مهاجرتهای ادامه دار/ کیمیا علیزاده از ایران مهاجرت کرد؟
رویداد۲۴ در میان خبرهای بد این روزها، یک خبر هم مربوط به مهاجرت کیمیا علیزاده از ایران بود؛ تکواندوکار مشهور ایرانی و تنها زن ایرانی که در المپیک، برنده مدال شده است.
کیمیا علیزاده وقتی مدال گرفت، از همه طرف تقدیر شد، از امام جمعه کرج تا وزیر ارتباطات و مدیران شهرداری با او دیدار کردند و اتفاقا در دیدار با کیمیا علیزاده رقابت و حسادت هم داشتند و سال ۹۵ هم به همراه حسن یزدانی به عنوان برترین ورزشکار ایران انتخاب شد. کیمیا هم اتفاقا قواعد بازی را بلد بود و مدالش را به مدافعان حرم هدیه داد و از ضرورت حفظ حجاب صحبت کرد و برای مدال طلا در المپیک بعدی خط و نشان کشید.
حالا تصویری از کیمیا منتشر شده است که بدون حجاب در هلند در حال تمرین است. او فعلا به این عکس واکنشی نشان نداده است، اما گفته میشود قصد او مهاجرت به هلند است.
پولادگر رییس فدراسیون تکواندو گفته «برخلاف جوسازیها، علیزاده نه تنها به مربی خود حتی به پدرش هم هدف از این سفر را تفریح و استراحت عنوان کرده و جای شگفتی است که در شرایط حساس کنونی کشور، برخی رسانههای بیگانه با اهداف سیاسی به سفر این ملی پوش کشورمان پرداختهاند.»
احتمالا خود پولادگر هم میداند که موضوع سفر کیمیا علیزاده بسیار جدیتر از یک سفر تفریحی است؛ چه آنکه زهرا سروی نایب رئیس بانوان فدراسیون تکواندو گفته ما منتظر تصمیم کیمیا برای ادامه زندگی و فعالیت حرفهای ورزشیاش هستیم.
عبدالکریم حسین زاده نماینده مجلس درباره علیزاده میگوید: «قهرمانان ما در جودو و تکواندو و شطرنج سرمایههای انسانی کشورند. تا کی باید با وجود عشقشان به کشور، مجبور به ترک وطن باشند؟ چه زمانی نوبت پاسخگویی کسانیست که با سوءمدیریت و ناکارآمدی، باعث فرار سرمایهها میشوند؟ کیمیا علیزاده و امثالش فقط برای تبلیغات و تیزرهای انتخابات نیستند!»
بیشتر بخوانید: سرزمین نامادری!/ چرا مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور افزایش یافته است؟
به گزارش رویداد۲۴ کیمیا علیزاده مدتی مصدوم بود و در رنکینگ جهانی سقوط کرد، حتی در ایران رتبه اول را از دست داد و به نظر میرسد شانس اول حضور در المپیک نبود. برای همین تمرینات فشرده خود را آغاز کرده بود، شاید به المپیک برسد. برخی معتقدند او شانسی برای حضور در المپیک نداشت و اتفاقا به خاطر مصاحبههایی که میکرد، حجم انبوهی از جوایز و موقعیتها را به دست آورده بود.
مهرو کمرانی سرمربی تکواندوی ایران در روزهای قبل درباره کیمیا علیزاده گفته بود: «در شرایط فعلی نمیتوان از کیمیا انتظار داشت که به تمرینات بازگردد. سیستم ایمنی بدن او بسیار ضعیف شده و تحت نظر پزشکان میباشد. به دلیل تزریقات و عوارض ناشی از داروها و همچنین برخی مشکلات گوارشی در همین مدت چند بار هم بستری شد ضمن اینکه از ناحیه پا هم آسیب دیده است.»
بیشتر بخوانید: خداحافظ هموطن/ ورزشکارانی که پناهنده شدند
به گزارش رویداد۲۴ برخی منتقدان معتقدند ضعف سلطانی فر باعث این اتفاقات و مهاجرت ورزشکارانی همچون مولایی و علیزاده شده است، آنها میگویند در زمان محمود احمدینژاد بسیاری از ورزشکاران دورگه (مثل دژاگه و قوچان نژاد و...)، به ایران بازگشتند، اما در دوران روحانی-سلطانی فر، ورزشکاران ملی از ایران مهاجرت میکنند.
نگاهی به وضعیت ورزشکاران، داوران، خبرنگاران و نویسندگان مهاجر در دولتهای مختلف نشان میدهد که این موضوع تقریبا در دولتهای مختلف یکسان بوده است و از این جهت هیچ تفاوتی وجود ندارد که دولت اصلاح طلب بر سر کار باشد یا اصولگرا.
البته مهاجرت ورزشکاران قدمتی طولانی و وسعتی بین المللی دارد. آمریکا و کشورهای عربی، مقصد بسیاری از ورزشکاران دنیا هستند. با این حال در یکی دو سال اخیر چند ورزشکار به دلیل آنچه عدم رویارویی با ورزشکاران اسرائیل نامیدهاند، از ایران مهاجرت کردند تا جایی که حتی ورزش جودوی ایران در حال حاضر از کلیه مسابقات جهانی در این رشته محروم شد.
خانواده و نزدیکان کیمیا علیزاده هنوز درباره مهاجرت او اظهار نظری نکردهاند، تصاویر او هم. به شکلی نیست که موجب محرومیت او شود. با این وجود سکوت کیمیا خبر از ماجراهایی دارد که گویا فعلا قصد بازگو کردن آنها را ندارد.
علیزاده هنوز در هلند به سر میبرد و برای اینکه در این کشور بماند یا نه تصمیم نهایی را نگرفته است. طبق قوانین فدراسیون جهانی تکواندو، یک ورزشکار در شرایطی میتواند برای کشور جدید مبارزه کند که سه سال از مبارزهاش برای کشور خودش گذشته باشد.
با حمایتی که فدراسیون جهانی تکواندو از ورزشکاران پناهنده انجام میدهد، در صورتی که این تکواندوکار در هلند پناهنده شود، میتواند زیر پرچم فدراسیون جهانی در بازیهای المپیک توکیو حضور داشته باشد. این هم به شرطی است که علیزاده مصدومیت نداشته باشد و بتواند خود را از نظر فنی به شرایط مبارزه برساند.
بیشتر بخوانید: فهرست بلند بالای ورزشکاران مهاجر؛ از فغانی تا ملایی/ جودوکاران در صدر ورزشکاران پناهنده ایرانی
محمدعلی الستی جامعه شناس به رویداد۲۴ میگوید: ایرانیان چون خود را اداره و تصمیم سازیهای کشور موثر نمیدانند و همین باعث میشود تا بیش از پیش به مهاجرت فکر کنند و آن را اجرایی و عملیاتی کنند.
اگر مهاجرت کیمیا علیزاده رنگ واقعیت به خود بگیرد، باز هم باید گفت او اولین نفری نیست که از ایران میرود. پیش از او ورزشکاران زیادی که اتفاقا اکثر آنها در رشته رزمی فعالیت میکردند، از ایران رفتهاند. سعید مولایی، محمد منصوری مربی تیم ملی جودو، محسن غفار، وحید سرلک، احسان رجبی، امیر شیخحسینی و محمد رشنو نژاد از ورزکارانی بودند که از کشور مهاجرت کردند.