتصاد24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
پیشنهادم برای اداره مالیات برای کسب درآمد بیشتر اینه که هر کسی دزدی و کلاهبرداری یا اختلاس میکنه و یا سودی از رانت بدست میاره بیاد مالیاتشو بده....!!باور کنید کاروبارتون سکه میشه....
.فکر کنم با این وضعیت در راستای اقتصاد مقاومتی و اخذ مالیات به صورت غیرمتعارف صدا و سیما هم آستین بالا زند و پخش انیمیشن رابین هود رو ممنوع اعلام کند.
.رئیس اداره مالیات فرموند کسب مالیات بیشتر و از طریق راه های بیشتر در راستای اقتصاد مقاومتی و فرصتی برای کسب درآمد بیشتره.وزیر اقتصاد هم فرمودند مایات برسکه کاملا بر مبنای قانونه......آخه کسی نیست بگه پول زور گرفتن شد راهکار جدیدتون؟.
مگه قتصاد مقاومتی یعنی راهزنی مالی توسط دولت؟ پس کلا دزدی و کلاهبرداری و دبه کردنم قانونی اعلام کنید.
پیشنهادم برای اداره مالیات برای کسب درآمد بیشتر اینه که هر کسی دزدی و کلاهبرداری یا اختلاس میکنه و یا سودی از رانت بدست میاره بیاد مالیاتشو بده....!!باور کنید کاروبارتون سکه میشه....
کارشناسان و مردم میگن :چرا دولت و بانک مرکزی به خاطر مقدار کمی مالیات خودشونو بی اعتبار میکنند؟جواب معلوم است...اینها میخواهند اول این بدعت غیرقانونی و غیرشرعی را مشروعیت بخشند... حتی به صورت ظاهری و محدود تا بعد از این غده سرطانی را بزرگ کنند و به دیگر بخش ها سرایت دهند....تورم و بی ارزش شدن پول رو مساوی با عایدی بدونن و قرار داد مقطوع را دبه کنند واقعا هنرمندی میخواد...تبریک میگم فقط این هنر کلاهبرداری رو کدام دانشگاه پاس کردید؟ماهم بریم لازممون میشه...اقتصاد سرطانی میکنید و از سرطانش میخواید پول به جیب بزنید....اقتصادمون رو مریض کردید و درمانش که نمیکنید و اگرم بخواید نمیتونید حداقل مریض ترش نکنید... بهش رحم نمیکنید؟به مردم رحم نمیکنید؟اجرتون با خدا...
امیدوارم وقتی دارید مالیات ناحق میگیرید و نحوه گرفتنشو محاسبه میکنید مقدار ظلمی رو هم که به چه تعداد آدم تحمیل میکنید رو هم محاسبه کنید....
.
پیشنهادم برای اداره مالیات برای کسب درآمد بیشتر اینه که هر کسی دزدی و کلاهبرداری یا اختلاس میکنه و یا سودی از رانت بدست میاره بیاد مالیاتشو بده....!!باور کنید کاروبارتون سکه میشه....
اونور آب تورم خبری نیست...اونور آب خودشون به طورعمدی هر کاری میکنن که پولشونو بی ارزش بشه باز نمیشه.....اونور آب جهش تورمی ندازند....اونور آب تکانه ارزی ندارند...اونور آب سو مدیریت و اختلاس های نجومی و بدهکاران کلان ندارن....اصلا مقایسه پراید با بنز عقلانیه داداش من.؟..مسوولان ما با این مقایسه ها فرار روبه جلو دارن نمونش میگن بنزین و گوشت و مرغ تو کشورمون ارزنه و دیگر کشورها گرونه... و تازه منتم سرمون میذارن ...جالبه اگر درس سفسطه و مغالطه رو بلد باشی تازه میفهمی چه ابزار جالبیه در دست مسوولان محترممون....باید بگیم که بابا دست بردارید از این فلسفه بازی...هرموقع ما بر اساس دلار و یورو یا ریال کشورهای عربی حقوق گرفتیم بعد مقایسه کنید...کلا بساط ریال و جمع کنید و به مردم ارز خارجی بدید خودبخود تورم از بین میره...دیگه نیازی هم نیست با این گرونی کاغذ تند به تند اسکناس ریال چاپ کنید....زحمتتون هم کم میشه....کلا عامل گرونی و نقدینگی و تورم دولت و بانک مرکزیه این وسط نظام مالیاتی چی از جونمون میخواد.....
ساعت کار دیوان از ۸صبح تا ۲بعداز ظهره.از شنبه تا چهارشنبه
وقتی وارد شدید از حیاطش رد میشید وارد ساختمان اصلی میشید موبایلتونو میگیرن بعد سمت راست میرید بازرسی میشید و سالن اول که شلوغه واسه پیگیری شکایته کاری بهش ندارید و وارد سالن بعدی میشید...یه عده دارن فرماشونو پر میکنن و شما نیاز به گرفتن شماره ندارید...پشت هر کدام از باجه ها خالی شد دو نسخه فرمتونم تحویلش میدین و کارت بانکیم میگیره ۳هزارتومان ازش برداشت میکنه و تمام...
فقط یادتون باشه از قبل به نزدیکترین دفتر خدمات قضایی برید برای گرفتن کد ثنا و اگر از قبل دارید نیازی نداره...کپی کارت ملی رو هم زیر فرما الصاق بفرمایید.من برای محکم کاری کپی شناسنامه و کپی رسید ثنامم الصاق کردم.
جدیدترین فایل دادخواست در کانالها موجوده دو سری ازش دانلود میکنید و زیر آنها کپی کارت ملی و شناسنامه را میزنید
کلا ۱۰ صفحه میشه با کپی کارت ملی وشناسنامه میشه دوازده صفحه برای هر سری...
در صفحه اول بالای صفحه قسمت تمبر مینویسید معاف از تمبر به علت طرح در هیئت عمومی و زیرشو امضا میزنید...
سه صفحه فرم دادخواست رو هم زیرشون امضا و انگشت میزنید...بعد گرفتن کد سنا از نزدیکترین دفتر خدمات قضائی کد ملیتون مبیشه کد کاربریتون و اونو در فرم زیر کاربری ثنا مینویسید...خوبی ثنا اینه که برای پیگیری و اصلاع رسانی از سمت دیوان یا هر مرجع قضائی دیگه نیاز به مراجعه حضوری نیست و در تمام کارهای قضایی و دادگاه ها و دادسراها این ثنا رو باید داشته باشید و اجباریه در کل کاریه که باید انجام بدید.
راه ساده تر دیگش اینه که در دفتر خدمات قضایی هم کد ثنا بگیرید و هم خودشون فرم دادخواستو دارن البته باید بهشون بگید جدیدترین و کاملترین نسخه رو استفاده کنن و در نهایت 20تومن بابت تمبر میگیرن و هر دو سری گپی تو یک پاکت براتون پست میکنن.
امیدوارم این راهنمایی براتون مفید واقع شده باشه
وفای به عهد « … وَ أَوفُوا بِالعَهدِ إنَّ العَهدَ كانَ مَسئُولـاً » (سوره مباركه إسراء آیه 34)
ترجمه آیه:( و به پیمان (خود) وفا كنید، كه قطعا از پیمان سؤال میشود
چون از نظر اماری بررسی کردند که اکثرا سکه ها را نفروختند که قیمت سکه بالا رفته.
وقتی شما مدعی میشی نفروختی یعنی به طور ضمنی بخشنامه را قبول کردی فقط میخوای اثبات کنی که مشمول شما نیست
که اثبات چنین موضوعی برای اشخاص حقیقی که دفاتر قانونی ندارند در نظام مالیاتی عمل غیر ممکن هست.
روش کار کاملا مشخص است از گروه های کوچک شروع و به آرام آرام به بزرگ تبدیلش میکنند.مثل یک غده یا ویروس و عفونت آرام آرام همه جامعه را دربرمیگیرد و دیگر برای درمانش راه چاره ای نمیماند.
پس خوشحال نباشید چون این از حماقت ماست و اینکه از ضرر دیگران خوشحال شویم که به نحوی که خداروشکر ما متضرر نشدیم مثل همونجاییست که جلوی جمعی از فردی میدزدند و دیگران ناظرند و در واقع به نوعی به صورت غیر مستقیم در این دزدی شریک میشوند و صد البته فردا روزی به سر خوشان خواهد آمد.
و آرام آرام تمام گروه ها را شامل میشود. الان میخواهند قسمتی از جامعه هدفشون را بدرند و فردا بقیه را.
کاملا پیداست این بخشنامه ها براساس منافع گروهی خاص تنظیم شده. و همچنین تبصرهایی خورده تا از تعداد معترضان کاسته شود.در حالیکه از اساس این بخشنامه ها غیر قانونیست و با این تبصرها مثل این میمونه که دارند تو مرداب دست و پا میزنند.
حالا سر سکه میخواهید چه دبه ای کنید؟!
خب اگر سر دبه در سپرده ارزی در کل به سودتان شد که خداروشکرو اگر نشد یا به ضررتان شد حداقل درس بگیرید از اون.
پس اینکار را تکرار نکنید چون درغیر اینصورت این اعتماد زخم خورده به طور کامل از بین میرود...چرا مردم دلاراشونه وارد چرخه اقتصاد نمیکنن به خاطر همینه داداشای من....چقدر به ضرر کشور شد؟؟؟ کمی چرتکه بندازید آخه...!!!!
کسی که میخواست دلالی کنه که از راه قانونی و بانک مرکزی وبانک ملی که نماد اعتماد است خرید نمیکرد.تو این مملکت قانونی کار کنی باید جریمه بدی؟