شامپوی مصرفی شما هم این مواد سمی را دارد ؟
امروزه شامپوهای بسیار زیادی برای انواع موها با شرایط مختلف وجود دارد اما باید قبل از استفاده آن ها از مضرات و مواد مضر و سمی که در آن ها به کار رفته است با خبر باشید.
رویداد۲۴ وظیفه شامپو تمیز کردن موها و پوست سر میباشد و شامپو حاوی موادی برای از بین بردن چربی و آلودگی موها است و طبق گفته یکی از صاحبان برند معروف شامپو، شامپوهای امروزه چند کاربردی هستند و میتوانند نیازهای شما را در شرایط مختلف پاسخگو باشند مثلا میتوانند در ضخیم کردن، نرم کردن، مرطوب کردن، حجم دهی و درخشندگی مو تاثیرگزار باشند؛ اطلاعاتی که باید در مورد مضرات شامپو و اجزای مضر به کار رفته در شامپو داشته باشید.
شامپو دقیقا چیست؟
شامپو دقیقا چیست؟
آیا فقط برای شستن موها است؟ بله اصالت شامپو برای تمیز کردن موها است، اما در طول سالها و تغییر فرمولهای ساخت آن، مصارف دیگری نیز برای آن وجود دارد مثلا میتوان از شامپوهای امروزی برای ضخیم کردن تار مو، نرم کردن، صاف کردن و ... استفاده کرد.
در این قسمت رازهای موجود در مورد شامپو را مطالعه کنید و خطرات آن را نیز کشف کنید و مهمترین چیزی که باید در مورد شامپو بدانید، مواد به کار رفته در آن نیست، بلکه مواد به کار نرفته در آن است.
مضرات شامپو چیست؟
با هدف بهبود و ارتقای فرمولاسیون شامپو، کارخانه داران شروع به اقدامات ساده میکنند و موادی را در آن وارد میکنند که پاک کنندگی بیشتری داشته باشد و از طرفی انواع دیگری از شامپوها مثل نرم کنندهها را روی کار میآورند و گاهی اوقات این شامپوها به قدری عجیب و پیشرفته هستند که میتوانند بافت و ظاهر مو را نیز تا حد بسیار زیادی تغییر دهند.
حال مشکل چیست؟
مشکل اینجا است که سازندگان شامپو به دلیل توجه زیادی به مسائل حاشیه ای، هدف اصلی شامپو که تمیز کردن است را فراموش کرده اند و اضافه کردن مواد زیادی به شامپو میتوانند قدرت پاک کنندگی آن را کاهش دهد و باعث شود که شامپو به مو بچسبد و این مواد باعث میشود که روغن ها، سیلیکون و پارابن روی موی ما بماند پس اگر از این شامپوها استفاده میکنید، حتما یک نوع مطمئن و تمیز کننده را نیز در کنار خود داشته باشید، زیرا این شامپوها به تنهایی به پاکیزگی موها کمک نمیکنند.
چگونه از شامپو استفاده کنیم؟
حال مشکل چیست؟
مشکل اینجا است که سازندگان شامپو به دلیل توجه زیادی به مسائل حاشیه ای، هدف اصلی شامپو که تمیز کردن است را فراموش کرده اند و اضافه کردن مواد زیادی به شامپو میتوانند قدرت پاک کنندگی آن را کاهش دهد و باعث شود که شامپو به مو بچسبد و این مواد باعث میشود که روغن ها، سیلیکون و پارابن روی موی ما بماند پس اگر از این شامپوها استفاده میکنید، حتما یک نوع مطمئن و تمیز کننده را نیز در کنار خود داشته باشید، زیرا این شامپوها به تنهایی به پاکیزگی موها کمک نمیکنند.
چگونه از شامپو استفاده کنیم؟
برعکس دیگر محصولات مخصوص مو، شامپوها را باید مستقیما به موها و پوست سر زد و سپس میتوانید به نرمی آن را روی موها پخش کنید تا قادر باشد که تمام قسمتها و آلودگیها را پوشش دهد.
چرا شامپوهای پیشرفته خوب نیستند؟
زمانی که شامپوهای پیشرفته را به مو و فرق سر میزنیم، در واقع مواد سنگینی مثل سیلیکون را وارد سر میکنیم و خطر اینجاست که باقیماندن این مواد روی سر میتواند فولیکولهای مو را در طولانی مدت ببندد و از رشد مو تا حد زیادی بکاهد و در نتیجه با ریزش مو و نازکی آن روبرو خواهیم شد.
در حقیقت، بسیاری از افراد امروزه با مشکل ریزش مو مواجه هستند و خودشان هم حدس نمیزنند که شاید همچین عاملی باعث ریزش موهایشان شده باشد و متخصصان عقیده دارند که این شامپوها نه تنها حاوی مواد مفید برای تمیز شدن مو نیستند، بلکه برعکس این کار را نیز انجام میدهند.
شامپوهای جدید مخصوص موهای رنگ شده چه تغییری کرده است؟
گاهی اوقات برایمان پیش آمده که شامپو را برای درمان موهای رنگ شده خریداری میکنیم و هیچوقت نفهمیدیم که چرا رنگ موهای ما آنطور که میخواهیم تازه نیست و فقط میدانیم که باید از شامپوهای فاقد سولفات استفاده کنیم، اما باز هم با حذف سولفات از شامپوها، همچنان موی رنگ شده ما خشن و زبر است و بعد از چند هفته، رنگ را از دست میدهد که بعد از آنالیزهای بسیار متوجه قضیه شدیم که شامپوها و نرم کنندههای حاوی سیلیکونی توانایی تمیز کردن مو را ندارند و موی رنگ کرده را زبر میکنند، پس سعی کردیم که برای موهای رنگ شده از فرمولاسیون جدیدی در شامپوها استفاده کنیم و تمام مواد غیر ضروری را از آنها خارج کردیم و فقط مواد پایه و پاک کنندههای ملایم را نگه داشتیم.
۱۵ ماده مضر بکار رفته در شامپوها
۱. آمونیوم لوریل سولفات یا سدیم لورت سولفات.
سولفات یک پاک کننده بسیار قوی میباشد که واکنشهای شیمیایی نشان میدهد و میتواند در ترکیب با آب، پوست سر را تمیز کند و زمانی که سرتان را با شامپو میشویید، سولفاتها تمام چربی و آلودگیها را از بین میبرند، اما همزمان با تمیز کردن میتوانند به موها نیز آسیب بزنند و آن را شکننده و بیش از حد مجعد کنند.
۲. سدیم لوریل سولفات
سدیم معمولا حالت کفی را به شامپو میبخشند که همه این ویزگی را دوست دارند، اما زمانی که روی پوست سر بمانند، میتوانند اثرات سمی روی بدن فرد به جا بگذارند. پیش از این هم درسلامت نمناک اشاره کردیم موهای رنگ شده و خشک باید از این ماده دوری بمانند، زیرا رنگ را از بین میبرد و ریشههای مو را با از بین بردن روغنهای طبیعی خشک میکند.
۳. پارابن
پارابنها معمولا به آسیب زنندهها معروف هستند و این مواد از ورود باکتریها و رشد آنها در مواد آرایشی و شامپو جلوگیری میکنند، اما میتوانند تولید استروژن را کاهش دهند که با بیماریهایی مثل سرطان سینه ارتباط مستقیم دارد.
۴. سدیم کلرید
سدیم کلرید نام دیگر نمک میباشد. سدیم کلرید در شامپو و نرم کننده برای ضخامت مو استفاده میشود، اما نمک میتواند برای پوست سر خشک، حساسیت و خارش ایجاد کند که باعث ریزش مو خواهد شد.
۵. پلی اتیلن گلیکول
این ماده از نفت خام گرفته میشود و البته هیچ سندی ثابت نکرده است که این ماده به تنهایی سمی باشد، اما ترکیب آن با محصولات دیگر برای مو آسیب زا است.
۶ و ۷. دی اتانول آمین و تری اتانول امین.
این دو ماده مسئول پایداری در شامپو و کف کنندگی در آن هستند و بر پایه آب و روغن میباشند و در سال ۱۹۹۸ محققان بین این مواد و سرطانهای حیوانات، روابطی را کشف کردند، اما تاثیرات آن هنوز بر روی انسان به طور واضح کشف نشده است، اما در کشورهایی مثل اروپا استفاده از این ترکیبات در شامپو و مواد آرایشی ممنوع است.
۸. فرمالدهید
در آزمایشات انجام شده، ثابت شده است که فرمالدئید به راحتی توسط پوست انسان جذب میشود که معمولا تولید کنندگان این ماده را به عنوان نگه دارنده به شامپوها اضافه میکنند، اما این ماده میتواند در گذشت زمان تغییر حالت دهد.
۹. الکل
وجود الکل در شامپو باعث خشک شدن موها میشود. البته انواعی از الکلها مثل c و s خاصیت خشک کنندگی مو را ندارند و این الکلها میتوانند رطوبت مو را نیز حفظ کنند؛ و الکلهای پروپانول معمولا جزء الکلهای مضر در شامپو هستند.
۱۰. ترکیب رایحه
محصولاتی که حاوی مواد خوشبوکننده هستند، مواد شیمیایی پنهانی دارند.
این مواد رایحه دار در محصولات آرایشی به طور وسیع استفاده میشود و میتواند بیماریهایی مثل آسم و سرطان را به وجود بیاورد، آنها همچنین میتوانند باعث حساسیت مو و پوست سر نیز بشوند که همین امر باعث ریزش مو خواهد شد.
۱۱. ترکیبات رنگ
بیشتر شامپوها و نرم کنندهها با ترکیبات رنگ دار موجود هستند که باعث زیباتر شدن ظاهر آنها میشود و این رنگها از مواد نفتی گرفته میشود و میتواند تاثیرات مضری بر روی سلامت فرد بگذارد و ترکیبات رنگ دار به طور طبیعی در اکثر شامپوها وجود دارد.
۱۲. دایمتیکون.
دایمتیکون نوعی از سیلیکون میباشد که در محصولات مویی استفاده میشود و شامپوها را نیز در بر میگیرد که این ماده میتواند باعث ایجاد چربیهای اضافه در فولیکولهای مو شود و از آن جایی که نقش این ماده حفاظت از سطح پوششی مو میباشد، میتواند رطوبت و مواد مغذی را به مو مسدود کند و از این طریق آلودگیها را نیز از بین ببرد و همچنین میتواند منافذ پوست سر را نیز ببندد و باعث خارش و حساسیت شود.
۱۳. کوکامبدو پروپیل بتائین.
این ماده یکی دیگر از همان موادی است که برای افزایش کف در شامپوها استفاده میشود و از روغن نارگیل گرفته میشود، اما میتواند تاثیرات منفی برای موها داشته باشد. مواردی مثل آلرژی ها، خستگی پوست، اگزما و قرمزی از عوارض این ماده است.
۱۴. تریکلوزان.
استفاده از تریکلوزان در صابونهای آنتی باکتریال در سال ۲۰۱۶ ممنوع شد، اما هنوز از آنها در خمیر دندان ها، شامپوها و دئودورانتها استفاده میشود. این ماده شیمیایی آنتی باکتری میتواند تعادل هورمونها را بهم بریزد و در نتیجه میتواند مشکلاتی مثل سرطان، اختلال در رشد نوزاد و موارد دیگر را به وجود بیاورد.
۱۵. رتینل پالمیتات.
رتینل پالمیتات یکی دیگر از موادی است که با پالمیتیک اسید ترکیب میشود و این ماده میتواند باعث قرمزی، خارش و پوسته شدن در قسمت سر شود و دیگر اثرات جانبی آن شامل مشکلاتی مثل سرطان، سمی شدن اعضای بدن و مشکلات تناسلی میباشد.
مواد سالم به کار رفته در شامپوها
در حالی که بسیاری از شامپوها از مواد مضر استفاده میکنند، اما هنوز هم شامپوهایی هستند که از مواد طبیعی، روغنهای مفید، مواد غیر سمی استفاده میکنند و شما میتوانید از خواص درمانی انها استفاده کنید.
اگر از ریزش مو یا رشد موی نامناسب رنج میبرید و فکر میکنید که علت آن یکی از مواد شیمیایی است که در بالا نام بردیم، میتوانید از جایگزینهای طبیعی استفاده کنید و همچنین میتوانید مکملهای سالم را نیز برای تقویت مو استفاده کنید تا رشد موها کاهش پیدا نکند.
منبع: بیتوته
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط