تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با رویداد۲۴ مطرح شد؛

اگر کسی کارت سوخت خود را فروخته باشد، چه بکند؟/ محدودیت‌های کارت سوخت به مرور بیشتر خواهد شد

شهرام رضایی مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران می گوید: برای افرادی که کارت سوخت آنها به هر دلیلی باطل شده کارت سوخت جدید صادر می‌شود.

اگر کارت سوخت مسدود بود چه کنیم؟

رویداد۲۴ خرید و فروش کارت سوخت با افزایش نوسان‌های ارزی در نیمه دوم سال گذشته به‌طور قابل توجهی افزایش یافت و بخشی از مردم که ساده انگارانه به این موضوع نگاه می‌کردند، بی‌اطلاع از تبعات احتمالی اقدام خود، کارت‌سوختی را که به‌زعم خودشان سودی نداشت، با مبالغی اندک به خریداران سوءاستفاده‌گر فروختند.

در چند نوبت ده‌ها هزار کارت سوخت شخصی که به‌صورت متوالی در نقاط مختلف مرزی کشور با استفاده از آنها اقدام به سوخـت‌گیری می‌شد، شناسایی و جمع‌آوری شد. با شناسایی کارت‌سوخت‌های سیار که به‌صورت غیرمجاز توسط افرادی غیر از مالکان آنها استفاده می‌شد، این کارت‌ها ابطال و توسط مراجع قضایی ضبط شدند.

یکی از مشکلاتی که در روزهای گذشته پیش آمده، وضعیت نامشخص کسانی است که کارت سوخت خود را فروخته‌اند و اکنون برای دسترسی به بنزین، کارتی در اختیار ندارند. برای پیگیری این مشکل و مشکلات مشابهی که در روند جدید ممکن است پیش بیاید، با شهرام رضایی مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت‌وگو کرده‌ایم. او به رویداد۲۴ می‌گوید: هچ گونه محدودیتی در جایگاه‌های سوخت برای دریافت بنزین وجود ندارد و افراد می‌توانند در صورت عدم دسترسی به کارت شخصی خود تا اطلاع ثانوی از کارت سوخت جایگاه‌داران استفاده کنند.

مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در پاسخ به این پرسش که اگر فردی کارت سوخت خود را فروخته یا از او سرقت شده و مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد چه اقدامی باید بکند؟ می‌گوید: باید به دفاتر خدمات مشترکین مراجعه کند و کارت سوخت قبلی خود را بسوزاند و کارت جدید تقاضا دهد.

او می‌گوید: متاسفانه بر اساس گزارش‌ها هنوز مردم استفاده از کارت سوخت شخصی را جدی نگرفته‌اند؛ این در حالی است که اطلاع رسانی زیادی طی ماه‌های گذشته صورت گرفته است تا همه دارندگان خودرو به مرور برای استفاده از کارت سوخت شخصی خود ترغیب شوند، زیرا در آینده‌ای نزدیک محدودیت‌های بیشتری برای کارت سوخت اعمال خواهد شد.

رضایی با بیان اینکه رمز پیش فرض همه کارت‌ها ۴ رقم آخر کارت ملی افراد است، می‌گوید: در صورتی که فردی خودرویی را معامله کرده و هنوز کارت سوخت به نام فروشنده است رمز این کارت بر اساس ۴ رقم آخر کد ملی فروشنده خودرو است که در سند خودرو قید شده و تا زمانی که فرد برای کارت سوخت خود اقدام کند قابل استفاده است.

مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در مورد احتمال مسدود شدن برخی از کارت‌های سوخت می‌گوید: اگر مالک خودرو تغییر کرده باشد و مالک جدید برای کارت سوخت المثنی تقاضا داده باشد در این مدت کارت قبلی مسدود خواهد شد که در این مدت می‌توانند از کارت جایگاه‌داران استفاده کنند.

رضایی می‌گوید:برای افرادی هم که کارت سوخت آنها به هر دلیلی باطل شده کارت سوخت جدید صادر می‌شود. هم اکنون در ۴ کلان شهر تهران، کرج، تبریز، اصفهان این طرح اجرا می‌شود و شهرستان‌های این استان‌ها را در بر نمی‌گیرد، اما به مرور شهر‌های دیگر نیز اضافه خواهند شد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما